Farver og overflader på tagsten

Reference photo new construction single family in Assenede

 

Almindelige tagsten er baseret på én og samme veldefinerede lerblanding og brændt ved ca.  1060 °C. Overfladen er diffusionsåbne og  fremstår matte.

Men hvad med de andre farver og overflader inden for tagsten i tegl?

 

Blådæmpede tagsten

Blådæmpede tagstens særlige farve fremkommer ved at brænde den almindelige tagsten en ekstra gang i en specialovn med lav ilttilførsel. I denne særlige proces ændrer lermaterialet farve og røde sten bliver for eksempel blåsort og gennemfarvet. 

 

Engoberede tagsten

Ved engobering skelnes mellem 2 typer af overflader. Fælles for typerne er, at behandlingen påføres den ubrændte, tørrede tagsten (skærven), der efterfølgende brændes ved ca. 1060 °C. Ved naturengobering - i daglig tale engobering - påføres overfladen af de ubrændte tagsten et fint malet teglmel, der er opslemmet i vand og tilsat farve i form af mineraler. Overfladen forbliver diffusionsåben og fremtræder mat. Overfladen er desuden smudsafvisende og refleksfri. Ædelengobering fremstilles som engobering, men adskiller sig ved mængden af glaspartikler. Dvs. overfladen er tæt på at være lige så blank, som en glaseret overflade, men stadig delvis diffusionsåben, uden nævneværdige reflekser. . 

 

Glaserede tagsten

Glasur består af kvarts og farvepigment og brændes på tagstenen ved ca. 1060 °C. Glasuren danner en diffusionstæt, blank overflade med høj glans.

Glansværdier

Ved hver tagsten i brochuren er der angivet en glansværdi.  Denne er beregnet af Teknologisk Institut efter gældende regler. Glansværdien viser, hvor glansfuld en overflade er og bruges til at udtrykke overfladens evne til at reflektere lyset.  

 

 

 

Download vores
tagstenskatalog her

Bliv inspireret i et utal af farver, former og overflader,
som på forskellig vis skaber kønne skygge- og lyseffekter
afhængig af geometrien på tagstenen. 

 

______

Gratis: Tagstenskataloget

Hent vores nye tagstenskatalog - fyldt med tekniske data.

Hent den gratis her.

Pontigney & Émaillées

Farvepaletten har afsæt i ældgamle lokale farvetraditioner, men anvendt i en moderne kontekst fremstår den både fræk og frisk.

Læs mere her.

Håndlavede Keymer tegl

De håndlavede tagsten fra Keymer produceret i flere serier - alle i carme nuancer, og de kan benyttes som både tag- og facadebeklædning

Læs mere her.

 

_____

 

Seneste nyt

0Resultater

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker