Hvad koster et nyt tegltag?

Bricks: Waalrood HV WF, Dommelrood HV WF, Blauwrood Genuanceerd HV WF, Grijs HV WF, Etna HV WF and Euroa HV WF | Roof: VHV Blauw Gesmoord 706, VHV Natuurrood+ 652 and Datura Natuurrood+ 652 | Architect: Zeelenberg Architectuur, Ouddorp | Contractor: Boeter Bouwbedrijf, Sommelsdijk, Kroon & De Koning Zwijndrecht BV, Zwijndrecht | Client: Community Goedereede | Completion Date: 2015-01-01

 

Et ægte tegltag koster ofte mindre end du tror, da selve tagstenen kun udgør en mindre del af de totale udgifter til et nyt tag. Derfor kan det ofte godt betale sig at vælge den holdbare tegltagsten fremfor billigere tagstenstyper.

 

Når man sammenligner totalprisen med et lidt billigere produkt, som for eksempel betontagsten eller shingel (bitumen), så adskiller det sig færdiglagt ikke så meget prismæssigt. Til gengæld får du med tagsten i ægte tegl og produkt med meget lang levetid der er næsten vedligeholdelsesfrit.

For et gennemsnitlig tag på ca. 150m² er der nærmest ubetydelige forskelle mellem betontagsten og ægte teglsten, færdiglagt, afhængig af den valgte model. Årsagen er, at de store basisomkostninger, såsom stilladser, tagrender og nedløb, undertag, sløjfer og lægter, transport og tagløft samt oprydning, stort set er de samme uanset tagsten som vælges.

Det er derfor fornuftigt at indhente pris på omlægning fra flere håndværkere for god oversigt over kvalitet, prisniveau og slutpris. Vi anbefaler derfor, at du kontakter dit lokale byggemarked som vil kunne hjælpe dig videre i processen, og har sikkert også nogle gode forslag til lokale håndværkere.


 

Mursten - tagsten: EW3255 - Sinus | Agttrup Gårdhuse, Danmark

Tagsten i tegl

Tagsten i tegl giver fleksibilitet og lang levetid og er den ideelle løsning til både nybyggeri og renoveringer hvor der ønskes et smukt og slidstærk tag.


 


 

Pris per m2 tag?

Der er flere parametre at tage højde for når man overvejer at skifte sit tag. Der er ikke kun tagstenen som har indflydelse på prisen af et nyt tag og man bør derfor inddrage nedenstående detaljer i ens endelige budgetberegning. Når disse ting er på plads, vil det være nemmere at gå ud og få et tilbud på projektet

Installation Koramic rooftiles

1 | Hvor stort et tagareal har jeg

2 | Er skorsten, tagrender etc. inkluderet i tilbuddet

3 | Kan jeg nøjes med en renovering og blot udskifte noget af taget?

4 | Skal undertaget også skiftes?

5 | Skal lægterne også skiftes og hvad med spærene?

6 | Underbelædning, inddækning, gavlbeklædning etc.

7 | Stillads, afdækning, oprydning etc.

8 | Tagets kompleksitet ifht hældning, vinduer, kviste etc.

9 | Ønsker I samtidig at efterisolere

10 | Hvilken slags tag ønsker jeg

Den reelle omkostning får man først, når taget er lagt, ryddet, færdigt og klart. Vi anbefaler derfor, at man indhenter pris på omlægning fra flere håndværkere for god oversigt over kvalitet, prisniveau og slutpris. Renovering af tag og lægning af teglsten er fagarbejde, og vi anbefaler derfor, at der benyttes uddannede håndværkere og taglæggere til jobbet.

    


 

Hvilken slags tag skal jeg vælge

Valg af tagløsning er både afhængigt af husets konstruktion samt personlige præferencer. Ikke alle tagprodukter egner sig til alle typer konstruktioner og der kan desuden være lokale regler for området der sætter begrænsninger for hvilket tag der kan vælges.

Huse med hældning

Tegltagsten egner sig bedst til huse med en hældning på min 15 grader og kan således ikke benyttes på flade tage. Traditionelt har man Skandinavien bygget huse med hældning grundet vejret og mængden af nedbør og derfor ser vi også mange tegltage rundt omkring i landet.

Holdbarhed

Ikke alle tagløsninger har lige lang levetid. Hvis der er vigtigt at vælge en løsning som holder i mange år og er vedligeholdelsesfrit, er der nogen produkter som er bedre end andre. Over tid kan et tegltag være en billigere løsning end f.eks. tagpap eller stålplader, da levetiden er meget længere på et tegltag.

Æstetikken

Det er altid vigtigt at se på hvilen tagløsning som passer bedst til dit hus og område. Et tag er en langsigtet investering som kan tilføre værdi til huset, hvis der vælges den rigtige løsning. Vi har et bredt udvalg af tagsten der passer til de fleste typer af boliger.


 


 

Behov for sparring om tegltagsten?

Du er velkommen til at kontakte vores salgsafdeling, der er klar til at guide dig i retning mod den rette tegltagsten.
 

Kontakt os

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hold dig opdateret om nye projekter og produkter og få inspiration til dit næste projekt.
 

Tilmeld dig her

Download vores tagstenskatalog her

Bliv inspireret i et utal af farver, former og overflader, som på forskellig vis skaber kønne skygge- og lyseffekter afhængig af geometrien på tagstenen.

Download kataloget her

     


 

Seneste artikler

0Resultater


 

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker