Jingdezhen Imperial Kiln Museum. Brick Award 22 Category "Sharing public spaces". Studio Zhu Pei. Outside view
Tsingpu Yangzhou Retreat. Brick Award 22 Category "Building outside the box". neri & hu design and research office. Courtyard view
88 housing units Pantin, Brick Award 22 Category "Living together", Architects: Avenier Cornejo Architects, view at both buildings


 

Brick Award 24

De 50 nominerede projekter er udvalgt

I 2024 afholdes Brick Award - den internationale arkitekturpris, der tildeles byggerier med tegl.

Ud af 743 indsendte projekter, er der udvalgt 50 byggerier som er nominerede til at vinde BRICK AWARD 24, som uddeles ved et stort show i Wien i sommeren 2024. Alle nominerede projekter vil blive præsenteret i the BRICK BOOK 24  som udgives i forbindelse med uddelingen af prisen.

   

   

Brick: Cinnober - Dodenkop - Terracotta - Karmin

   

Kategorierne

Der blev indsendt projekter fra 54 lande til de fem kategorier:

   

FEELING AT HOME

Single-family houses, semi-detached houses and small housing projects of high architectural quality that provide comfortable,  affordable, healthy, & sustainable living spaces with focus on energy effiecient solutions.

LIVING TOGETHER

Innovative residential solutions taking into account the trends & challenges of urbanisation such as scarcity of space, energy efficiency and climate resilience, social challenges as well as new living concepts

WORKING TOGETHER

Comfortable, aesthetic, energy effiecient and functional commercial buildings, offices and industrial buildings.

SHARING PUBLIC SPACES

Funtional, energy efficent, aesthetic and adequate to its purpose public buildings for education, culture & healthcare, public places and infrastructure projects.

BUILDING OUTSIDE THE BOX

Innovative concepts with focus on circular building solutions, energy efficiency and ways of using brick, use of new construction technologies, special brickworks, custom-made bricks & new ornamentation.

   

   

Mursten: EW2172 Avignong Coal | Hvinningdal Kirke

Danske Hvinningdal Kirke er nomineret

Som det eneste danske projekt, er Hvinningdal Kirke nomineret i kategorien ”Sharing public spaces”.

Projektleder Peter Voldstedlund fra Friis & Moltke fortæller om det grundlæggende koncept, der ligger bag kirkens unikke arkitektur:

- Stedet ligger utroligt smukt på en bakke med flot udsigt over området, og vi har orienteret bygningen, så den udnytter solens gang over himlen optimalt og samtidig tager højde for vindforholdene.


 

Juryen

Juryen består af fem anerkendte og internationale arkitekter. De udvælger en vinder i hver kategori og også én samlet vinder.


 

Mursten - Black Friday


 

Dansk Landskabsarkitekt er hovedtaler ved Brick Award 24 Architecture Symposium

Når wienerbergers Brick Award uddeles i Wien, er wienerberger vært ved Brick Award 24 Architecture Symposium.

Her giver fire internationale arkitekter (en landskabsarkitekt og tre arkitekter) deres tanker og indsigter om nuværende og fremtidige udfordringer indenfor byggeri og arkitektur med udgangspunkt i bæredygtighed, nye materialer, genbrug og renovering.

Danske Jens Linnet, Landskabsarkitekt, er en af de fire talere. Jens Linnet er medstifter og kreativ direktør for tegnestuen BOGL.
 

Sådan gik Brick Award 2022

50 projekter fra hele verden var med i opløbet om at vinde årets priser i de fem kategorier og Grand Prize, da Brick Award løb af stablen den 9. juni 2022.

Det danske projekt Falkoner Allé 118 på Frederiksberg var blandt de nominerede til Brick Award 2022 i kategorien Living Together.
Byggeriet er tegnet af Mangor & Nagel og bygger bro mellem gammelt og nyt. Det skyldes især, at bygningens mursten er designet, så de passer til gadens ældre ejendomme.

I 2022 var danske Jesper Gottlieb en del af juryen:

Jesper Gottlieb jurymedlem Brick Award 22 

”Jeg synes, det er vigtigt at deltage i Brick Award, så vi kan finde nye grænser for, hvordan vi kan arbejde med tegl. Det er netop, hvad dette event inviterer os til. Brick Award betyder meget for mig, fordi jeg selv har været så heldig at modtage to priser. At være en del af juryen er blandt de største højdepunkter i min karriere.”

Jesper Gottlieb, arkitekt og kreativ direktør i Gottlieb Paludan Architects

   


 

En international arkitekturpris

Brick Award har siden første uddeling i 2004 etableret sig som en internationalt anerkendt arkitekturpris, som wienerberger AG står bag.

   

Brick Award uddeles hvert andet år til innovativ tegl-arkitektur, der viser spændvidden i brugen af keramiske produkter til vægge, facader, tag og belægninger. 

Et af formålene med Brick Award er at styrke offentlighedens fokus på de æstetiske og funktionelle aspekter af tegl som byggemateriale.

Selvom wienerberger står bag arkitekturprisen, er det en uafhængig award og brugen af wienerberger teglprodukter er derfor ikke afgørende for deltagelse.

I alt 50 projekter fra hele verden deltager i opløbet om årets priser, der uddeles i fem kategorier efter vurdering af en international ekspertjury.

De fem kategorier kan variere en smule fra år til år. I 2022 var kategorierne: 

Feeling at home

Living together

Working together

Sharing public spaces

Building outside the box

Vinderne af Brick Award offentliggøres hvert andet år ved en prisuddeling og præsenteres sammen med de 50 nomineringer i den flotte internationale Brick Book.

Priserne ved årets Brick Award beløber sig til pengepræmier på knap 30.000 euro og uddeles i de fem kategorier – heraf vil ét projekt modtage årets Grand Prize.

Du kan læse meget mere om Brick Award her:  Brick Award.


 


”Det var rigtig spændende at være med til prisoverrækkelsen i Wien. Det var inspirerende at se og høre om så mange smukke projekter i tegl, og det var meget tydeligt, at der er en oprigtig interesse i smukt murværk fra arrangørernes side. Det kommer også til udtryk i den flotte Brick Book med alle de nominerede projekter. Det var ret tydeligt, at Brick Award ikke handler om at fejre en stenproducent, men om at sætte fokus på, hvad vi gør i vores byer for at skabe et godt miljø for alle.” 

Maria Tranebæk Lindstrøm
Arkitekt MAA hos Mangor & Nagel – en del af AART


 


 

Brick Award 2022: Vinderne

Se de 6 vindere af Brick Award 2022 her.

Brick Award: Danske projekter gennem årerne

Se danske projekter/dansk deltagelse gennem årerne her.

   

   

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker