Belægningstegl fra vores projektsortiment forskønner Højers historiske gader

Belægningstegl: Auxo | Højer Torv

 

Egernsund Wienerbergers belægningstegl forener lang levetid, farveægthed og minimal vedligeholdelse, skabt til at definere eksklusive udendørsområder. Det er vores samarbejde med Erik Dam Arkitekter om Højers byfornyelse er et godt eksempel på. Vi har leveret specialproducerede Auxo-belægningstegl fra projektsortimentet til det imponerende projekt, der strækker sig over hele 8.700 kvm.

 

Fremstillet af skiferholdigt ler og brændt ved høje temperaturer, tilbyder vores belægningstegl enestående holdbarhed, høj slidstyrke og lav vandoptagelse. Udover vores faste sortiment af smukke belægningstegl, tilbyder vi et mangfoldigt projektsortiment bestående af 16 forskellige tegl til levering efter aftale.

Ligesom det øvrige sortiment er også projektsortimentet modstandsdygtige overfor vintersaltning, fedt fra grillen og olie fra bilen. Derfor er vores belægningstegl den optimale løsning til både offentlige og private miljøer.

Mix og match med vores brede projektsortiment

Det brede projektsortiment rummer utallige muligheder for et unikt design med belægningstegl. Egernsund Wienerbergers Head of Product Management, Rikke Ask, fortæller:

- I projektsortimentet har vi samlet et udvalg af smukke tegl i en vifte af farvenuancer, formater og overflader. Det brede sortiment giver muligheder for at mixe og matche for at få præcis det udtryk, man drømmer om.

Udover et væld af nuancer finder man også tegl med forskellige overfladestrukturer:

- Sortimentet består blandt andet af blødstrøgne tegl, nogle med rå lægtemærker fra produktionen og andre med et fint drys af sand. I sortimentet indgår også tromlede tegl, der har et patineret og naturligt udtryk. De forskellige typer kommer alle i flere forskellige farvenuancer, forklarer Rikke Ask.

Projektsortimentet rummer flere forskellige farvevariationer af blødstrøgne tegl. Fra de gulrøde Solane, Siena og Auraton, der har et fint lag lyst sand på overfladen over Baltrum i brændt orangebrun, Borkum og Juist i blanke, violette nuancer til den sortbrune Langeoog.

Udvalget af tromlede tegl er Ruston og Supraton, der har et levende spil i røde, brune og gyldne nuancer,  Brons, der har et fint spil i grønlige og rosa nuancer og Triton, der har en mere diskret karakter i lysere grå nuancer.

Specialdesignet belægningstegl er som skabt til Højer

Til det omfattede byfornyelsesprojekt i Højer, specialproducerede vi i tæt samarbejde med Erik Dam Arkitekter en dybrød, tromlet belægningstegl, der understreger byens identitet og historie. Arkitektrådgiver hos Egernsund Wienerberger, Henrik Fuldby, fortæller om Auxo:

- For at imødekomme arkitektens ønske om forbandter, skabte vi i fællesskab Auxo. Den dybrøde klinke er skabt i to forskellige formater specielt til Højer, der med sin rustikke overflade og de afrundede kanter blender flot ind i den gamle bydel, siger han og uddyber:

- Projektet omkring byfornyelsen af Højer er et godt eksempel på, hvordan vi i samarbejde med arkitekten og entreprenøren fik mulighed for at skabe den helt rigtige belægningsløsning til den historiske by i Tønder Kommune.

   

Auxo getrommelt

Auxo er en rødbrun belægningstegl med sand på overfladen og et rigt spil i brune og rødbrune nuancer. Auxo er tromlet efter brænding, hvilket giver teglen et naturligt patineret udtryk med bløde kanter.


 

   

"For at imødekomme arkitektens ønske om forbandter, skabte vi i fællesskab Auxo. Den dybrøde klinke er skabt i to forskellige formater specielt til Højer, der med sin rustikke overflade og de afrundede kanter blender flot ind i den gamle bydel."

Henrik Fuldby
Arkitektrådgiver hos Egernsund Wienerberger

   

Bredt sortiment og store produktionsenheder gør os leveringsdygtige

Hos Egernsund Wienerberger har vi mulighed for at levere belægningstegl fra vores søsterværker i Tyskland og Holland. Det betyder, at vi kan levere til de helt store projekter, som eksempelvis byfornyelsen af Højer, som endte med at blive Egernsund Wienerbergers største ordre på belægning nogensinde.

- Vi er utroligt stolte af at have været med i den omfattende forvandling, som Højer har gennemgået. Også fordi det beviser, at vi er i kraft af vores søsterteglværker, har kapaciteten til at levere belægningstegl i et hav af nuancer til selv de største projekter, siger Henrik Fuldby og afslutter:

- Vi prioriterer i høj grad også at rådgive arkitekt og entreprenør, når vi leverer belægningstegl til diverse projekter. Det er vigtigt for os at være med hele vejen, så vi i fællesskab sikrer en strømlinet proces og at vi kommer godt i mål. 

Byfornyelsen i Højer vandt Byplanmødets publikumspris i 2022.


 

Få inspiration til belægningstegl i vores nye brochure

Download vores nye brochure og få inspiration, viden samt 5 grunde til at vælge tegl til belægning.

Mock-up - belægningsbrochure


 


 

Vil du have inspiration direkte i indbakken?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på vores produkter, referencer og meget andet.

 

   

   

Seneste artikler

0Resultater

   

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker