LESS - en miljøvenlig blødstrøgen mursten

Capelwick Multi

 

Egernsund Wienerberger har udviklet en ny mursten — med åbenlyse bæredygtige fordele der ganske enkelt udgøres af tre små huller, og med nøjagtig samme mål og udseende som en helt traditionel dansk blødstrøgen mursten. Eneste forskel er, at LESS reducerer både C02-aftryk og råvareforbrug med tocifrede procentsatser.

Tre huller sænker klimaaftrykket

Helt specifikt: De tre huller i LESS reducerer forbruget af råmateriale med ca. 10% og energiforbruget under tørring og brænding med ca. 20%. Disse miljømæssige fordele opnås uden at ændre det mindste på murstenens æstetik og udseende. LESS har præcis samme udtryk og mål som de traditionelle blødstrøgne mursten - blot designet med tre huller i midten.

Da LESS-murstenen vejer mindre end en traditionel mursten, vil den samtidig lette transporten og håndteringen. Og det bidrager også til et bedre arbejdsmiljø for mureren.

Murstenen leveres i dansk normalformat (228 x 108 x 54 mm) og fås i 21 forskellige farver.

LESS står for:

 • mindre ler
 • mindre C02
 • mindre vægt

Lanceringen af LESS udgør det første skridt i vores drejebog for en 100% CO2-neutral produktion. 

LESS teaser

 

FAQ omkring LESS

 • Hvor meget reduceres lerforbruget?
  Forbruget af primære råstoffer reduceres med ca. 10 %.

 • Hvor meget reduceres CO2-udledningen?
  Udledningen af CO2 mindskes med ca. 20 % pr. mursten. 10 % som følge af mindre materialeforbrug og 10 % på grund af mindre energiforbrug i tørreri og ovn.

 • Bruges der mere mørtel under opmuring?
  Som tommelfingerregel bruges der 1 kg mørtel pr. massiv mursten. Ved opmuring med LESS forventes et merforbrug af mørtel på op til ca. 10 %.

 • Har den en lavere trykstyrke?
  Trykstyrken forbliver uændret. Mursten, der produceres i LESS-serien, har samme trykstyrke som en tilsvarende traditionel dansk blødstrøgen mursten.

 • Har den en lavere sugeevne?
  LESS’ sugeevne forbliver uændret. Både i forhold til vandoptag og minutsug.

 • Vejer den mindre?
  LESS vejer ca. 10 % mindre end en traditionel dansk blødstrøgen mursten og er derfor lettere at håndtere på byggepladsen. Det bidrager blandt andet til et bedre arbejdsmiljø for mureren.
 
 

LESS sortiment

Den blødstrøgne LESS-mursten findes i nedenstående 21 farvevarianter. Find produktinformationer på de enkelte mursten her eller klik på hvert enkelt billede.
Alle LESS-varianterne produceres naturligvis også som traditionel blødstrøgen mursten.

 

_____

 

Sidste nyt om bæredygtighed

0Resultater