Rød og gul mursten til nybyggeri i ældre urban kontekst

Den gamle skole, Messing

 

Vores byer fortættes og gammelt og nyt byggeri mødes og flettes sammen. Der er derfor behov for mursten, som matcher denne transformation af byerne. Vores røde mursten Kobber og gule mursten Messing er begge inspireret af bygninger, der er patineret af 100 års liv og vejr. Murstenene er med til at sikre en arkitektur, hvor nyopførte bygninger nænsomt tilpasses omgivelserne.

 

Særligt byernes havne- og industriområder transformeres og fortættes netop nu. Vores to blødstrøgne mursten – den røde Kobber og den gule Messing – er populære valg, fordi de bygger bro mellem nyt og gammelt byggeri. De er begge udviklet til at passe ind i en eksisterende urban kontekst uden at stikke ud.

- Vores mursten Kobber og Messing matcher det klassiske industri- og karrébyggeri i de røde og gule mursten, der har tjent deres formål som byggesten i hundrede år. Det giver mulighed for at lave overgangene mellem nyt og gammelt mindre synlige og lade murstenen blende ind i omgivelserne. I stedet kan arkitekturen spille hovedrollen og tilføre det moderne twist, der afslører, at bygningen er ny, forklarer Rikke Ask, Arkitekt og Head of Product Management i Egernsund Wienerberger.

Rød mursten: Kobber

Vores røde blødstrøgne mursten EW0466 Kobber er inspireret af vores byers ældre bygninger i røde klassiske mursten, der har optaget tidens tand og brug. Derfor er Kobber det oplagte valg, når der skal bygges nyt i en ældre kontekst med tradition for røde mursten.

Kobber har en overflade, der er nuanceret af sort forstøvning. Murstenen er karakteriseret ved sin dybe røde farve og mørke overflade, der er skabt med naturlige farvepigmenter. Ikke to mursten er ens, og den brændte røde farve giver murstenen et snert af patina.

Vores mursten Kobber er oprindeligt udviklet til renoveringsprojekter, som skal passe ind til ældre bygninger, men bruges ofte i dag i topmoderne byggerier, der skal passe ind i historiske kvarterer.

Falkoner Allé 118 på Frederiksberg i København har Mangor & Nagel – en del af AART opført et topmoderne boligbyggeri, der takket være murstenen Kobber alligevel matcher teglene på De Døves Kirke, som har ligget på nabogrunden siden 1904.

     

En rød blødstrøgen mursten med en overflade nuanceret af sort forstøvning. Kobber er inspireret af vores byers ældre bygninger i røde klassiske mursten, der har optaget tidens sod og ælde, derfor er Kobber det oplagte valg, når der skal bygges nyt i en ældre kontekst.

Mursten: EW0466 Kobber | Læs om projektet her


 


 "Vores mursten Kobber og Messing matcher det klassiske industri- og karrébyggeri i de røde og gule mursten, der har tjent deres formål som byggesten i hundrede år. Det giver mulighed for at lave overgangene mellem nyt og gammelt mindre synlige og lade murstenen blende ind i omgivelserne. I stedet kan arkitekturen spille hovedrollen og tilføre det moderne twist, der afslører, at bygningen er ny."

Rikke Ask
Arkitekt MAA og Head of Product Management i Egernsund Wienerberger

   


 

Gul mursten: Messing

Præcis som Kobber er vores gule mursten EW0470 Messing udviklet til at passe ind i allerede eksisterende bymæssige sammenhænge – blot hvor der er brug for at bygge gult i en nuance, der kan matche de ældre og historiske bygninger.

EW0470 Messing

En gul blødstrøgen mursten med en overflade nuanceret af sort forstøvning. Messing er inspireret af vores byers ældre bygninger i gule sten, der har optaget tiden sod og ælde, derfor er Messing det oplagte valg, når der skal bygges nyt i en ældre kontekst.

- Det kan godt være svært at finde den helt rigtige gule mursten til nye bygninger. Derfor har vi udviklet Messing, som er inspireret af de gamle gule mursten, vi ser overalt. Mursten som er patineret af 100 års liv og vejr, fortæller Rikke Ask og uddyber:

- Det er en traditionel gul, blødstrøgen mursten, som vi har givet et sort slør. Den sorte nuance er tænkt, så den gule farve tonemæssigt kommer et nøk ned. Det har været vigtigt for os at gøre noget ved den gule farve, så den falder ind i den bynære kontekst, den skal indgå i, uden at støje.

     

Mursten: EW0470 Messing | Læs om projektet her

 

 

 

 

"Vi er lykkedes med en morderne fortolkning af Christiansfeld, og der spiller murstenen en meget stor rolle i, at byggeriet er blevet vellykket. Den gule mursten har en helt særlig farve, struktur og patina, som passer til de gamle huse, der står lige ved siden af de nye boliger."

Vibe Kragholm Knudsen
Arkitekt hos Luplau & Poulsen Arkitekter

     

Det stiller især store krav til arkitekturen at renovere og bygge nyt i et bevaringsværdigt område. Det ved danske Luplau & Poulsen Arkitekter alt om. Til opførelsen af fire nye dobbelthuse i det Unesco fredede Christiansfeld var det afgørende at finde den helt rigtige gule mursten, der kunne matche de historiske omgivelser.

Valget faldt på vores gule mursten Messing. Arkitekt hos Luplau & Poulsen Arkitekter, Vibe Kragholm Knudsen, fortæller:

- Vi valgte Messing, fordi murstenen blender rigtig godt ind i den kontekst, den er i, og passer godt i både farve og overflade. Vi er lykkedes med en morderne fortolkning af Christiansfeld, og der spiller murstenen en meget stor rolle i, at byggeriet er blevet vellykket. Den gule mursten har en helt særlig farve, struktur og patina, som passer til de gamle huse, der står lige ved siden af de nye boliger.  

Ifølge Rikke Ask er den gule mursten inspireret af murværket på de gamle bygninger i København som Sølvgades Kaserne, muren rundt om Kongens Have og Brokvarterernes karrébyggeri, der hver især udstråler skønheden i forfaldet.

LESS mursten

LESS

En CO2-besparende mursten til fremtidens byggeri

Byg med vores CO2-besparende serie af mursten kaldet LESS og opnå CO2-reduktion.

Ved at reducere materialeforbruget med 15% og brænde med certificeret biogas reducerer vi CO2-udledningen i produktionen med 70-90%. CO2-besparelsen i produktionen af LESS dækker fase A3 i EPD'en.

Murstenen har stadig nøjagtig samme mål, kvalitet og udtryk som en traditionel dansk blødstrøgen mursten og kommer i mange flotte farvevarianter.


 


 

Skal vi mødes i vores showroom?

Book et møde med mig i vores showroom på Frederiksberg. Jeg viser dig gerne vores verden af tegl.

 

Dyk ned i vores sortiment af mursten

Egernsund Wienerberger tilbyder en lang række mursten med varierende overfladestrukturer og i et væld af farver.

 

   


 

Seneste artikler

0Resultater


 

Campaign handmade bricks

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om produkter, inspirerende projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.


 

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker