Mursten er et naturmateriale

Ler er et unikt og levende materiale, og når leret bearbejdes og brændes, kan farven variere svagt. Det er det, der giver teglsten liv og et imponerende farvespil og gør netop din mursten til noget helt særligt. Samtidig er tegl et holdbart og vedligeholdelsesfrit materiale, der kan tåle al slags vejr og stadig bliver ved med at stå smukt i flere hundrede år.

Mursten - Black Friday
Sustainability
Mursten - ovnen på Vesterled Teglværk

     

     

Mursten er et naturmateriale

Ler er et unikt og levende materiale, og når leret bearbejdes og brændes, kan farven variere svagt. Det er det, der giver teglsten liv og et imponerende farvespil og gør netop din mursten til noget helt særligt. Samtidig er tegl et holdbart og vedligeholdelsesfrit materiale, der kan tåle al slags vejr og stadig bliver ved med at stå smukt i flere hundrede år.

     

Mursten er et 100 procent naturmateriale, der består af naturens egne råvarer - ler, vand og sand. Mursten er et råt naturprodukt, der kan stå ude i al slags vejr og kun bliver smukkere med tiden. Af samme årsag er tegl ofte også arkitekternes foretrukne valg til facaden.

Ikke to mursten er ens, og udtrykket på murstenen ændrer sig over tid. Mursten patinerer smukt, og det tilfører sjæl og charme til huset.

En murflade ændrer sig efter årstiderne og vil opleves forskelligt afhængigt af, om der er solskin, regnvejr, tåge, frost, rim eller gråvejr. I Danmark har vi bygget med mursten i flere århundreder, og materialet er skabt til det danske klima.

Når du som husbygger vælger at bygge med mursten, kan du forvente, at:

  • Du får et levende murværk, som ændrer udseende afhængigt af vejret.
  • At murstenen aldrig vil være 100 procent identisk med et andet hus med samme sten, da hver brænding er unik. Det er dit hus, og det er en del af charmen ved naturlige materialer.
  • At murværket patinerer over tid, uden at det har betydning for levetiden.

    Tegl er et holdbart og vedligeholdelsesfrit materiale, der kan tåle al slags vejr og stadig bliver ved med at stå smukt i flere hundrede år. 

 

     

Et slidstærkt og holdbart materiale

Når du bygger et murstenshus, får du ikke kun en smuk facade. Mursten er nemlig først og fremmest kendt for dets lange holdbarhed.

Ler har ligget i jorden i Danmark i mindst 15.000 år, og gennem alle disse år har regnvand udvasket alt opløseligt materiale i leret. Når leret formes og brændes, opnår murstenen en meget lang levetid, der ikke overgås af andre traditionelle byggematerialer.

Brændingsmetoden sikrer, at murstenene er farvebestandige og modstandsdygtige over for det danske vejr. Det betyder helt konkret, at de er frostfaste, udelukker fugtgener og har en høj isoleringsevne over for varme, kulde og lyd.

Desuden afgiver en ubehandlet mur hverken forurening eller allergifremkaldende stoffer.

En anden fordel ved at vælge et murstenshus er, at du undgår af skulle bruge tid og penge på vedligeholdelse.

   


 

Skab din drømmebolig med den helt rigtige mursten

Få inspiration til valg af mursten

At vælge mursten til dit nye hus er en stor beslutning. Det er ikke bare et element, du skifter ud, når du har brug for forandring.

Vi har skabt et univers for nybyggere, hvor du kan få inspiration til at skabe dit eget individuelle nybyggerhus med den helt rigtige mursten og det helt rigtige udtryk.

Besøg vores nybyggerunivers

     


 

Få vores brochure

Vores brochure er designet til dig, som skal vælge den helt rigtige mursten til din drømmebolig.
Her finder du masser af inspiration til valg af mursten, artikler med andre husbyggere, gode råd og meget andet, der kan hjælpe dig videre i inspirationsfasen og beslutningsprocessen.

Få brochuren her

Leg med murværket

Mursten giver rig mulighed for, at du kan sætte dit eget personlige præg. Leg med forbandt, overflade, fuge og relief.


 

Læs mere her

Sådan vedligeholder du murværket

Vil du helst smække benene op, nyde en drink på terrassen eller læse en god bog? Heldigt – for murværket kræver kun lidt eller slet ingen vedligeholdelse.


 

Læs mere her


 

Se mere fra vores nybyggerunivers


 

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker