Gennem 2023 fejres arkitekturen, når København som UNESCOS Arkitekturhovedstad med temaet ’Copenhagen in Common’ sætter fokus på arkitekturen og på alt det, vi har til fælles. Der er mange ting at fremhæve, men én af de ting, som byggeriet og den danske byggetradition har til fælles, er teglen – et smukt, velkendt og kulturbærende byggemateriale.
- Tegl har spillet en central rolle i det danske velværdsbyggeri og er en vigtig del af vores bygningskulturarv. Tegl har mange fordele - det er et robust og langtidsholdbart materiale, som ældes med ynde, og som under de rette betingelser kan genanvendes. Men teglen er også udfordret, fordi materialet bl.a. er ekstremt ressourcetungt at producere. For at bringe teglen med videre ind i fremtiden, kræver det innovation og gentænkning af materialet med fokus på bl.a. CO2-udledning, ressourceforbrug og genanvendelse, siger Nanna Flintholm, som er arkitekt og partner i AART, der er én af parterne bag projektet. Derudover har NOAA Architects også været en del af Bricks in Common.
Netop det paradoks er omdrejningspunktet for pavillonen ’Bricks in Common’, der er udviklet af et partnerskab med repræsentanter fra hele byggeriets værdikæde.
Hos Egernsund Wienerberger er vi stolte af at være en del af projektet, hvor vores CO2-reducerende serie af mursten LESS er med til at vise vejen mod fremtidens teglbyggeri.