.jpg)
Dansk teglarkitektur på verdenskortet: Indstil projekter til den internationale Brick Award 2026
Den internationale og uafhængige arkitekturpris Brick Award hylder innovativ teglarkitektur fra hele verden og giver arkitekter en unik mulighed for international anerkendelse. Teglvirksomheden egernsund wienerberger opfordrer danske arkitekter til at deltage og sætte dansk teglarkitektur på verdenskortet. Indstilling af projekter kan ske nu og har deadline 9. marts i år.
Salgsteamet
T. +45 7444 2540
E. salg@egernsund.com
og få seneste nyt om produkter, inspirerende projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.
Salgsteamet
T. +45 7444 2540
E. salg@egernsund.com
og få seneste nyt om produkter, inspirerende projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.
Brick Award, en af verdens mest anerkendte arkitekturpriser for byggerier i tegl, har nu åbnet for indstillinger til 2026-udgaven. Den prestigefyldte pris, der uddeles af wienerberger-koncernen hvert andet år i Wien, hylder innovativ og visionær teglarkitektur fra hele verden. Dansk arkitektur har tidligere markeret sig i konkurrencen, og egernsund wienerberger opfordrer nu flere danske arkitekter til at indstille deres projekter.
- Danmark har en stærk tradition for teglarkitektur, og Brick Award er en fantastisk mulighed for at få dansk arkitektur på den internationale scene, udtaler Line Helmark, Managing Director hos egernsund wienerberger.
743 projekter fra 54 lande var indstillet til Brick Award 2024. Danske Hvinningdal Kirke, tegnet af Friis & Moltke Architects, var blandt de 50 projekter, der sidste år blev nomineret i en af de fem kategorier.
- Brick Award er en interessant international arkitekturpris med en uafhængig jury. Det er vigtigt for os, at der ligger en overbevisende faglig bedømmelse bag. Brick Award er en pris med et stærkt fagligt fundament og en stor troværdighed, fortæller Thomas Ruus Christensen, arkitekt og partner hos Friis & Moltke Architects.
Brick Award er en global platform for innovativ teglarkitektur
Siden 2004 har Brick Award hædret nyskabende arkitektur, der viser det fulde potentiale i brugen af tegl. Igen i 2026 vil fem kategorier sætte fokus på æstetiske, funktionelle og bæredygtige løsninger inden for boliger, boligprojekter, erhvervsbyggeri, offentlige bygninger og eksperimenterende arkitektur.
Arkitekter fra hele verden kan indstille deres projekter frem til 9. marts 2025, hvorefter en international jury udvælger 50 nominerede. Alle nominerede projekter bliver præsenteret i den anerkendte Brick Book, og vinderne kåres og præmieres ved en stor prisceremoni i Wien.
Brick Award er uafhængig af producentvalg, og brugen af wienerberger-produkter er ikke en forudsætning for deltagelse. Projekterne vurderes ud fra kriterier som funktionalitet, bæredygtighed, innovation og æstetik.
Danske arkitekter har tidligere været med i opløbet
Salgsteamet
T. +45 7444 2540
E. salg@egernsund.com
og få seneste nyt om produkter, inspirerende projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.
I 2024 var Hvinningdal Kirke nomineret i kategorien ”Sharing Public Spaces”.
- Vi var først og fremmest stolte af at være med i så fint et selskab. Deri ligger en faglig anerkendelse af vores projekt, som vi naturligvis er stolte af. Samtidig er vi beærede over, at vi gennem Brick Award kan være med til at bringe dansk arkitektur ud i verden, siger Thomas Ruus Christensen.
Han fremhæver også prisfesten i Wien som en stor oplevelse:
- Selve awardshowet var stort anlagt og matchede godt den internationale status, man ønsker for Brick Award. Det var et ambitiøst arrangement, og det efterfølgende symposium med relevante og nærværende talks var en rigtig god platform til at møde arkitekter fra resten af verden.
I 2022 var det danske projekt Falkoner Allé 118 nomineret, som den tidligere tegnestue Mangor & Nagel (i dag AART) stod bag, i kategorien Living together.
Thomas Ruus Christensen
Arkitekt MAA og partner hos Friis & Moltke Architects
Om Brick Award
Brick Award er en af verdens førende arkitekturpriser med fokus på teglarkitektur.
Prisen uddeles hvert andet år af wienerberger-koncernen og har til formål at sætte fokus på innovativ og bæredygtig teglarkitektur. Selvom wienerberger står bag prisen, er Brick Award uafhængig, og brugen af wienerberger-tegl er ikke en forudsætning for deltagelse.
I 2026 uddeles Brick Award for 12. gang, hvor 50 nominerede projekter bliver offentliggjort, og vinderne kåres og præmieres ved en ceremoni i Wien.
Sådan indstiller du et projekt
For at deltage i Brick Award 2026 skal projektet være opført i 2022 eller senere og hovedsageligt bestå af tegl – mursten, beklædningstegl, tagsten, belægningstegl eller teglblokke. Projekterne kan være nybyggeri, renoveringer eller ombygninger og skal passe ind i en af følgende fem kategorier:
Feeling at home
- boliger og rækkehuse
Living together
- innovative boligprojekter og urbane løsninger
Working together
- kontor- og erhvervsbyggeri
Sharing public spaces
- offentlige bygninger, kulturinstitutioner og infrastruktur
Building outside the box
- eksperimenterende teglprojekter og cirkulære løsninger
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om produkter, inspirerende projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.