Danske Tegl lancerer ”Fuge Fight” – et nyt digitalt læringsunivers for alle landets murerlærlinge

Skills 2023 - stills fra film

 

Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye var æresgæst ved lanceringen af ”Fuge Fight” på erhvervsskolen NEXT i Glostrup. Via det digitale spil ”Fuge Fight” introduceres murerlærlingene for ”De 10 bud – vejen til det fejlfri murværk”, som er en huskeliste til branchen, når der opføres muret byggeri.

 

Læringsuniverset ”Fuge Fight” blev i dag lanceret ved et flot event på erhvervsskolen NEXT i Glostrup. Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye samt elever og repræsentanter fra byggeriet var samlet for at fejre lanceringen af det nye digitale spil.

Der blev spillet ivrigt og afprøvet evner indenfor murerfaget.

Den digitale byggeplads ”Fuge Fight”

Mursten - EW0466 Kobber - LESS opmuring

Danske Tegl har i samarbejde med Byggeriets Uddannelser udviklet et nyt, digitalt læringsunivers til landets murerlærlinge. Det digitale læringsunivers er udformet som et digitalt spil med navnet ”Fuge Fight”.

I spillet skal der løses opgaver om fejlfrit murværk. Det handler blandt andet om god planlægning af murerarbejdet, om afdækning, om korrekt placering af fugtspærre og meget, meget mere.

Målet med den digitale byggeplads er at give eleverne en anderledes, sjov, konkret og inspirerende intro til De 10 Bud, som er hele branchens tjekliste til at opnå fejlfrit murværk.

Udover at inspirere murerlærlingene til at bruge De 10 Bud, er målet med ”Fuge Fight” også at vise fremtidens murere, at murerfaget kan være spændende og kreativt. Vi skal have flere unge ind i faget. I byggeriet og i murerfaget i særdeleshed. Det bakker vi hos Egernsund Wienerberger op om bl.a. ved at være hovedsponsor for Skills hvor unge dyster i alle håndværksdiscipliner.

Kort om De 10 Bud

De 10 Bud er en tjekliste til hele byggebranchen, som skal hjælpe med til at minimere de fejl, der kan opstå, når man bygger med murværk. Arkitekter, bygherrer, ingeniører og murere kan bruge listen til at hjælpe hinanden med at opnå det fejlfrie murværk. 

Bag De 10 Bud står Danske Tegl, Dansk Byggeri – Murersektionen og Københavns Murerlaug.


 


 

Prøv vores MurDesigner

Leg med murstenens udtryk med forskellige forbandter og fugefarver. Du kan også blande de forskellige mursten.

 

LESS. CO2-besparende mursten til fremtidens byggeri.

Ved at reducere materialeforbruget med 15% og brænde med certificeret biogas reducerer vi CO2-udledningen i produktionen med 70-90%. CO2-besparelsen i produktionen af LESS dækker fase A3 i EPD'en.

Besøg vores showroom

Du er mere end velkommen til at besøge vores showroom, hvor du kan gå på opdagelse i vores produkter til facaden.

 

   


 

Seneste artikler

0Resultater


 

Campaign handmade bricks

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om produkter, inspirerende projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.


 

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker