Talentfuld dansk finalist repræsenterer Danmark til EuroSkills for murere

Lukas Grummesgård Kristensen, murerlærling | Skills 2023, Gdansk


 

Det er ikke så mærkeligt, at Lukas Grummesgård Kristensen er spændt i de her dage. Når EuroSkills løber af stablen den 5. september, skal han nemlig stå klar til at dyste mod finalister fra hele Europa om titlen som den bedste murer.

 

Som hovedsponsor for murerfaget ved Skills har vi talt med den unge murer om hans passion for murerfaget, og hvordan det føles at skulle repræsentere Danmark på den internationale scene.

Stolt, spændt og selvsikker

Man behøver ikke at være ældre end 21 år for at nå en stor milepæl i sin karriere. Det er Lukas Grummesgård Kristensen et glimrende eksempel på. Til dagligt er Lukas i lære hos murerfirmaet Poul Pedersen A/S i Aarhus, men inden længe repræsenterer han Danmark i murerkategorien til Euroskills, der afholdes i den polske storby, Gdansk, den 5.- 9. september.

Det minder om en scene fra De Olympiske Leje, når finalister fra 32 forskellige lande trækker deres nationalflag om skuldrende og vinker til de mange tilskuere til åbningsceremonien på Gdansk Stadion. Det fremhæver Lukas som noget af det, han glæder sig mest til:

- Jeg er virkelig stolt af mig selv og jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med konkurrencen. Det er en jo enorm anerkendelse og et kæmpe privilegie at få lov til at repræsentere Danmark. Jeg tror det største øjeblik bliver at gå med Dannebrog om skuldrene til åbningsceremonien sammen med resten af landsholdet.

Med 21 fagatleter i 20 fag, stiller Danmark med det hidtil største landshold nogensinde.

   


 

Lukas Grummesgård Kristensen, murerlærling | Skills 2023, Gdansk


"Vi har brug for mange flere murere – og håndværkere generelt. Jeg håber at de unge i folkeskolen og gymnasiet får øjnene op for vores branche, det er nemlig slet ikke så fysisk opslidende at være murer, som folk måske tror."

Lukas Grummesgård Kristensen
Murerlærling, Poul Pedersen A/S

   

   

Et intenst træningsforløb

Det unge murertalent har fuld støtte fra sin mester hos Poul Pedersen A/S – også under det intense 8-ugers træningsforløb, der bl.a. er foregået i Frankrig og Tyskland. Det er også en af grundende til, at han har stor tiltro til sine evner i konkurrencen:

- Jeg ved, at jeg er dygtig til mit fag og jeg har virkelig trænet hårdt. Jeg er meget taknemmelig for den støtte, jeg har i min mester, og jeg kommer helt sikkert til at gå efter medaljerne, fortæller en selvsikker Lukas.

Som en del af træningen er Lukas blevet stillet fiktive mureropgaver, som han skulle løse så præcist som muligt på tid.

Den utraditionelle vej til murerfaget

Lukas Grummesgård Kristensen er nået hele vejen til EuroSkills, så der er ingen tvivl om, at han er talentfuld. Men det har ikke altid lagt i kortene, at han skulle blive en dygtig murer:

- Jeg har gået på gymnasiet og kommer ikke fra en murerfamilie. Det var først, da jeg hjalp min mor med at renovere hendes hus, at jeg fik øjnene op for murerfaget, fortæller han og fortsætter:

- Jeg blev bare bidt af håndværket i den periode, og så var der ikke andet at gøre end at forfølge det. Nu kunne jeg ikke forestille mig at lave andet.

Vil tiltrække flere unge murere

Lukas glæder sig mest til at komme afsted med hele holdet og udføre et godt håndværk. Han håber dog også, at han deltagelse i EuroSkills er med til at inspirere endnu flere unge til at gå murervejen:

- Vi har brug for mange flere murere – og håndværkere generelt. Jeg håber at de unge i folkeskolen og gymnasiet får øjnene op for vores branche, det er nemlig slet ikke så fysisk opslidende at være murer, som folk måske tror, forklarer Lukas Grummesgård Kristensen og afslutter:

- Der er virkelig meget frihed i at være murer, og så er det bare en fornøjelse at få lov til at være så meget udendørs.

Der er da heller ingen udsigt til, at Lukas Grummesgård Kristensen slipper sin passion for murerfaget lige foreløbigt. Han drømmer nemlig om at gå selvstændig og starte sit eget murerfirma i fremtiden. I øjeblikket har han dog fuld fokus på konkurrencen i Polen.

   

Logo: EuroSkills Gdansk 2023

Fakta om EuroSkills 2023

Euroskills er arrangeret af WorldSkills Europe og finder sted hvert andet år.

 I samarbejde med 32 medlemslande, samler EuroSkills mere end 600 fagfolk under 25, der konkurrerer om at blive den bedste i Europa inden for netop deres færdighed. Der forventes omkring 100.000 besøgende fra hele Europa.

Herning bliver værtsby for EuroSkills 2025, der afholdes fra den 12. - 14. september 2025.


 


 

Dyk ned i vores sortiment af mursten

Egernsund Wienerberger tilbyder en lang række mursten med varierende overfladestrukturer og i et væld af farver.

 

Gry Astrup Hansen vandt DM i Skills for murere i 2022

Læs om den dobbelte danmarksmester og hendes største passion, og hvordan det er at være blandt de bedste murertalenter i verden.
 

Mursten til nybyggeri?

Har du brug for sparring om mursten, som er udviklet specielt til nybyggeri og andre projekter med særlige krav til farvespil og æstetik?
 

   


 

Seneste artikler

0Resultater


 

Campaign handmade bricks

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om produkter, inspirerende projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.


 

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker