Variation af mursten bidrager med dybde og samhørighed i Thors Have i Odense

Bricks: EW0451 Stål - EW2123 Callisto - EW0112 Brun Valmue | Thors Have, Odense

 

 

På en kasernegrund i Odenseforstaden Bolbro, tager Thors Have så småt form. Den nye bydel kommer til at bestå af almene boliger, private udlejningsboliger, rækkehuse og et bofællesskab, hvor biodiversitet og grønne ude- og opholdsarealer er i højsædet. Vi har leveret vores CO2-reducerede LESS-sten til det DGNB Guld-certificerede projekt, der er tegnet af Arkitema Architects og opføres af Raundahl & Moesby A/S.

 

I næsten tusind år har den lille bydel Bolbro været et landsbysamfund langs hovedvejen til Middelfart. Men med trækplastre som Odense Idrætspark lige ved siden af og den nye letbane, er bydelen knyttet langt tættere til Odense end før. Med etableringen af Thors Have på en gammel kasernegrund, tager man endnu et skridt mod at koble bydelene sammen.

Byggeriet er på 23.170 kvm og indeholder 290 lejligheder og 17 rækkehuse.

Vi leverer mere end 1 million mursten til Thors Have: EW0451 Stål LESS, EW2123 Callisto LESS og EW0112 Brun Valmue, alle med biogas certifikat.

    

Danish Facade Brick W 451 Stål

EW0451 Stål

En gråbrun blødstrøgen mursten med grå og sorte nuancer og kulpåbrændinger. Stål giver karakter og kant til ethvert murværk med sin kølige grå bund og sit rige farvespil i mørke jordfarver. Kombinér Stål med EW0449 Kul for en stærk kontrast.
 

Mursten - EW2123 Callisto - LESS

EW2123 Callisto

En gulrød blødstrøgen mursten med spil. Callisto er en gulrød mursten med et levende spil i varme gule, rosa og grønlig gule nuancer. Callisto fungerer godt sammen med EW2160 Yello Coal og EW2124 Calypso.


Danish Facade Brick W 112 Brun valmue

EW0112 Brun Valmue

En rødbrun blødstrøgen mursten med tydelige sorte og mørke nuancer. Brun Valmue er en karakterfuld mursten med et væld af rødbrune nuancer og tydelige mørkere sættemærker fra ovnens varme. Opmur Bun Valmue med en mørk fuge for at give dit murværk ekstra kant.

    

Den rette kombination af mursten former et helstøbt byggeri

Området indeholder en række mindre kvarterer og i alt seks byggefelter, som opføres i fire etaper. For at sikre mangfoldighed i arkitekturen, arbejdes der med forskellige højder, bygningsformer og tagformer. For at skabe den rette samhørighed mellem kvartererne, har Arkitema Architects været opmærksomme på at benytte tre sten, der harmonerer godt sammen.

Det fortæller Allan Stavensø Hansen, der er kreativ leder og sagsarkitekt hos Arkitema Architects:

- Egernsund Wienerberger har leveret prøvetavler til os og vi fik udstukket et bredt spænd, som vi har arbejdet ud fra. Vi veksler mellem tre karakterfulde teglvarianter, der spejler sig i hinanden og kan kobles på kryds og tværs. På den måde sikrer vi samhørigheden i kvarteret.

Han fortsætter:

- De tre teglvarianter går igen gennem hele byggeriet – også for at gøre det let for murerne at håndtere. Vi arbejder desuden med bundfarver og kontrastfarver, så de store lejligheder får Brun Valmue som bundfarve, de mellemstore får Stål, mens studieboligerne får den gule Callisto. Således bruger vi de to andre sten til at highlighte.

Tandskifte giver murværket arkitektonisk dybde

Allan Stavensø forklarer også, hvordan de har arbejdet med såkaldt tandskifte, der giver dybde og visuel æstetik til byggeriet:

- Vi har anvendt tandskifte-teknikken og skiftevis trukket stenen ind og ud i murværket, hvilket skaber et mønster i murværket. Som noget anderledes har vi flere steder vendt lægtesiden udad, hvilket giver et ekstra effektlag og giver byggeriet karakter, uden vi bruger unødigt mange forskellige mursten.

CO2-reducerede mursten bidrager til et grønnere byggeri

Natur og biodiversitet bliver en grøn tråd gennem hele det kommende boligkvarter. Byggeriet er som bekendt placeret i naturskønne omgivelser på en gammel kasernegrund, og får egen sø, en æblelund og ligger tæt op ad en fredet skov.

Lidt udenfor kvarteret byder lokalområdet på flere grønne områder som Langesøstien og Elmelund Skov, som beboerne kan nyde.

Som en naturlig forlængelse af den grønne tråd, opføres Thors Have delvist med mursten fra vores LESS-serie, der med sine mange huller består af mindre råmateriale. LESS-murstenene brændes desuden på certificeret biogas med en betydelig CO2-reduktion. 

Thors Have bliver DGNB Guld-certificeret og vil efter planen står klar til indflytning i fire etaper fra 4. kvartal 2024.

  

Fakta om Thors Have, Odense

Projektets navn: Heimstaden Thors Have A/S
Totalentreprenør: Raundahl & Moseby A/S
Arkitekter: Arkitema Architects
Produkt: EW0451 Stål LESS, EW2123 Callisto LESS og EW0112 Brun Valmue
Forventes færdigopført: 1 kvartal 2025

LESS mursten

LESS

En CO2-besparende mursten til fremtidens byggeri

Byg med vores CO2-besparende serie af mursten kaldet LESS og opnå CO2-reduktion.

Ved at reducere materialeforbruget med 15% og brænde med certificeret biogas reducerer vi CO2-udledningen i produktionen med 70-90%. CO2-besparelsen i produktionen af LESS dækker fase A3 i EPD'en.

Murstenen har stadig nøjagtig samme mål, kvalitet og udtryk som en traditionel dansk blødstrøgen mursten og kommer i mange flotte farvevarianter.

Lad dig inspirere af recesmurværk

Recesmurværk giver et smukt skyggespil i murværket og danner forskydninger i uendelige variationer.

 

Skal vi mødes i vores showroom?

Book et møde med mig i vores showroom på Frederiksberg. Jeg viser dig gerne vores verden af tegl.

 

   


 

Seneste artikler

0Resultater

   

Campaign handmade bricks

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om produkter, inspirerende projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.

   

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker