Bydel blomstrer i Hillerød: Blandede Frederiksbro-boliger skaber succes

Mursten: EW3373 Safari - EW3255 Red Shade | Frederiksbro, Hillerøf

 

M. Goldschmidt Ejendomme står bag det storstilede Hillerød-projekt Frederiksbro, der på kort tid er udviklet, skudt i vejret og udlejet med stor succes. Her løfter bygherren og arkitektfirmaet Mangor & Nagel - en del af AART sløret for visionerne bag den levende bydel med den arkitektoniske røde tråd.

 

Forvandlingen fortsætter med fuld fart i Hillerød, der er i kraftig udbygning. Her har en ny bydel set dagens lys, der skal rumme 1.300 nye boliger, et parkområde og en sø, når alt står klar. Det summer dog allerede af liv i Frederiksbro. Der er nemlig stor rift om boligerne, som fordeler sig i punkthuse, rækkehuse og karréer og henvender sig til både studerende, børnefamilier, modne og ældre.

Den brede vifte af boligtyper skal sikre stor diversitet i beboersammensætningen. Det fortæller projektchef hos M. Goldschmidt Ejendomme Caspar Christensen om bydelen, der er udviklet med visionen om at danne rammen om ”Det bedste sted i livet”: 

- Frederiksbro er fremfor alt udviklet med fokus på at rumme alle facetter af livet. Med de blandede boligtyper omfavner bydelen alle aldersgrupper og livets forskellige stadier, hvilket samtidig er med til at forbinde generationerne og skabe en høj grad af mangfoldighed.

Selvom det indledningsvist var planen at sælge projektet fra, er bygherren endt på en model, hvor boligerne lejes ud: 

- Samtlige boliger i bydelen udlejes, og her spiller kvalitetsmaterialer en rolle i at sikre, at boligerne er behagelige at bo i og holder i så mange år som muligt. Grundet byggeriets omfang har det også været ekstra vigtigt at være tro mod takterne i Hillerøds bymidte, forklarer Caspar Christensen.

     

"Det er afgørende, at bydelen opleves som sammenhængende, både rent arkitektonisk og i kraft af materialerne. Boligernes facader har derfor et visuelt familiært slægtskab. De er nemlig beklædt med mursten fra Egernsund Wienerberger, som skaber sammenhæng, selvom murstenene optræder i et udvalg af forskellige nuancer og med forskellige fugefarver."

Jan Moxness
Projektchef og teamleder hos Mangor & Nagel - en del af AART

     

Arkitektur og materialer skaber sammenhæng

Bydelen tæller også den nye park, Frederiksbroparken, som binder bydelen sammen. Det samme gør bygningernes facader ifølge Mangor & Nagel - en del af AART, der har tegnet byudviklingsprojektet for M. Goldschmidt Ejendomme:

- Fra dag ét har vi haft fokus på at skabe en bydel, hvor ikke bare arkitekturen, men også landskabet er interessant og bidrager til at fremme de sociale fællesskaber, lyder det fra Jan Moxness, projektchef og teamleder hos Mangor & Nagel - en del af AART. Han tilføjer:

- Det er afgørende, at bydelen opleves som sammenhængende, både rent arkitektonisk og i kraft af materialerne. Boligernes facader har derfor et visuelt familiært slægtskab. De er nemlig beklædt med mursten fra Egernsund Wienerberger, som skaber sammenhæng, selvom murstenene optræder i et udvalg af forskellige nuancer og med forskellige fugefarver.

    

EW3370 Gulrød med spil

En klassisk gulrød hånd- og sandstrøget mursten med et roligt farvespil i sarte gyldne og rosa nuancer. Kombinér Gulrød m/spil med EW3373 Safari eller EW3601 Indian summer light for et moderne tone-i tone udtryk. 

EW3373 Safari

En gulrød hånd- og sandstrøget mursten med et afstemt spil i sorte og rosa nuancer. Safari er formet af gulbrændende ler strøget med sort og rødt sand, kontrasten mellem sandet og leret giver murstenen dybde og liv.

EW3355 Red shade

En markant rød hånd- og sandstrøget mursten med en vrimmel violette, hvide og mørkere nuancer. Vælg selv om udtrykket skal være lyst eller mørkere, med sine mange nuancer fungerer Red shade godt med både en mørk og en lys fuge.

    

Murstenene definerer Frederiksbro

Udover at murstenene understreger bydelens helhedsindtryk, spiller de sammen med detaljerne i murværket også en vigtig rolle i at formidle de enkelte bygningers individuelle identitet:

- Facaderne er desuden kendetegnet ved detaljer i murværket omkring vinduer og indgangspartier, som giver en grad af individualitet. De to højhuse er opmuret med samme mursten, men med forskellige fugefarver. Det er en flot detalje, der hiver differentierede nuancer frem i samme mursten og på den måde skaber et balanceret men legende udtryk.

Det fortæller Jan Moxness, der suppleres af René Lemming, vores arkitekt- og entreprenørkonsulent:

- Det er imponerende at se det liv, der på kort tid er skabt på Frederiksbro, og hvordan murstenene på fineste vis er med til at definere den nye bydel. Det er stort, at vi som teglproducent får lov til at sætte vores præg på facaderne i så ambitiøst et projekt, hvor murstenene i dén grad spiller en vigtig rolle i at skabe en imødekommende og sammenhængende bydel.

    

 

Information om projektet

Projektnavn: Frederiksbro Hillerød
Arkitekt: Mangor & Nagel – en del af AART
Bygherre: M. Goldschmidt Ejendomme
Færdig: 2021-2024
Produkter: EW3370 Gulrød med spil, EW3373 Safari og EW3255 Red Shade


 


 

Er du på udkig efter mursten til dit næste projekt?

Tag et kig på vores store sortiment af mursten, der tæller alt fra de traditionelle til de moderne mursten.
 

Se vores murstenskollektion her

Mursten til nybyggeri?

Har du brug for sparring om mursten, som er udviklet specielt til nybyggeri og andre projekter med særlige krav til farvespil og æstetik?

Find vores salgsafdeling her

     


 

Seneste artikler

0Resultater


 

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker