Bæredygtige træhuse med beklædningstegl

Rebslagergården i Næstved URBAN beklædningstegl

 

Rebslagergården i Næstved er et bæredygtigt byggeri, der vækker opsigt, fordi facaden ser anderledes ud end vi er vant til.

URBAN beklædningstegl fra Egernsund Wienerberger giver nemlig byggeriet et spændende, æstetisk og robust udtryk, og falder ganske naturligt ind i omgivelserne

 

 

Et spændende og lidt usædvanligt boligbyggeri har set dagens lys i Næstved. Byggeriet er usædvanligt, fordi facaden ser anderledes ud, end man er vant til i en ældre by, der primært består af rødstenshuse. Huset er udvendigt opført med URBAN beklædningstegl, også kaldet skærmtegl, fra Egernsund Wienerberger.

Rebslagergården i Østergade i Næstved opføres på en spændende grund for foden af en gammel ås dannet under Istiden. Placeringen betyder at terrænet hæver flere meter fra gaden og ind til den bagerste bygning. Den skrånende grund betyder, at stuelejlighederne reelt er hævet, hvad der svarer til én etage over gadeniveau. Samtidig vil man fra 2. sal have mulighed for et kig ud over en del af byens tage.

Beklædningstegl på facaderne

Med valget af URBAN beklædningstegl fra Egernsund Wienerberger, er der tale om en skræddersyet løsning, der understøtter arkitektens vision. URBAN beklædningsteglene giver netop byggeriet et udtryk, som både er fornyende og som falder flot ind i de ældre, omkringliggende bygninger, som er opført i traditionelle mursten.

URBAN beklædningstegl tilfører hus, bygning og byrum en materialitet og naturlighed på lerets præmisser. Ligesom andre naturlige byggematerialer lever det i og med sit miljø, og vejr og lys spiller en væsentlig rolle i beklædningsteglens smukke patinering.

 

Urban cladding tiles
Rebslagergården i Næstved URBAN beklædningstegl
Rebslagergården i Næstved URBAN beklædningstegl
URBAN Christianshavn, Nordhavn og Frederiksberg
© Egernsund Wienerberger A/S

Robust og elegant med beklædningstegl

Materialet er på én gang robust og elegant i sit udtryk, og i en tid med fokus på fornuftig omgang med begrænsede ressourcer, er det en ideel, langtidsholdbar produktløsning.

Østergade er blandt Næstveds ældste gader, hvilket også kommer til udtryk i arkitekturen, som består af en charmerende blanding af ældre og nyere arkitektur, helt fra Skt. Mortens Kirke inde ved bymidten og ud til de nyere beboelsesejendomme mod Farimagsvej. Her har gennem tiderne været mange forskellige erhverv. Oprindeligt lå her et rebslageri, som i dag lægger navn til den nye Rebslagergården. Byggeriet er i overensstemmelse med kommunens ønske om at fortætte og revitalisere den gamle bymidte, som består af mange bevaringsværdige huse. 

Rebslagergården i Næstved URBAN beklædningstegl
Rebslagergården i Næstved URBAN beklædningstegl
URBAN Christianshavn, Nordhavn og Frederiksberg
© Egernsund Wienerberger A/S

Moderne byggeri med fokus på bæredygtighed

Arkitektonisk fremstår Rebslagergården - med sine 17 lejligheder i varierende størrelse - tydeligt som et moderne byggeri med rummelige lyse lejligheder, vinduespartier i fuld højde og med alle de bekvemmeligheder der følger at flytte i nyt. Samtidigt falder materialevalg og skalaen i byggeriet fint ind i den gamle bymidte, som er domineret af murstensbygninger op til 3½ etager.

Derudover indrettes der et hyggeligt fællesområde med beplantning og små opholdsområder.

Materialerne til kvalitetsbyggeriet blev valgt på bæredygtighed og en hurtig byggeproces. Og da byggeriet først var i gang, gik det bemærkelsesværdigt hurtigt, selvom boligerne blev opført i 2,5 etager. Rebslagergården er det første danske etagebyggeri med hele den bærende konstruktion i CLT træelementer fra bæredygtige europæiske skove. Facaderne er beklædt med beklædningstegl, og tagene er lavet som grønne tage med sedum, der optager meget af regnvandet og mindsker varmetabet. Alt dette bidrager med en væsentlig lavere CO2 udledning og en bedre miljøpåvirkning.

Verdens ældste byggemateriale

URBAN beklædningstegl giver nye arkitektoniske muligheder og et moderne, levende udtryk og fås i to varianter.

“Urbant og moderne, men samtidig jordbundent og med en besnærende menneskelighed.Den kombination giver stor individualitet og spændvidde”, siger Rikke Ask, produktudviklingschef, arkitekt mma.

Tegl hører til blandt verdens ældste byggematerialer, tagsten og mursten af brændt ler har gennem tiden bidraget til smukt, solidt og langtidsholdbart byggeri. URBAN beklædningstegl fra Egernsund Wienerberger bygger videre på denne lange historie og en stærk dansk tradition for teglproduktion, men bringer samtidig noget nyt og innovativt med sig.

URBAN beklædningstegl er designet og udviklet i Danmark og produceres på Wienerbergers teglværk i Laufen i Schweiz. De er fremstillet af 100 procent rent ler og teglene brændes ved 1.010°C grader.

Urban cladding tiles
Urban
© Egernsund Wienerberger A/S
Urban cladding tiles
Urban
© Egernsund Wienerberger A/S

   

Information om Rebslagergaarden

Projektets navn: Rebslagergaarden
Arkitekt: William Tolstrup Arkitekter og Ole Folk Arkitekter
Produkt: URBAN Beklædningstegl (komproment.dk)
Opført: 2020
 

Nysgerrig på beklædningstegl?

Beklædningstegl er en løsning, der giver nye arkitektoniske muligheder med et smukt og innovativt look Vores søsterselskab Komproment specialiserer sig i facadebeklædning i tegl og skifer.

Brug for input til valg af teglprodukter?

Så er du velkommen til at kontakte vores medarbejdere, der står klar med rådgivning og inspiration.

 

   

   

Seneste artikler

0Resultater

   

Campaign handmade bricks

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om produkter, inspirerende projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.

   

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker