Fra skibsvrag til bæredygtigt guldcertificeret murstensbyggeri

Sustainable project Skibet

 

Med gule håndstrøgne mursten i mange lyse nuancer, er det i samarbejde med Egernsund Wienerberger lykkes at skabe et samspil mellem et spændende nyt boligbyggeri i Køge Kyst, kaldet Skibet og den omkringliggende kystlinje.

Byggeriet er bæredygtigt og har fået DGNB Guld certificering.

 

Byggeriet Skibet i Køge Kyst har fået DGNB Guld. Rent visuelt skal byggeriet genspejle det omkringliggende kystområde.

Det er Tegnestuen Vandkunsten, der er arkitekt på byggeriet, og ifølge arkitekt Susanne Schelde, der har slået stregerne til det spændende byggeri, er valget af de gule håndstrøgne mursten EW3373 Safari fra Egernsund Wienerberger et helt bevidst valg, da de gule mursten har mange lyse nuancer og farvespil og en sandet og rustik overflade. De matcher på den måde den store, lyse strandeng rundt om boligkvarteret, og dermed en facade, der skaber visuel sammenhæng i byen og rent æstetisk bidrager til et levende og mangfoldigt byrum. 

 

Vragfund gav navn til byggeri

Et sensationelt fund af et 500 år gammelt skibsvrag på en byggegrund, har dels forsinket, men også lagt navn til boligbyggeriet Skibet i Køge Kyst. Skibet er i alt 9.600 kvadratmeter stort og opføres som en blanding af familielejeboliger og boligfællesskaber for personer på 50 år og opefter.

Skibet tager sammen med arkitekturen i byggeriet dermed historien på sig, både i navnet og i selve arkitekturen, der finder inspiration og spiller op til de omliggende strandengarealer. Det gælder ikke mindst også i valget af materialer.

- Med fundet af skibsvraget har vi at gøre med en historisk interessant byggegrund. Og for os er det fantastisk, at de spektakulære omstændigheder indlejres i selve byggeriet. Med navnet Skibet og forankringen af kystområdet i det arkitektoniske udtryk, vil boligbyggeriet blive husket mange år frem, fortæller René Lemming, som er arkitektrådgiver hos Egernsund Wienerberger.

 

Sustainable project Skibet

Bæredygtigt byggeri

Alle boligerne er opført i lyse kvalitetsmaterialer, som sammen med lysindfaldet skaber de optimale rammer for et dejligt hjem ved Køge Kyst. Hele byggeriet er lavet i høj arkitektonisk kvalitet med sans for detaljen.

Boligerne er opført i bæredygtighedscertificerede materialer, som danner rammerne for de to længer, som sammen danner en karré. Skibet er et DGNB-Guld-certificeret byggeri, hvilket betyder at DGNB har vurderet den økonomiske, sociale, miljømæssige, tekniske og procesrelaterede bæredygtighed.

Boligerne i Skibet er optimeret til fantastisk lysindfald og det spirende udeliv inviterer naturen indenfor. Her er plads til leg, afslapning og uformelle komsammener. En picnic, en bog eller legepladsen i den hyggelige gård. De mange fællesarealer flettes naturligt sammen med boligens mere private rum og skaber et åbent naboskab. 

 

Sustainable project Skibet
Sustainable project Skibet

Plads til mangfoldighed

Projektet forankrer sig i visionen om at skabe ramme for et boligbyggeri, som skal fremme en sociokulturel og social bæredygtig udvikling af det fremtidige område ved Søndre Badestrand i Køge. Projektet giver social værdi og variation i befolkningssammensætning i Køge Kyst-området ved at tilføre flere forskellige befolkningsgrupper og give beboerne mulighed for og incitament til at blive boende over en lang årrække. Denne vision konkretiseres gennem et byggeri af høj arkitektonisk kvalitet og detaljering, hvor både miljømæssige, økonomiske og socialansvarlige aspekter er indarbejdet ud fra et langsigtet perspektiv, og har som nævnt opnået DGNB Guld certificering.

En tredjedel af projektet er såkaldte livsstilsboliger 50+, som Pensiondanmark har udviklet i samarbejde med Realdania.

50+-boligerne vil rumme en række faciliteter, der skal danne rammen om fælles aktiviteter for beboerne. Eksempelvis fælles køkken, værksted og uderum, orangeri, vaskeri og bibliotek.  

 

Information om Skibet

Projektets navn: Skibet
Arkitekt: Vandkunsten
Produkt: EW3373 Safari
Opført: 2020


 

Brochure - DGNB

Sådan bidrager vi til DGNB-byggerier

Behov for dokumentation til dit DGNB byggeri?

Se hvordan vores produkter bidrager til ordningen og bestil vores DGNB-dokumentationspakke her.

 

 

Gratis: 3-i-1 til arkitekten om mursten

En bog om mursten med inspiration, kollektion og skitsedel i én og samme bog.. 

Hent den gratis her.

Brug for sparring omkring sundhedsbyggeri

Vi hjælper dig gerne med råd og vejledning til dit næste sundhedsbyggeri.

Find vores kontaktdata her.


 

Seneste artikler

0Resultater

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker