Beklædningstegl og mursten pryder facaderne i den eksklusive bydel Västra Park i Malmö

EW0105 Ingefær - Blauwrood - URBAN Holmen - URBAN Christianshavn | Sjöporten, Sweden

 

Velkommen til Sjöporten – et boligkvarter i hjertet af Malmös mest eksklusive bydel Västra Hamnen. Her bygges Västra Park, et byggeri med i alt 90 lejligheder i tre boligkomplekser og fire rækkehuse. Den elegante arkitektur domineres af facader beklædt i både beklædningstegl og blødstrøgen mursten fra Egernsund Wienerberger.

 

Nærhed til både hav og by. Det og mere til tilbyder kvarteret Sjöporten, hvor tre boligkomplekser på syv og otte etager samt fire rækkehuse nu vokser frem. Det nye byggeri kaldes Västra Park og ligger i gåafstand fra såvel Malmö Centralstation som den smukke kajpromenade.

Facaderne på det sydlige hus og rækkehusene domineres af en indbydende lys blødstrøgen mursten – EW0105 Ingefær – hvor det smukke farvespil går fra hvid over til grønt og gråt. Murstenen har man valgt at matche med gyldne vinduesrammer og altaner i champagnefarve.

   

EW0105 Ingefær

En gul blødstrøgen mursten med hvide og grønlige nuancer. Ingefær er en moderne mursten med et lyst og frisk udtryk. Opmur Ingefær med en matchende lys fuge, så den levende murstens fine nuancer får frit spil.

   

Til det nordlige hus har Egernsund Wienerberger leveret rød beklædningstegl i form af URBAN Christianshavn og URBAN Holmen, samt den røde mursten Blauwrood – som i kombination skaber dynamiske facader med stor kontrast. Sammen med mørk oxideret metal bidrager det til et elegant helhedsindtryk, som passer til omgivelserne.

   

Blauwrood

En vinrød hånd- og sandstrøget mursten med violette og rustfarvede nuancer. En klassisk mursten med en stor variation af violette og rustfarvede nuancer. Et sikkert valg når det gælder æstetik og holdbarhed.

URBAN Holmen

URBAN Holmen er en elegant vinrød beklædningstegl med sorte nuancer.

URBAN Christianshavn

URBAN Christianshavn er en flot teglrød beklædningstegl med et strejf af sort spil.

   

"Bæredygtighed, genanvendelse og cirkulær økonomi er nøgleord, der virkelig passer på dette produkt. URBAN kan leveres med EDP og en 30-års produktgaranti, som garanterer frostsikkerhed, bæredygtighed og farveægthed. Beklædningsteglen kan desuden anvendes til både tag og facade, så man kan få to løsninger med ét produkt."

Filip Davidsson
Salgschef hos Wienerberger Sverige

   

Beklædningstegl til urbane miljøer

Det nordlige hus i Västra Park er et syvetagers hus med stærke lysflows og udsigt i tre retninger. Her har man valgt at hænge rød beklædningstegl op overlappende, hvilket giver liv til facaden. Desuden har man beklædt husets sokkel med blødstrøgen rød mursten, som er sat på højkant og skaber en kontrast til den røde beklædningstegl og det mørke metal.

Beklædningsteglen er fra Egernsund Wienerbergers URBAN-sortiment, som er et innovativt byggemateriale, der kombinerer æstetik og funktionalitet. URBAN beklædningstegl er robust og elegant i sit udtryk, og i en tid med fokus på rationel håndtering af ressourcer er det en perfekt, langtidsholdbar produktløsning.

Filip Davidsson, salgschef hos Wienerberger Sverige, fortæller:

- Målet med URBAN er at tilbyde smalle, ventilerede facadeløsninger, som er hurtige at montere, men som også har lang holdbarhed og er økonomisk fordelagtige for dem, der ejer og driver bygningen. Præcist som for Västra Parks nordlige hus giver URBAN beklædningstegl urbane områder dybde og naturlighed på teglens præmisser.

Han fortsætter:

- Ved det nordlige hus i Västra Park har man valgt at overlappe to forskellige slags beklædningstegl, URBAN Christianshavn og URBAN Holmen. Begge røde, men med forskellige nuancer. Det er en stor fordel ved URBAN, at man kan tilpasse det gennem farvevalget og størrelsen af både overlap og længde, hvilket giver et varieret udtryk.

Lys elegance med lys mursten

Til det sydlige hus og rækkehusene i Västra Park har man valgt at gå i en anden retning i farvevalget. Her har man i stedet valgt at pryde husene med en blødstrøgen mursten, også kaldet EW0105 Ingefær. Sammen med de matchende vinduer og altaner skaber murstenen lyse byggerier, som smelter ind i omgivelserne – selvom det sydlige hus strækker sig over hele otte etager.

Ved at have tegl som en rød tråd i kvarteret spiller de lyse huse sammen med det nordlige hus’ mørkere toner, og den fælles gårdhave byder på et frodigt miljø indrammet af tegl – med flere arealer til samvær.

Flere arkitektoniske muligheder med URBAN beklædningstegl

Tegl er blandt verdens ældste byggematerialer, og gennem lang tid har tagplader og brændt facadetegl af ler bidraget til smukke, solide og langtidsholdbare bygninger. URBAN beklædningstegl bygger på denne lange historik og en stærk tradition for teglproduktion – samtidig med at de tilbyder noget helt nyt og innovativt.

URBAN har en ujævn og varieret flade, som kan spille sammen med vejret og lege med lys og skygge for på den måde at bidrage til et pulserende og nuanceret udtryk. Men ud over at tilbyde høj arkitektonisk frihed er URBAN også hurtig og let at montere og håndtere og kan leveres med EDP. Filip Davidsson afslutter:

- Bæredygtighed, genanvendelse og cirkulær økonomi er nøgleord, der virkelig passer på dette produkt. URBAN kan leveres med EPD og en 30-års produktgaranti, som garanterer frostsikkerhed, bæredygtighed og farveægthed. Beklædningsteglen kan desuden anvendes til både tag og facade, så man kan få to løsninger med ét produkt.

   

Information om Sjöporten / Västra Park

Projektets navn: Sjöporten / Västra Park
Arkitekt: White Arkitekter
Produkt: URBAN Christianshavn, URBAN Holmen, Blauwrood og EW0105 Ingefær
Opført: 2022


 

Nysgerrig på beklædningstegl?

Beklædningstegl er en løsning, der giver nye arkitektoniske muligheder med et smukt og innovativt look Vores søsterselskab Komproment specialiserer sig i facadebeklædning i tegl og skifer.

Brug for input til valg af teglprodukter?

Så er du velkommen til at kontakte vores medarbejdere, der står klar med rådgivning og inspiration.

 


 

Seneste artikler

0Resultater

   

Campaign handmade bricks

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om produkter, inspirerende projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.

   

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker