Belægningstegl ligger som brugsvenligt underlag foran K.B. Hallen

Belægningstegl - Bretagne - Argenti - KB Hallen

Foto: Adam Mørk | Marianne Levinsen Landskab

 

Med belægningstegl som altdominerende element har Marianne Levinsen Landskab skabt et minimalistisk byrum foran K.B. Hallen. Pladsen er belagt med vores Bretagne-belægningsklinker, som skaber et uderum, der er både funktionelt, æstetisk og bestandigt.

 

I 2017 blev K.B. Hallen genopført i ny skikkelse, efter at den gamle hal i 2011 brændte ned til grunden. Arkitekterne Christensen & Co. fik opgaven med at tegne den nye bygning, og de videreførte den oprindelige bygnings arkitektoniske DNA – fortolket i et nutidigt design.

Hallens arkitektur med den ikoniske bue blev videreført. Og også forpladsen foran hallen opstod i ny form med landskabsarkitekt Marianne Levinsen som formgiver. Ligesom den nye bygning havde tydelig reference til buen på den gamle hal – fik også pladsen mod Peter Bangs Vej aftryk af den ikoniske bue.

Pladsen foran K.B. Hallen blev belagt med vores brunsorte Bretagne-belægningsklinker.

Som lys kontrast blev aftegninger af buen formet med vores Argenti-belægningsklinker - en populær projektsten. Kontakt os for yderligere information.

Belægningsklinker: naturligt materiale som robust underlag

Belægningstegl er ideelt som underlag for et byrum, der skal kunne tåle at blive brugt og slidt på. Ved at udnytte belægningsklinkernes dekorative kvaliteter i de store, ellipseformede buer – og materialets bestandighed og robusthed, har Marianne Levinsen opnået et harmonisk og samlet udtryk som underlag for de mange aktiviteter, der udspiller sig på pladsen.

Vores sortbrune Bretagne-belægningsklinker changerer naturligt og har et levende farvespil. Lyse Argenti-klinker i belægningen genspejler hallens ikoniske bue, som en legende ellipseformet henvisning.

Belægningsklinkerne rejser sig i flere niveauer og samles til en forhøjning, der udgør et imødekommende sted at slå sig ned for idrætsudøvere og koncertgæster på vej til og fra hallen. Forhøjningen bruges også til koncerter og forskellige markeder. Den er adskilt fra trafikken og er også opholdsområde for de mange børn, der er på vej til og fra træning.

Foran K.B. Hallen er belægningsklinkerne i køresporet forstærket af et stålspor, så de tåler trykket fra de tunge lastbiler med ærinde foran hallen. Vores belægningstegl giver et organisk og elegant udtryk uden at gå på kompromis med kravene til soliditet og resistens.

Belægningstegl med lang levetid

Lang levetid er et vigtigt parameter, når det gælder et byggemateriales bæredygtighed. Jo længere levetid – desto mindre er materialets påvirkning på miljøet. Belægningsklinker udmærker sig ved at kunne klare hård belastning i mange år.

Vores belægningstegl er lavet af et særligt skiferholdigt ler og brændes ved høje temperaturer. Klinkerne er derfor modstandsdygtige overfor fugt og tidens tand.

Teglstensbelægningen på forpladsen ved K.B. Hallen har lang levetid og stor resistens overfor slitage og trykbelastninger. Belægningsklinkerne modstår spildolie, vintersaltning, frost og masser af daglig brug i et levende byrum foran den historiske bygnings genfortolkede skikkelse.


 


 

K.B. Hallen som historisk bygning

Belægningstegl er et tidløst materiale, sådan som det passer sig foran K.B. Hallen, der er så fuld af arkitektonisk historie.

Den oprindelige K.B. Hallen ansås som et funktionalistisk hovedværk og et af de få danske eksempler på den modernistiske og skulpturelle gren af Bauhaus-skolen. Ved sin indvielse i 1938 var den Europas største private sportsanlæg.

Hovedarkitekten bag hallen var Hans Hansen, og også formgiver Poul Henningsen var involveret i projekteringen – han designede blandt andet en speciel KB-lampe.

I sommeren 1944 sprængte danske nazister en bombe i K.B. Hallen ved en schalburgtageaktion. Store dele af inventaret og alle glaspartier blev ødelagt, men selve betonkonstruktionen var intakt, og allerede et halvt år efter befrielsen blev hallen genåbnet.

I september 2011 nedbrændte K.B. Hallen til grunden få måneder efter, at den var blevet fredet, så også stålkonstruktionen blev ødelagt. I 2017 påbegyndtes opførelsen af den nye hal, som blev indviet i 2019. Stålkonstruktionen til genopbygningen blev i august 2019 kåret som vinder af Den Europæiske Stålpris 2019.

 

FAKTA om KB Hallen:

Projektets navn: KB Hallen
Bygherre: KB Hallen
Landskabsarkitekt: Marianne Levinsen Landskab
Totalrådgivere: Christensen & Co.
Belægningstegl: Bretagne, Argenti
Udført: august 2018

 

__________

 

Nysgerrig på Bretagne belægningstegl?

Læs mere om vores ekstruderede, sortbrune belægningsklinke med det blanke spil.

Læs mere her

Ønsker du inspiration i din indbakke?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv inspireret af vores referencer og produkter.

Tilmeld dig her

Skal du bruge robuste belægningstegl til dit næste projekt?

Se vores udvalg af belægningsklinker.

Se sortimentet her


 

Seneste artikler

0Resultater


 

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker