De seneste år er behovet for bæredygtig omstilling af byggeriet og dermed også DGNB-certificeringer i Danmark øget eksponentielt. I 2021 var over 400 bygninger i Danmark tilmeldt en DGNB-certificering.
En DGNB-certificering dokumenterer bæredygtigheden af en bygning. Ved brug af DGNB som værktøj gives der anledning til et fælles grundlag for bygherrer, entreprenører, arkitekter og rådgivere til at bygge mere bæredygtigt.
Med et DGNB-certifikat i hånden opnås en øget værdi og kvalitet af bygningen. Dette skyldes blandt andet, at kriterierne i DGNB har fokus på at reducere omkostninger, spild og ressourcer gennem hele byggeriets levetid samtidig med at skabe bedre sociale forhold og værdi for brugerne af bygningen.
Vores mursten og beklædningstegl URBAN bidrager positivt til byggerier, der går efter en DGNB-certificering.
- Vi kan se et stigende antal projekter, der certificeres efter DGNB. Det er vigtigt, at vi kan tilbyde dokumentation for vores produkter, og derfor har vi i samarbejde med Rambøll udarbejdet en dokumentationspakke. Vi har samlet al relevant produktdokumentation, som en DGNB-auditor har brug for i forbindelse med en DGNB-certificering af en bygning, siger Henrik Fuldby-Olsen, der er arkitekt- og entreprenørkonsulent hos Egernsund Wienerberger og én af vores fire DGNB-rådgivere.
Han forklarer, at formålet med dokumentationspakken er at lette processen, da certificeringsordninger som DGNB kræver omfattende beregninger, beslutninger og dokumentation.
Du kan kontakte én af vores DGNB-rådgivere for at få udleveret vores DGNB-dokumentationspakke, ligesom du kan få hjælp til rådgivning om valg af mursten og beklædningstegl til dit næste DGNB-byggeri.
Vores DGNB-rådgivere kan hjælpe dig fra projektets start til slut.
Alle tre rådgivere har taget Rådet for Bæredygtigt Byggeris ’DGNB konsulentuddannelse for nye byggerier’ og kan derfor vejlede om, hvad der skal til for, at et byggeri bliver cerfiticeret med vores produkter.
- Vi kan hjælpe vores kunder med at besvare spørgsmål, der omhandler vores produkter og alle de tekniske specifikationer. Det kan være informationer om vores produktspecifikke EPD’er, DoP eller anden form for teknisk dokumentation og rådgivning om, hvilke af vores produkter de skal kigge henimod for at opnå de point, der er mulige med vores produkter, forklarer René Lemming, DGNB-rådgiver og arkitekt- og entreprenørkonsulent hos Egernsund Wienerberger.
Vores DGNB-rådgivere hjælper dig fra projektets start til slut.
Kontakt en af vores tre DGNB-rådgivere for vejledning.
Hos Egernsund Wienerberger har vi leveret teglprodukter til flere DGNB-certificerede byggerier.
Når du vælger tegl som klimaskærm, vælger du en naturlig og holdbar løsning, som giver betydelige besparelser i bygningens levetid. Tegl holder i mere end 100 år og er en næsten vedligeholdelsesfri løsning.
- Flere og flere kunder vælger vores LESS-serie af mursten. Ved at reducere materialeforbruget med 15% og brænde med biogas reducerer vi CO2-udledningen i produktionen med 70-90% sammenlignet med en traditionel mursten produceret med naturgas.. Vores LESS-mursten kan i den grad være med til at sikre vigtige point til en DGNB-certificering og en bedre LCA-vurdering, siger Janus Steenberg, DGNB-rådgiver og arkitekt- og entreprenørkonsulent hos Egernsund Wienerberger.
Hos Egernsund Wienerberger har vi ambitiøse målsætninger, når det kommer til bæredygtighed. Vi har fokus på CO2-reduktion, mere genbrug og genanvendelse samt øget biodiversitet med respekt for naturens ressourcer.
- Byggebranchen har som aldrig før fokus på at reducere CO2-udledningen fra byggematerialer. Præcis som vores kunder ønsker vi at bidrage til et mere bæredygtigt byggeri. Som DGNB-rådgivere kan vi med vores dokumentationspakke hurtigt og nemt give adgang til DGNB-dokumentation for vores produkter, ligesom vi kan hjælpe vores kunder med at vælge de rette produkter til deres bæredygtige byggeri, afslutter Søren Henrichsen, DGNB-rådgiver og arkitekt- og entreprenørkonsulent hos Egernsund Wienerberger.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om produkter, inspirerende projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.