Egernsund Wienerberger har leveret mursten til en af Nordeuropas største retsbygninger

Fasadtegel: EW0466 Koppar | Domstolsbyggnad, Malmö

 

I sommeren 2023 blev Malmøs nye retsbygning taget i brug. Det imponerende byggeri rummer en af Nordeuropas største retsbygninger med 27.000 m2.

Bygningen vandt den prestigefyldte pris ”Årets Facade 2023” i Sverige, og er også miljøcertificeret som Miljöbyggnad Guld.

 

”Sten på sten. Sådan bygger du en bæredygtig fremtid. Og det er også sådan, at en af Nordeuropas største retsbygninger blev bygget.”

Sådan sagde Castellum om opførelsen af den nye retsbygning i Malmø, hvis konstruktion begyndte i foråret 2020. Bygningen er tegnet af Henning Larsen Architects og blev taget i brug i sommeren 2023. Den storslåede bygning indeholder 27.000 m2 moderne kontorer og retssale. Den svenske domstolsadministration, Domstolsverket, lejer størstedelen af bygningen, nemlig 24.000 m2. Domstolsverket består af Malmø Byret, Forvaltningsdomstolen i Malmø og Malmø Leje- og Forpagtningsnævn. Tre myndigheder som nu er samlet under ét tag.

De resterende kvadratmeter udlejes til advokatvirksomheder og andre eksterne selskaber.

Til facaderne blev valgt at kombinere smukke mursten med moderne glasfacader, et arkitektonisk valg, der skæver til både det gamle Malmø og det nye moderne Malmø. Bygningen er certificeret i henhold til Miljöbyggnad Guld, som er den højeste miljøcertificering tildelt af Sweden Green Building Council, som blandt andet tildeler miljøcertificeringer til byggerier. Guld-certificeringen tildeles de mest ambitiøse byggerier med en høj miljøprofil.

    

"Dette års facadenybyggeri fanger byens historiske værdier, mens designet tydeligt afspejler nutidens påvirkninger med hensyn til materialer, funktionalitet, lys og symmetri. Denne imponerende bygning bidrager stærkt til det omgivende byrums karakter af innovation, fremadrettet tænkning og bevægelse. Arbejdsgruppen bag projektet har med succes udnyttet forskellige materialer og løsninger til at skabe en dynamik, der har potentiale til at tiltrække beskuerens blik i både højden og bredden. Designet signalerer bygningens funktion, hvor en af ​​vores samfunds vigtigste hjørnesten skal forvaltes. Udførelsen er af højeste klasse fra tegnebræt til færdiggørelse."

Juryens begrundelse for, hvorfor Malmø retsbygning
vandt prisen som Årets Facade 2023 i kategorien nybyggeri

    

Malmøs skyline har ændret sig

Retsbygningen er placeret i det centralt beliggende kvarter Nyhamnen, et af Malmøs vigtigste udviklingsområder, og rummer en af de største arbejdspladser for jurister i Nordeuropa.

Bygningen består af en fireetagers konstruktion og på toppen af ​​det fælles fundament er der konstrueret fem tårne ​​med skrånende tage - en arkitektonisk detalje, der ændrer Malmøs skyline og giver byen et nyt karakteristisk udseende. I bunden af ​​bygningen vil facaden være opmuret med mursten fra Egernsund Wienerberger, der derefter går over i tårne ​​med facader udelukkende af glas.

Filip Davidsson, salgschef hos Wienerberger Sverige, udtaler:

- Kombinationen af ​​mursten og glas er tidløs. Disse to materialer spiller sammen og giver et meget smukt æstetisk indtryk. Bygningen smelter sammen med både de ældre og de nyere bygninger i kvarteret, hvilket betyder, at miljøet opgraderes med respekt for omgivelserne.

    

Mursten – et langtidsholdbart valg

At CO2-reduktion står højt på dagsordenen i dagens byggebranche, er ikke noget nyt. Uanset hvor du vender dig hen, finder du diskussioner om reduktion af CO2-emissioner, klimaforandringer og fremtidige konstruktioner med fokus på CO2-udledning. Holdbarhed er et af nøgleordene i bygge- og anlægsprojekter, og jo længere tid bygninger holder, jo bedre for samfundet såvel som for vores miljø.

Filip Davidsson forklarer:

- For bygninger, hvor du ønsker at fokusere på bæredygtighed og en lang levetid, er mursten det perfekte materiale. En murstensfacade har en levetid på mere end 100 år, hvilket gør den til et langsigtet og stabilt byggemateriale. Til retsbygningen i Malmø ønskede man materialer, der var energieffektive og holdbare, der ville stå stærkt i lang tid. Og hvad er bedre end mursten?

Kobber - en klassiker

Til retsbygningen i Malmø valgte man murstenen EW0466 Kobber. Kobber er en meget flot sten - mange vil sige en klassiker. Det er en rød mursten med sorte nuancer. Den passer godt sammen med glasfacaden.

EW0466 Kobber

En rød blødstrøgen mursten med en overflade nuanceret af sort forstøvning. Kobber er inspireret af vores byers ældre bygninger i røde klassiske mursten, der har optaget tidens sod og ælde, derfor er Kobber det oplagte valg, når der skal bygges nyt i en ældre kontekst.

Retsbygningen blev taget i brug i sommeren 2023, og de cirka 500 ansatte er endelig samlet under ét tag og inden for de samme mure - bag en facade, hvor sikkerhed, æstetik og bæredygtighed går hånd i hånd.

   

Oplysninger om retsbygningen i Malmø

Projektets navn: Malmö domstolsbyggnad
Arkitekt: Henning Larsen Architects / BSK Arkitekter
Produkt: EW0466 Kopper
Afsluttet: Foråret 2023
Certificering: Miljöbyggnad Guld
Priser: Årets Facade 2023, Sverige

Dyk ned i vores sortiment af mursten

Egernsund Wienerberger tilbyder en lang række mursten med varierende overfladestrukturer og i et væld af farver.

 

Brug for input til valg af teglprodukter?

Så er du velkommen til at kontakte vores medarbejdere, der står klar med rådgivning og inspiration.

 

LESS. CO2-besparende mursten til fremtidens byggeri.

Ved at reducere materialeforbruget med 15% og brænde med certificeret biogas reducerer vi CO2-udledningen i produktionen med 70-90%. CO2-besparelsen i produktionen af LESS dækker fase A3 i EPD'en.

  

   

Seneste artikler

  0Resultater

     

  Campaign handmade bricks

  Hold dig opdateret

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om produkter, inspirerende projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.

     

  Visualisering

  Generér tekstur og BIM her

  Download

  Download brochurer og produktdokumentation

  Produkter

  En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker