Egernsund Wienerberger leverer mursten til et af Sveriges største retsbygninger

Domstolarna Malmo

 

I foråret 2020 blev det første spadestik taget til konstruktionen af hvad der skal blive Malmøs nye retsbygning.

Holdbarhed, tryghed og sikkerhed er nøgleord, der har præget hele processen, og hvad er mere sikkert og mere holdbart end mursten fra Egernsund Wienerberger?

Bygningen vil også blive certificeret i henhold til Miljöbyggnad Guld.

”Sten på sten. Sådan bygger du en bæredygtig fremtid. Og det er også sådan, at en af Nordeuropas største retsbygninger bliver bygget.”

Sådan siger Castellum om opførelsen af ​​den nye retsbygning i Malmø, hvis konstruktion begyndte sidste forår. Bygningen er tegnet Henning Larsen Architects og forventes at stå færdig i efteråret 2022. Når opførelsen er afsluttet, vil bygningen indeholde 26.500 kvadratmeter åbne og moderne lokaler, hvoraf ca. 24.000 kvadratmeter lejes af den svenske domstolsadministration, Domstolverket. Disse lokaler vil derefter rumme Malmø Byret, Forvaltningsdomstolen i Malmø og Malmø Leje og Forpagtningsnævn - tre myndigheder, der nu vil blive samlet under et tag for at kunne samarbejde og udvikle deres arbejde i større skala.

Til facaderne har man valgt at kombinere smukke mursten med moderne glasfacader, et arkitektonisk valg, der er en blanding af det gamle og nye Malmø. Bygningen vil også blive certificeret i henhold til Miljöbyggnad Guld en guldstandard tildelt af Sweden Green Building Council med fokus på blandt andet valget af gode materialer. Derfor faldt det naturligt at investere i mursten fra Egernsund Wienerberger. 

 

En opdatering af Malmøs skyline

Retsbygningen opføres i det centralt beliggende kvarter Nyhamnen, et af Malmøs vigtigste udviklingsområder. Når bygningen er færdig, vil den være en af de største arbejdspladser for jurister i Nordeuropa.

Bygningen består af en fireetagers konstruktion og på toppen af ​​det fælles fundament er der konstrueret fem tårne ​​med skrånende tage - en arkitektonisk detalje, der ændrer Malmøs skyline og giver byen et nyt karakteristisk udseende. I bunden af ​​bygningen vil facaden være opmuret med mursten fra Egernsund Wienerberger, der derefter går over i tårne ​​med facader udelukkende af glas.

Filip Davidsson, salgschef hos Wienerberger Sverige, udtaler:

- Kombinationen af ​​mursten og glas er tidløs. Disse to materialer spiller sammen og giver et meget smukt æstetisk indtryk. Desuden vil bygningen smelte sammen med både de ældre og de nyere bygninger, hvilket betyder, at miljøet opgraderes med respekt for omgivelserne.

 

Mursten – et bæredygtigt valg af materiale

At bæredygtighed står højt på dagsordenen i dagens byggebranche er ikke noget nyt. Uanset hvor du vender dig hen, finder du diskussioner om reduktion af CO2-emissioner, klimaforandringer og fremtidig konstruktion. Murstenindustrien er overbevist om, at holdbarhed er et nøgleord i alt der vedrører bygge- og anlægsprojekter, og jo længere tid bygninger holder, jo bedre for samfundet såvel som for vores miljø.

Filip Davidsson forklarer:

- For bygninger, hvor du ønsker at fokusere på bæredygtighed og en lang levetid, er mursten det perfekte materiale. En murstensfacade har en levetid på mere end 100 år, hvilket gør den til et langsigtet og stabilt byggemateriale. Til retsbygningen i Malmø ønskede man materialer, der var energieffektive og holdbare, der ville stå stærkt i lang tid. Og hvad er bedre end mursten? 

 

Kobber – en klassiker

Til retsbygningen i Malmø valgte man mursten EW0466 Kobber. Kobber er visuelt en gammel, men meget flot sten - mange vil sige en klassiker. Det er en rød mursten med sorte nuancer - og noget der passer godt sammen med glasfacaden.

Bygningen forventes at være klar til indflytning i 2022, og derefter kan de cirka 500 ansatte se frem til endelig at kunne samles under et tag og inden for de samme mure - bag en facade, hvor sikkerhed, æstetik og bæredygtighed går hånd i hånd.

 

Domstolarna Malmo
Domstolarna Malmö
© Wienerberger AB
Domstolarna Malmo
Domstolarna Malmö
© Wienerberger AB

Oplysninger om retsbygningen i Malmø

Projektets navn: Malmö domstolsbyggnad
Arkitekt: Henning Larsen Architects / BSK Arkitekter
Produkt: EW0466 Kopper
Afsluttet: Foreløbigt efteråret 2022
Certificering: Miljöbyggnad Guld

Vil du vide mere?

Ønsker du at vide mere om EW0466 Kobber, vores LESS sortiment eller er du bare nysgerrig efter at finde ud af mere om vores produkter?
 

Vi er her for dig

Det betyder, at vi altid står parat til at hjælpe dig med at finde den rigtige løsning til dit næste projekt! Kontakt os for rådgivning og vejledning.
 

LESS. Miljøvenlig mursten til fremtidens byggeri

Ved at reducere materialeforbruget med 15% og brænde med biogas reducerer vi CO2-udledningen i produktionen med 70-90%.

Sådan har vi skabt fremtidens miljøvenlige mursten.
 

     


 

  0Resultater

  Visualisering

  Generér tekstur og BIM her

  Download

  Download brochurer og produktdokumentation

  Produkter

  En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker