Fantasi og gedigne materialer mødes på Lisebergs Grand Curiosa hotel

Brick: EW2136 Light Coal - EW2166 Sisteron - EW0409 Valmue | Liseberg Grand Curiosa Hotel, Göteborg

 

Takket være det tætte samarbejde mellem Liseberg forlystelsespark, NCC og Wingårdh Arkitekter har man kunnet skabe et hotel ud over det sædvanlige. Her indrammes fantasi og sjov af tre slags mursten, som tilsammen skaber en facade, der er inspireret af forskellige epoker i Göteborgs historie. 

 

Med udsigt over såvel Göteborg som Lisebergs frygtindgydende attraktioner ligger det spektakulære hotel. Liseberg Grand Curiosa Hotel lover ikke kun en behagelig overnatning, men tilbyder også oplevelser for hele familien - hvor sjov er i centrum.

Wingårdh Arkitekter har tegnet og planlagt hotelbyggeriet i tæt samarbejde med Liseberg forlystelsespark og NCC. Byggeriet skulle inspireres af Göteborgs historie, passe ind i omgivelserne og afspejle forskellige epoker - fra nyklassicismen til industrialismen. Derfor valgte man at satse på gedigne materialer, som blandt andet mursten.

    

"At bygge med mursten er først og fremmest rigtigt i vores tid, men det matcher også vores vision. Vi studerede historiske bygninger rundt omkring i Göteborg, da vi ville respektere området og lade byggeriet tage form uden at det føltes malplaceret. Med Egernsund Wienerbergers facademursten kunne vi skabe en bygning, der passede ind i Göteborg, men samtidig føltes spektakulær og ud over det sædvanlige."

Sara Wernsten
Arkitekt på Wingårdh Arkitekter

    

En troværdig vision

Under hele processen havde Liseberg en tydelig vision om, at byggeriet skulle inspireres af Göteborgs historie. Hos Wingårdhs arbejdede man derfor med at oversætte visionen og vende den til et byggeri, som ikke kun fungerede i samspil med forlystelsesparken, men også føltes naturlig i det urbane bymiljø.

Sara Wernsten, arkitekt i Wingårdhs, fortæller:

- Hotellet tilhører lige så meget byen som forlystelsesparken. Bygningen skulle derfor føles troværdig i miljøet, da hotellet ligger på et stort område i en central bydel. Det var vigtigt at give byggeriet en troværdighed, og derfor var det naturligt at anvende gedigne materialer som mursten.

Hun fortsætter:

 - At bygge med mursten er først og fremmest rigtigt i vores tid, men det matcher også vores vision. Vi studerede historiske bygninger rundt omkring i Göteborg, da vi ville respektere området og lade byggeriet tage form uden at det føltes malplaceret. Med Egernsund Wienerbergers facademursten kunne vi skabe en bygning, der passede ind i Göteborg, men samtidig føltes spektakulær og ud over det sædvanlige.

   

Smukt og bæredygtigt

Til Liseberg Grand Curiosa Hotel er brugt 240.000 mursten, hvilket svarer til 3.750 kvadratmeter. Hotellets fem fløje blev beklædt med tegl i tre forskellige nuancer for at skabe et lettere og smukt æstetisk udtryk.

Sara Wernsten forklarer:

- De industrielle fabriksområder i Göteborg gav inspiration til en af fløjene, hvor vi anvendte den rødmelerede mursten for at skabe teglhvælvinger og søjler. Vi brugte også mursten i både gule og grå nuancer til de andre fløje, og vi indfarvede tegl til kælderen i en enkelt fløj. Så med forskellige farver kunne vi formidle epokernes indflydelse, og resultatet er blevet rigtigt smukt.

Hun suppleres af Mikael Lorentzon, distriktsansvarlig sælger hos Wienerberger:

- I dag taler vi meget om CO2-aftryk ved byggerier, og det gælder selvfølgelig også i et projekt som det her. En ny bygning skal holde i mange mange år, og derfor er en murstensfacade optimal. Den kan klare et skrapt klima uden at miste udseendet, og den giver et stabilt indtryk.

Med rutsjebane fra anden sal direkte ned i lobbyen og familierum med udsigt over Valkyria vil Liseberg-følelsen følge gæsterne fra de tjekker ind på det smukke hotel til de tjekker ud.

Hotellet slog dørene op i forbindelse med Lisebergs 100-års jubilæum i sommeren 2023

    

Information om:

Projektets navn: Liseberg Grand Curiosa Hotel
Arkitekt: Wingårdh Arkitekter
Produkt: EW2136 Light Coal, EW2166 Sisteron og EW0409 Valmue
Opført: 2021-2023

Brug for input til valg af teglprodukter?

Så er du velkommen til at kontakte vores medarbejdere, der står klar med rådgivning og inspiration.

 

LESS. CO2-besparende mursten til fremtidens byggeri.

Ved at reducere materialeforbruget med 15% og brænde med certificeret biogas reducerer vi CO2-udledningen i produktionen med 70-90%. CO2-besparelsen i produktionen af LESS dækker fase A3 i EPD'en.

   Seneste artikler

0Resultater
Campaign handmade bricks

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om produkter, inspirerende projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker