Mursten indrammer både pool og kontorer på prestigeprojektet Kvarter Poolen i Stockholm

Fasadtegel: EW2165 Antibes | Kvarteret Poolen, Stockholm

 

Arenastaden i Solna i Sverige vokser så det knager. I den hurtigt udviklende bydel i Stockholm kan man finde både Friends Arena og Westfield Mall of Scandinavia, og nu er endnu et unikt byggeri ved at skyde op.

Kvarter Poolen er et af Stockholms nye landemærker, som takket være sin unikke konstruktion har kunnet kombinere kontorer med en ny svømmehal til beboerne i Solna. For at imødekomme miljøkrav og skabe det rette æstetiske udtryk, er bygningen beklædt med mursten fra Egernsund Wienerberger – med både traditionel og glaseret overflade.

 

 

Kvarter Poolen er et projekt, der er vokset frem takket være samarbejdet mellem Fabege, Solna Stad, Strategisk Arkitektur og AIX Arkitekter. Projektet omfatter opførelsen af et kontorhus på totalt 35.000 kvadratmeter fordelt på ti etager og en helt ny kommunal svømmehal. Det er et godt eksempel på, hvordan man på bedste vis kan kombinere offentlig service med kommerciel udvikling.

Strategisk Arkitektur har formet helheden af byggeriet på vegne af Fabege, mens AIX Arkitekter er arkitekt for Solna Stad i arbejdet med den nye svømmehal. Til hele byggeriet har Egernsund Wienerberger leveret mursten - både traditionel og glaseret tegl.

   

Bæredygtighed er et nøgleord for alt, der har med ejendomme og byggeprojekter at gøre. Jo længere bygningerne holder – desto bedre er det for både samfundet og miljøet.
Facadetegl er et bæredygtigt og solidt materiale, som vi mennesker har anvendt i tusinder af år. Bygninger af mursten modstår tidens tand på en helt anden måde end mange andre byggematerialer og kræver ikke special vedligeholdelse.

   

Et teglbyggeri, der ses på lang afstand

Beboerne i Solna har længtes efter en ny svømmehal i lang tid. Men på grund af høje byggeomkostninger var det ikke realistisk at bygge et fritstående kommunalt badehus på området. Derfor var der brug for en mere innovativ og nytænkende løsning, hvilket resulterede i netop Kvarter Poolen – kontorhus og svømmehal i ét.

Kvarter Poolen er bygget for at blive byens nye pejlemærke med fokus på lysindfald, miljø og åbne arealer. Et stort atrium slipper dagslys ind, og den imponerende loftshøjde er gennemgående i hele ejendommen. Alt er derefter indrammet med facadetegl fra Wienerberger, hvor den største del af huset er beklædt med traditionel dansk facadetegl, mens stueetagen og facaden under vinduerne er beklædt med glaseret facadetegl – som et ekstra smukt indslag. Lennart Henneberg, distriktsansvarlig sælger hos Wienerberger, fortæller:

- Vi har leveret alt facadetegl til Kvarter Poolen. De nederste etager er 100 procent glaseret i en hvid nuance, men jo længere op på facaden man kommer – desto mindre glasering er der. Det begynder altså med 100 procent glasering, derefter bliver det mindre og mindre, og overgår til sidst til almindelige facadetegl længst oppe. Og det bliver meget fint, rent æstetisk.

Stik ud fra mængden med glaserede mursten

Glaserede mursten spiller en større og større rolle i nye projekter og renoveringer i Skandinavien. Glaseringen hjælper med at fange og reflektere lys og skaber en kraftfuld overflade. Teksturer, glans, farver – mulighederne er uendelige.

Mursten med glasur har været brugt længe til markante facader. Glaserede tegl kan bruges til effektfulde detaljer på en teglfacade og giver ofte en mere eksklusiv fornemmelse. Det er også meget populært at bruge en transparent glasur for at fremhæve murstenen endnu mere. Men facaden skal også passe til husets arkitektoniske udtryk, og derfor tilbyder vi blandt andet glaserede mursten i alle standardfarver ifølge NCS- eller RAL-skalaen.

Ved Kvarter Poolen i Stockholm er de nederste etager glaseret med en glasur i en hvid nuance, mens der til facaden under alle vinduerne er leveret mursten med brun glasur. Det er blandt andet den hollandske virksomhed Panningen, der også er en del af Wienerberger-koncernen, som har stået for glaseringen.

Panningen er en af verdens bedste glaseringsfabrikker med fagligt utroligt dygtige medarbejdere. I projektet Kvarter Poolen har de stået for glaseringen af vinduesbænkene, og resultatet er fantastisk. Det er helt klart en fordel for vores kunder, at vi kan tilbyde dette in-house.

Certificeret til BREEAM Excellent

Det er dog ikke kun det æstetiske man har haft i tankere ved Kvarter Poolen.

Bygningen er nemlig projekteret til at opfylde kravene til BREEAM på niveauet Excellent. BREEAM er det mest anvendte certificeringssystem i Europa og har som mål at fremme miljøvenligt og holdbart byggeri ud fra kategorier som blandt andet materialevalg, energiforbrug, indeklima, byggeprocesser og påvirkning af nærmiljøet. Fabege har desuden planlagt at installere både solceller og grønne områder på bygningens tag.

Egernsund Wienerbergers produkter bidrager positivt til forskellige certificeringssystemer, da mursten er et langtidsholdbart materiale udført af naturmaterialer som ler, sand og vand.

   

EW2165 Antibes

En sandfarvet blødstrøgen mursten med grå og hvide nuancer. Antibes er en mursten i den franske serie, en familie af mursten, der alle er opkaldt efter franske byer og hvis blide farvepallette er inspireret af det sydfranske ferielandskab: strandens sten og sand, gyldne marker og let sommertøj i blødt hør.

   

Mursten kan holde i hundredvis af år

Når man bygger et prestigeprojekt som Kvarter Poolen har man som mål, at byggeriet skal holde og blive stående længe.

Bæredygtighed er et nøgleord for alt, der har med ejendomme og byggeprojekter at gøre. Jo længere bygningerne holder – desto bedre er det for både samfundet og miljøet.
Facadetegl er et bæredygtigt og solidt materiale, som vi mennesker har anvendt i tusinder af år. Bygninger af mursten modstår tidens tand på en helt anden måde end mange andre byggematerialer og kræver ikke special vedligeholdelse.

Hos Egernsund Wienerberger plejer vi at sige, at et teglbyggeri kan holde i mindst 100 år. Lejerne og svømmehallens gæster i Kvarter Poolen vil derfor kunne nå at både flytte ind og flytte ud, før bygningen har gjort sit.
Det første spadestik blev taget i oktober 2018, og indflytning forventes i første kvartal i 2022.

   

Information om Kvarter Poolen

Projektets navn: Kvarter Poolen
Arkitekt: Strategisk Arkitektur / AIX Arkitekter
Produkt: EW2165 Antibes og glaserede mursten
Færdiggjort: 2022  

Glaserede mursten

Glaserede mursten spiller i stigende grad en rolle i nye projekter og renoveringer. Glaserede mursten taler nemlig et nyt facadesprog: den blanke overflade.
 

Dyk ned i vores sortiment af mursten

Egernsund Wienerberger tilbyder en lang række mursten med varierende overfladestrukturer og i et væld af farver.

 

Besøg vores showroom

Du er mere end velkommen til at besøge vores showroom, hvor du kan gå på opdagelse i vores produkter til facaden.

 

   

   

Seneste artikler

0Resultater

    

Campaign handmade bricks

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om produkter, inspirerende projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.

    

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker