Belægningstegl giver et varmt og naturligt udtryk i Kongens Karré

Belægningstegl - Odense med kul - Kongens Karré,  Odense

 

Naturen og byen mødes i et nyt grønt gårdrum, der skaber et åndehul midt i byen. CREO Arkitekter har kombineret beplantning med vores klassiske gule belægningsklinke Odense med kul, så natur og by går op i en højere enhed i Kongens Karré i Odense.

 

Kongens Karré danner et naturskønt gårdrum tæt på byen for familier og studerende i Odense. Den grønne beplantning omgives af vores belægningstegl, så der dannes et samspil mellem det grønne og det urbane, hvor beplantning og geometri går op i en højere enhed.

Gårdrummet danner rammen om et fællesskab for beboerne fra de 84 almene boliger i bebyggelsen, hvor naboer kan mødes i et grønt frirum.

    

     

Karakteristisk belægningstegl for Odense

Den grønne beplantning i karréen omgives af vores klassiske gule belægningsklinke Odense med kul, som er karakteristisk for byen. På den måde trækkes byen ind i de grønne omgivelser og bidrager til et samlet indtryk af gården, der inviterer beboerne til at tage en pause fra hverdagen. 

De geometriske former og mønstre af grøn beplantning og gul belægning danner på harmonisk vis rammerne for livet i gården. Vores gule belægningstegl med mørkere brændte nuancer er med sit naturlige udtryk og varme farve kendetegnende for Odense og anvendt mange steder i byen. 

Netop denne belægningstegl var derfor et helt naturligt valg som modspil til den grønne beplantning i den odenseanske karré.

Et centralt beliggende pusterum

Kongens Karré er udformet som en oase, hvor beboerne kan finde ro fra bylivet til trods for dens centrale placering. Navnet Kongens Karré kommer af, at der ifølge et gammelt kort tidligere har ligget en bygning ved navn Kongehuset. Til trods for det royalt klingende navn er der noget for ethvert humør og behov i gården, som er sammensat af varierende opholdsområder. 

Gårdhaven er udformet som en labyrint med runde, bløde kanter, og på den måde skabes der flere små gemmesteder mellem beplantningen. De varme toner fra både messingfarvede vinduesrammer og de brændte nuancer fra teglet skaber en balance i gården, hvor byboerne kan nyde et afbræk fra de daglige gøremål. 

Med sin eksklusive fremtræden er belægningsteglet med til at sørge for, at karréen fungerer som et privat pusterum fra bylivet udenfor, og belægningsklinken medvirker til en varm og indbydende atmosfære som en kontrast til de travle liv udenfor. Samtidigt spiller den gyldne klinke flot sammen med de røde murstensbygninger, og kombinationen skaber en balanceret og behagelig fremtoning for hele gårdmiljøet.

     


 


Med sin eksklusive fremtræden medvirker belægningsteglet til at skabe et privat pusterum fra det travle byliv udenfor kareen.
 

     

Naturligt og holdbart underlag med belægningstegl

Belægningstegl, der er et naturligt materiale, er et oplagt valg til et gårdrum, fordi de udgør et robust underlag med en lang levetid. Den lange holdbarhed er også en gevinst rent bæredygtighedsmæssigt, idet teglet kan holde til daglig brug og slitage fra beboerne langt ind i fremtiden.

Gårdrum med plads til alle beboere

De almene boliger i bebyggelsen er fordelt på tre til fire etager, og lejlighederne varierer i både indretning og størrelse. Med et bredt spektrum af unge, gamle og børnefamilier er karréen udformet med henblik på at omfavne mange slags beboere og forskellige aktiviteter. Således er der både mulighed for at dykke ned i en bog i en af gårdens små solkroge eller at samles med naboer og venner for at nyde et lille stykke natur i byen.

Gårdrummet ligger på 1. sal, og solen får derfor lidt ekstra tid til at skinne ned på de små hyggelige hjørner af gården, inden den går ned bag bebyggelsen. På den måde får gårdens brugere yderligere glæde af gårdens fremtræden, når solens stråler rammer de gyldne belægningsklinker i et varmt lys. Under gården findes der et indbygget parkeringsrum til biler og cykler, der er med til at sikre, at gårdrummet indbyder til brug og afkobling i stedet for opbevaring.

 

Fakta om projektet:

Projektets navn: Kongens Karré
Arkitekt: CREO Arkitekter
Produkt: Belægningstegl Odense med kul
Opført: 2021


 

Belægningstegl - Odense med kul - Kongens Karré,  Odense


 

Skal du bruge belægningstegl til dit næste projekt?

Tag et kig på vores sortiment af belægningstegl.

Læs mere

Vil du vide mere om Odense-klinken?

Læs mere om den gule belægningstegl med mørkere brændte nuancer.

Læs mere her

Inspiration direkte i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration om produkter, projekter og øvrige tiltag direkte i din indbakke.
 

Tilmeld dig her


 

Seneste artikler

0Resultater

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker