Karakterfulde mursten smelter ind i boligbyggeriet Parkbyen og den omgivende park

Brick: EW3373 Safari | Parkbyen, Denmark

 

På toppen af Sohngårdsholmparken? i Aalborg ligger boligbyggeriet Parkbyen. Den høje tårnbebyggelse prydes af vores gulrøde håndstrøgne mursten Safari, der med sit rustikke og levende udtryk glider ubemærket ind i omgivelserne. Transform Arkitekter har tegnet de høje etagehuse, der med materialevalget i tegl bygger videre på stedets historie.

   

 

Boligbyggeriet Parkbyen består af otte tårne, der er skudt op på en bakketop ved kanten af den store, historiske bypark Sohngårdsholmparken i Aalborg. To af tårnene rummer ejerlejligheder, imens de resterende huser lejeboliger.

Parkbyen bygger videre på et område med lave, gule teglhuse, og derfor ønskede Transform Arkitekter at arbejde videre med netop gulrøde tegl. Her faldt valget på vores håndstrøgne mursten Safari:

- Vi gik efter en sten med en masse karakter, for når der er så mange af dem, er det vigtigt, at facaden får et særpræget udtryk, fortæller Lars Bendrup, arkitekt hosTransform Arkitekter, og uddyber:

- Der skulle være et mønster i højhusene, for ellers ville det virke alt for voldsomt. Derfor faldt vi for Safari-stenen, der er meget rustik og kropslig. På den måde passer den til de høje, robuste huse.

Tårnene brydes op af relief og forskellige fugefarver

Det høje byggeri bliver brudt op af relief i murværket, hvor der også er anvendt to forskellige fugefarver til at skabe variation i husene.

- Vi har anvendt den samme sten på hele bebyggelsen, men valget af de to fugefarver bidrager til at bryde bebyggelsen ned i mindre dele. Det skaber både diversitet og sammenhæng på én gang, siger Lars Bendrup. Han fortsætter:

- Lejlighederne har fået store altaner, der bidrager med et ekstra rum udenfor boligen. De har fået markante farver, der med sine forfinede detaljer står i kontrast til murstenens rustikke karakter. Byggeriets tunge teglkrop bidrager med en bemærkelsesværdig og skulpturel virkning af tårnene.

   

"Vi har anvendt den samme sten på hele bebyggelsen, men valget af de to fugefarver bidrager til at bryde bebyggelsen ned i mindre dele. Det skaber både diversitet og sammenhæng på én gang"

Lars Bendrup
Arkitekt hosTransform Arkitekter

   

Et råt og karakteristisk murværk

Vores rå og rustikke mursten Safari tilfører et råt udtryk til Parkbyen, som dermed passer til de kommende huse i området.

- Et særligt kendetegn for Parkbyen er det rustikke udtryk i murværket, der ud over relief også byder på en rå markering af stueetagen. Murværket er meget karakteristisk i sig selv, fortæller Lars Bendrup.

Husene skyder op i højden og smelter på samme tid ind i parken

Med sin placering på toppen af en bakke byder de høje huse i Parkbyen på et flot udsyn over byen.

- De otte huse fylder i højden, men har kun et lille fodaftryk på jorden, så de er omgivet af det grønne. Husene står forskudt og drejer lidt i forhold til hinanden, imens de kigger ud i horisonten med parken imellem sig. De relativt høje huse har fra ni til 15 etager, og der er en fantastisk udsigt fra størstedelen af lejlighederne, siger Lars Bendrup og tilføjer:

- Det ligger i landskabsprojektet, at husene glider ind i omgivelserne, så man ikke kan se forskel på den offentlige park og boligbebyggelsen. Det viser sig i detaljeringsgraden samt stierne og den omkringliggende beplantning.

Han afrunder: 

- Vi har været meget glade for samarbejdet med Egernsund Wienerberger, der har en palette af rigtigt flotte sten. De er altid dygtige til at tænke kreativt om opgaverne.

 

Information om Parkbyen, Aalborg

Projektets navn: Parkbyen
Bygherre: Søren Enggaard A/S
Totalentreprenør: HP Byg A/S
Arkitekt: Transform Arkitekter
Produkt: EW3373 Safari
Forventes færdigt: Første etape med fem tårne blev færdig ved udgangen af 2021, og anden etape med de resterende tre tårne forventes færdigt medio 2024.

 

 


 

Er du nysgerrig på vores karakterfulde mursten Safari?

Se samspillet mellem de sorte og rosa nuancer her.


 

Dyk ned i vores sortiment af mursten

Egernsund Wienerberger tilbyder en lang række mursten med varierende overfladestrukturer og i et væld af farver.

 

Vil du have inspiration direkte i indbakken?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på vores produkter, referencer og meget andet.

 

   


 

Seneste artikler

0Resultater


 

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker