LESS - en miljøvenlig blødstrøgen mursten

Capelwick Multi

 

Egernsund Wienerberger har udviklet en serie af miljøvenlige mursten kaldet LESS. Ved at reducere materialeforbruget med 15% og brænde med biogas reducerer vi CO2-udledningen i produktionen med 70-90% sammenlignet med en traditionel mursten produceret med naturgas.

Mindre råmateriale og biogas brændsel sænker klimaaftrykket

Vores miljøvenlige mursten LESS brændes med biogas og benytter grøn el. LESS reducerer CO2-udledningen i produktionen med 70-90% grundet 15% mindre råvareforbrug og brugen af biogas.

Da LESS-murstenen vejer 15% mindre end en traditionel mursten, vil den samtidig lette transporten og håndteringen på byggepladsen. Og det bidrager også til et bedre arbejdsmiljø for mureren.

Murstenen leveres i dansk normalformat (228 x 108 x 54 mm) og fås i mange forskellige farver.

LESS står for:

 • mindre ler
 • mindre C02
 • mindre vægt

Vores miljøvenlige serie af mursten LESS er et vigtigt skridt på vores rejse mod en 100% CO2-neutral produktion senest i 2050. 

LESS kampagnebilleder

 

FAQ om fremtidens miljøvenlige mursten LESS

 • Råstofbesparelse på 15%
  Takket være sine huller i liggefladen skal der bruges 15% mindre råstof til fremstillingen af vores LESSmursten sammenlignet med almindelige mursten. Generelt vejer LESS ca. 15% mindre end traditionelle blødstrøgne mursten.

 • 70-90% mindre CO2-udledning
  CO2-udledningen i produktionen af LESS reduceres med 70-90% grundet overgangen til biogas samt 15% mindre råmateriale.
   
 • Øget mørtelforbrug, men samlet CO2-besparelse
  På grund af hullerne bruges der 5% mere mørtel. Det påvirker CO2-regnskabet for murværket negativt. Hvor meget afhænger af den valgte mørtels specifikke påvirkning.
   
 • Lavere vægt
  LESS vejer 15% mindre end en traditionel dansk blødstrøgen mursten og er derfor lettere at håndtere på byggepladsen og bedre for arbejdsmiljøet.
   
 • Anvendelse
  LESS-mursten kan anvendes i samme type konstruktioner og med samme type mørtel, som anvendes med den traditionelle blødstrøgne mursten.
   
 • Miljøvenlig transport
  Også transporten af LESS-mursten giver en mindre miljøbelastning. Et træk leverer nemlig 15.000 sten modsat et normalt træk, der kan levere 12.800 mursten.
   

LESS sortiment

Den blødstrøgne LESS-mursten kommer i mere end 40 flotte farver og med udtryk, der varierer fra det meget livlige og kontrastfulde til det rolige og stramme. Find produktinformationer på de enkelte mursten her eller klik på hvert enkelt billede nedenunder.

Skibet - DGNB Guld certificeret

Læs mere om projektet Skibet Køge Kyst og andre bæredygtige projekter.

Find Skibet her.

Modtag vores nyhedsbrev

Interesseret i at modtage seneste nyt om vores fokus på bæredygtighed? Så tilmeld dig til vores nyhedsbrev.

Tilmeld dig her.

    


 

Sidste nyt om bæredygtighed

0Resultater

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker