LESS-mursten skaber detaljerige facader i Bellakvarteret

Mursten: EW0450 Jern - EW0449 Kul - EW0447 Flint | Bellakvarteret, Danmark

 

Der er skruet op for både bæredygtighed og spændende detaljer i murværket i Bellakvarteret i Ørestad. Her pryder vores bæredygtige mursten LESS to spritnye boligbyggerier med jordnære farvenuancer, velvalgte mørtelfarver og detaljer i murværket.

 

Centralt i Ørestad er et nyt og bæredygtigt københavnerkvarter skudt op rundt om Bella Center Copenhagen. Vores mursten har fundet vej til facaderne i Bellakvarteret, der har forvandlet kvarteret til en levende bydel med boliger, butikker og grønne områder og giver plads til boligliv tæt på den pulserende konferencedestination.

Med Bellakvarterets Projektselskab som projektudvikler og V8 Construction som totalentreprenør står et hav af klassiske murstensbyggerier færdige, herunder boligbyggerierne Bella 3N og Strunges Hus, som vi hos Egernsund Wienerberger har leveret den CO2-besparende serie af LESS-mursten til.

Valget faldt på vores LESS-mursten, der har gjort det muligt at forene designmæssige visioner med bæredygtige fordele. Sådan lyder det fra tegnestuen Urban Agency, der sammen med Sangberg Arkitekter har tegnet projekterne.

   

"Da bæredygtigheden i forbindelse med Bellakvarteret er i højsædet, har det været vigtigt dels at skabe robuste bygninger i høj kvalitet, der holder i mange år, og dels at vælge nogle grønnere materialer. Her er LESS-murstenene med til at gøre en forskel, og i samarbejde med Egernsund Wienerberger fandt vi frem til de helt rette farver, som giver det ønskede udtryk."

Thomas Walcher, Urban Agency

Mursten bidrager til DGNB Guld

Bellakvarteret er udviklet og opført med stort fokus på bæredygtighed. Faktisk er hele området miljøcertificeret på forhånd med DGNB Guld, og de grønne tiltag gennemsyrer ikke mindst materialevalget i kvarterets to nye boligbyggerier, fortæller projektleder Thomas Walcher fra Urban Agency:

- Da bæredygtigheden i forbindelse med Bellakvarteret er i højsædet, har det været vigtigt dels at skabe robuste bygninger i høj kvalitet, der holder i mange år, og dels at vælge nogle grønnere materialer. Her er LESS-murstenene med til at gøre en forskel, og i samarbejde med Egernsund Wienerberger fandt vi frem til de helt rette farver, som giver det ønskede udtryk. Et vigtigt redskab var i denne forbindelse forskellige prøvemure for at beslutte det endelige mursten- og fugevalg.

Således understøtter de valgte mursten, at både Bella 3N og Strunges Hus har opnået DGNB Guld-certificeringer. Vores arkitektrådgiver Janus Steenberg supplerer:

- De to nye boligbyggerier er et fint eksempel på, hvordan vores LESS-mursten sænker klimaaftrykket, uden at det er nødvendigt at gå på kompromis med designet. Det er ikke uden grund, at vi tilbyder LESS-sortimentet i mange forskellige farvevarianter, som gør det muligt at vælge en mere miljøvenlig mursten, der passer perfekt til det enkelte projekt.

     

Murværksdetaljer sikrer individualitet

Fælles for de to boligbyggerier er, som det også er foreskrevet i lokalplanen, at de er udført i jordnære farvenuancer. Dette skaber en rød tråd mellem bygningerne, der samtidig skiller sig ud fra hinanden:

- Takket være materialevalg og jordfarver skabes en sammenhæng, såvel mellem de to bygninger som i hele kvarteret. Samtidig står bygningerne stærkt som enestående bygninger med hver sit selvstændige designkoncept, der er med til at gøre det nemmere at orientere sig i byrummet, forklarer Thomas Walcher.

Han tilføjer, at bygningernes individualitet er skabt med enkle virkemidler og murstensdetaljer:

- Murstenene spiller en vigtig rolle i forhold til boligernes facadedesign, hvor vi har arbejdet med klassiske murværksdetaljer og varierende mørtelfarver, der giver et levende og eksklusivt udtryk. Derfor er der ikke bare valgt en bæredygtig mursten, men også lagt vægt på at vælge et produkt i en høj kvalitet og til en fornuftig pris, som skulle passe til budgetrammen.

Leg med mursten og mørtel skaber spil

De flotte murværksdetaljer kommer blandt andet i spil ved Bella 3N, der rummer 101 boliger og tre erhvervslejemål fordelt over cirka 8.050 kvadratmeter. Som en hyldest til klassisk murstensbyggeri er vores lysegrå mursten EW0450 Jern LESS med til at indramme og fremhæve vinduerne med masser af detaljer. 

Vores sorte mursten EW0449 Kul LESS skaber en mørk base, som har fået selskab af to mørke nuancer af mørtel, herunder en helt sort og en antracitgrå, hvilket giver variation i murstensfelterne. Den mørke base, der danner den nederste del af byggeriet, har fået en kontrastfyldt top, da den øverste del af bygningen er udført i lys beton med aluminiumslameller på.

Strunges Hus er et mindre byggeri med et omfang på cirka 5.300 kvadratmeter og 81 boliger. Her har arkitekten valgt vores lyse mursten EW0447 Flint LESS. Denne kombineres igen med EW0450 Jern LESS og dermed fremhæves alle vinduesfelter med en tynd ramme, der er trukket ud af facaden. I dette tilfælde er en lys mørtel med til at binde murværket sammen og skabe modspil til de mørke murstensfelter.

Kompetent sparring om mursten

Vores gode samarbejde med både totalentreprenør og arkitekt i Bellakvartet blev allerede indledt med Trierhuset, eller med andre ord Bella 5, hvor 135 boliger står klar og er fuldt udlejet. At samarbejdet omfatter flere projekter bidrager til at skabe en god synergi og effektivitet.

- Som arkitekter er det vigtigt for os med kontaktpersoner, der kan hjælpe med konkrete og seriøse tilbagemeldinger, og her er Egernsund Wienerberger en kompetent sparringspartner, der har været meget behjælpelige med at sikre, at murstensløsningerne kan lade sig gøre rent teknisk og er relativt enkle at udføre, fortæller Thomas Walcher og tilføjer, at det desuden har været givende at besøge vores showroom og opleve murstenene med egne øjne.

Også fra vores side er samarbejdet værdsat. Janus Steenberg afrunder:

- Vores projekter i Bellakvarteret er præget af god og kontinuerlig dialog med både arkitekten og ikke mindst V8 Construction. Det er en fornøjelse at samarbejde med partnere, der bringer gode idéer til bordet og samtidig har øje for de vigtige detaljer.

 

Information om projektet

Projektets navn: Bella 3N og Strunges Hus
Arkitekt: Urban Agency (indledningsvist Sangberg)
Produkt: EW0450 Jern (LESS), EW0449 Kul (LESS), EW0447 Flint (LESS)
Opført: 2021-2023

Danish Facade Brick W 447 Flint

En beige blødstrøgen mursten med hvide nuancer.

Danish Facade Brick W 449 Kul

En sortbrun blødstrøgen mursten. 

Danish Facade Brick W 450 Jern

En gråbrun blødstrøgen mursten med grå, blålige og brune nuancer og kulpåbrændinger.


 

Brochure - DGNB

Sådan bidrager vi til DGNB-byggerier

Behov for dokumentation til dit DGNB byggeri?

Se hvordan vores produkter bidrager til ordningen og bestil vores DGNB-dokumentationspakke her.


 

LESS. En mursten til fremtidens byggeri.

Ved at reducere materialeforbruget med 15% og brænde med certificeret  biogas reducerer vi CO2-udledningen i produktionen med 70-90%. Sådan har vi skabt fremtidens mursten.


 

Seneste artikler

0Resultater


 

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker