Lys mursten og mønstermurværk skaber rolige, men oplevelsesrige facader på The Residence CPH

Brick: EW0109 Hvid Marmor | Enghave Brygge, Denmark

 

 

Vores mursten Hvid Marmor er med til at skabe et sandfarvet og homogent facadeudtryk på The Residence CPH på Enghave Brygge. Bag de designmæssige visioner står Mangor & Nagel – en del af AART, der har tilført arkitekturen variation gennem bearbejdningen af vinduer, altaner og detaljer i murværket.

 

Spejlblankt vand og lyse sandfarver går som bekendt godt i spænd, hvilket i dén grad kommer til udtryk i københavnerbydelen Enghave Brygge, hvor The Residence CPH er skudt i vejret.

Den 21.000 kvadratmeter store boligbebyggelse, der er beliggende på en ø med vand til alle fire sider, omfatter 182 lejligheder. Med de blandede boligtyper i forskellige størrelser henvender byggeriet sig til en bred vifte af mennesker.

The Residence CPH er tegnet af Mangor & Nagel – en del af AART, der har haft fokus på at skabe en bebyggelse, som danner en smuk ramme om livet i byen og tager afsæt i nærheden til vandet. Med afsæt i dette har arkitekten valgt vores mursten EW0109 Hvid Marmor, der skaber et elegant udtryk med den hvide og silkematte overflade og de lyse grålige nuancer.

Materialer i lyse og varme nuancer

For at imødekomme den høje grad af variation, som foreskrives i lokalplanen, har arkitekten arbejdet med at variere arkitekturen med detaljering og arkitektoniske virkemidler.

- Med ønsket om et så homogent udtryk som muligt, er der materialemæssigt arbejdet med en palet af varme, lyse nuancer. De lyse mursten fremstår sandfarvede på de store rolige flader og spiller sammen med det karakteristiske vandspejl, der som noget helt særligt omgiver byggeriet, fortæller Peter Foght-Sørensen, der er arkitekt hos Mangor & Nagel – en del af AART. Han fortsætter:

- Variationen i arkitekturen kommer til udtryk i bearbejdningen af vinduer, altaner og detaljering. Altanernes lyse, gyldne metaloverflade skaber kontrast til det matte murværk, der er tilført relief og detaljering.


 

"Med ønsket om et så homogent udtryk som muligt, er der materialemæssigt arbejdet med en palet af varme, lyse nuancer. De lyse mursten fremstår sandfarvede på de store rolige flader og spiller sammen med det karakteristiske vandspejl, der som noget helt særligt omgiver byggeriet."

Peter Foght-Sørensen
Arkitekt hos Mangor & Nagel – en del af AART


 

Mønstermurværk skaber oplevelsesrige facader

The Residence CPH byder på mange fine detaljer i murværket på stueetagens facader:

- Vi valgte netop denne mursten, fordi den i form af lyshed levede op til det ønskede udtryk indenfor den økonomiske ramme. Samtidig er den lyse mursten sat sammen med en lyspigmenteret mørtel, der matcher farven på teglen og understøtter facadens rene udtryk, hvor sandfarven er gennemgående, forklarer Peter Foght-Sørensen og uddyber: 

- Det har derudover været vigtigt at understøtte den taktile oplevelse af teglen, så man får noget spændende at kigge på, når man bevæger sig på gadeplan. Murværksdetaljeringen giver relief og skaber modspil til den mere glatte og blanke murflade og bidrager dermed til den omtalte variation i arkitekturen.

Udsigten er inviteret ind i karréen

I udformningen af byggeriet er der desuden lagt vægt på at udnytte placeringen ud mod vandet. Det kommer blandt andet til udtryk, idet boligbyggeriet er opført som en karrébebyggelse, der åbner sig mod syd, hvilket giver et kig gennem gården og ud mod vandet. 

- Karréens åbning mod havnebassinet samt aftrapningerne i bebyggelsens højde er ikke bare med til at optimere udsigtsforholdene fra alle lejligheder. Det er også en måde at prioritere sollyset i gårdrummet og opholdsarealerne, fortæller Peter Foght-Sørensen.

Vores arkitekt- og entreprenørkonsulent Janus Steenberg runder af:

- Hvid Marmor er en mursten, der ikke bare giver et elegant og enkelt udtryk, men også er virkelig velegnet til byggerier ud mod vandet. Det er tydeligt med The Residence CPH, der har været et fedt projekt at levere mursten til - ikke mindst på grund af den spændende arkitektur med de mange flotte detaljer, der gør noget helt unikt for murværket.

 

Information om The Residence CPH, Enghave Brygge

Projektets navn: The Residence CPH, Enghave Brygge 
Bygherre: Enghave Brygge Holding A/S
Arkitekt: Mangor & Nagel – en del af AART 
Produkt: Mursten EW0109 Hvid Marmor 
Opført: 2019


 


 

Er du også vild med mønstermurværk?

Her finder du inspiration til at udnytte murstenens uendelige muligheder i smukt mønstermurværk.
 

Læs mere

Vil du have inspiration direkte i din indbakke?

Så kan vi anbefale at tilmelde dig vores nyhedsbrev, der byder på flotte referencer og spændende nyheder.
 

Tilmeld dig her

Mursten er et unikt materiale med lang levetid

Mursten er et unikt materiale med lang levetid, minimal vedligeholdelse og utallige udtryk. Få overblik over fordelene ved facader i mursten.

Læs mere

     


 

Seneste artikler

0Resultater


 

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker