Mursten tilfører Silkeborg Politistation autoritet og tyngde

Brick: EW2448 Willems Forest | Silkeborg Politistation

 

Lokalpolitiet i Silkeborg er rykket ind i en helt ny station, der udefra er kendetegnet ved karakterfulde mursten og kobberfarvet aluminium. Bygningen er designet til på én gang at fremstå autoritativ og imødekommende, hvilket vores mursten Willems Forest bidrager til.

 

Det er en kombination af anodiseret aluminium og brunviolette mursten med spil, der pryder facaden på den nye politistation i Silkeborg. Den 2.160 kvadratmeter store stationsbygning, som fordeler sig over tre etager samt en kælder, kunne i juni 2022 slå dørene op.

Den moderne politistation har Bygningsstyrelsen som bygherre, og holdet bag tæller både totalentreprenøren KG Hansen, Norconsult, Arkitektfirmaet Faber & Have samt ERIK arkitekter.

Vi blev valgt til at byde ind i projektet med vores blødstrøgne mursten EW2448 Willems Forest, der ikke bare sikrer et levende farvespil, men også tilfører bygningen tyngde.

Mursten tilfører autoritet og soliditet

Politistationen i Silkeborg skal danne rammen om mange funktioner og aktiviteter, hvilket på flere måder er tænkt ind i designet af bygningen. Ikke mindst i forbindelse med valget af materialer, hvor murstenene spiller en vigtig rolle i at skabe et udtryk, der er en politistation værdigt. Det fortæller Morten Bluhm, arkitekt MAA og udviklingschef hos ERIK arkitekter i Aarhus:

- En politistation er både en arbejdsplads og en bygning, der skal repræsentere den udøvende statsmagt. Med det som udgangspunkt lå der en vigtig opgave i at tilføre bygningen autoritet og soliditet. Her er murstenene med til at afspejle den ordentlighed, som en bygning af denne type skal udstråle. 

Han tilføjer:

- Samtidig er stationen designet med henblik på at fremstå imødekommende for både besøgende og medarbejdere. Det er mennesker i alle mulige situationer, som lægger vejen forbi politistationen, og det har hele holdet bag haft fokus på.

Aluminium øverst – mursten nederst

Facaden er overordnet set defineret af de to materialer tegl og aluminium. Bygningens base, der danner rammen om nærpolitistationen, prydes med mursten. I forlængelse heraf hører et gårdrum omkranset af en perimetermur, der ligeledes er udført i vores mursten. Gårdrummet er et sikret område, som blandt andet rummer politiets biler og opbevaring af hittegods.

Ovenpå denne base findes kontorlokaler i to etager, der fremstår med brunanodiseret aluminium og store vinduespartier. Sammensætningen af materialer giver ikke bare en fin effekt, men afspejler politistationens forskellige funktioner:

- Kombinationen af aluminium og glas understøtter et mere let og elegant udtryk, der egner sig til kontorlokalerne, da det giver et indtryk af en behagelig arbejdsplads. I kontrast til de lette materialer står murstenene, der foruden autoritet udstråler en robust og sikker base, fortæller Morten Bluhm.

En facade med farvespil

Facaden har et dynamisk udtryk, som vores brunviolette mursten Willems Forest bidrager til. Den blødstrøgne mursten har et rigt farvespil i gyldne og rustfarvede nuancer. Farvetonerne var medvirkende til, at valget faldt på netop denne mursten:

- Vi har valgt en mursten, der unægteligt har meget karakter. Den indeholder såvel et hint af auberginefarve som mere gyldne nuancer, der samlet set giver et efterårsagtigt udtryk – og samtidig tilføjer den omtalte fornemmelse af tyngde til bygningen.

Samme mursten går desuden igen på politistationen i Vejle, som også er tegnet af arkitektvirksomheden ERIK arkitekter.

Et facadedesign, der peger fremad

Silkeborgs nye politistation er beliggende på Lillehøjvej i et område under forvandling. Der er lagt omtanke i at få bygningen til at harmonere med omgivelserne, særligt med nabobygningerne af nyere dato. Fra Morten Bluhm lyder det afrundende:

- Vi har i designet af den nye politistation blandt andet ladet os inspirere af områdets nyere bygninger, som peger fremad, og dermed fravalgt at følge de mere industrielle takter. Det medvirker til, at stationen harmonerer flot med de moderne bygninger og falder godt ind bybilledet.

 

Information om Silkeborg Politistation

Projektets navn: Silkeborg Politistation
Bygherre: Bygningsstyrelsen
Arkitekt: ERIK arkitekter og Arkitektfirmaet Faber & Have
Produkt: EW2448 Willems Forest
Opført: 2020-2022


 


 

Vil du se flere spændende referencer?

Her kan du finde flere spændende projekter, der er udført med mursten fra Egernsund Wienerberger.

Se mere

På udkig efter en mursten til dit næste projekt?

Gå på opdagelse i vores udvalg af mursten med forskellige farver og overflader.

Vores murstenskollektion

Byder du ny inspiration velkommen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hent inspiration i vores referencer og produkter.

Tilmeld dig her

     


 

Seneste artikler

0Resultater

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker