Mursten i langt format skaber eksklusiv badepavillon til beboerne på Frederiksbro i Hillerød

Mursten - Sort Rustik LF - Frederiksbro, Hillerød

 

Frederiksbro er navnet på Hillerøds nye bydel med blandt andet 1.300 lejeboliger, parkområde og sø. Alle bygningerne er opført med mursten fra Egernsund Wienerberger, men med forskellige farver, fuger, strukturer og sågar størrelser. Omklædningsfaciliteterne i Frederiksbro badepavillon er nemlig opbygget med de elegante Sort rustik special mursten i langt format.

 

I Hillerøds midte opføres en ny spændende bydel kaldet Frederiksbro med hele 1.300 lejeboliger til folk i alle stadier af livet, lige fra studerende og børnefamilier til de mere modne og ældre. Bydelen får sin egen park med en 300 meter lang svaneformet sø, der strækker sig fra Bøllemosen og helt op til Herredsvejen. Der opføres både rækkehuse og lejligheder med forskelligt udseende. Alle bygningerne på Frederiksbro har dog det tilfælles, at de er opmuret med mursten fra Egernsund Wienerberger, men i forskellige nuancer og med forskellige fuger samt formater.

Frederiksbros identitet defineres af murstenene

Murstenene er med til at definere hele Frederiksbro-kvarteret og skabe sammenhæng mellem byggerierne, men de spiller også en vigtig rolle i forhold til at formidle den individuelle identitet for de enkelte bygninger. I hvert fald hvis man spørger Jan Moxness, der er projektchef og teamleder hos arkitekterne Mangor og Nagel.

- Det er murstenene, der i udpræget grad definerer Frederiksbro. Murstenene er i forskellige farver, ligesom vi differentierer i fugerne, men murstenene er alle sammen fra Egernsund Wienerberger, hvilket skaber et familiært slægtskab mellem bygningerne, så de ikke står og skriger af hinanden, siger Jan Moxness og fortsætter:

- Ændring af stenenes nuancer eller i fugen skaber dynamik, hvor murstensfamilien i sig selv skaber sammenhængen. Farverne er dog ikke det eneste, som kan skabe mere individuel identitet til bygningerne. Frederiksbro badepavillon er jo eksempelvis ikke bare unik grundet dens beliggenhed og panoramavinduer, men også fordi den har Egernsund Wienerbergers smukke sorte mursten i et langt format, hvilket er uvant for de fleste byggerier her i Danmark – de fleste anvender mursten i dansk standardformat.

8.000 mursten i langformat giver det rette modspil til panoramavinduerne

Den eneste bygning på hele Frederiksbro, der ikke er opmuret i dansk standardformat, er den nye private badepavillon. Omklædningen, som føjer sig ind under taget på pavillonen, opføres i et slankt volumen med 8.000 mursten af serien Sort rustik special i langt format –både indvendig og udvendig.

- Murstenenes lange horisontale formater understøtter de lange vertikale linjer fra vinduespartierne, hvilket har en stor betydning for, at bygningen ikke bare ligner en mærkelig lille klods. Samtidig er disse sorte, lange og elegante mursten med til at give Frederiksbro badepavillon et eksklusivt udtryk, siger Jan Moxness.

Størrelsen på mursten giver definitivt flere muligheder rent visuelt, og anvendes som regel til bygninger med en klar arkitektonisk profil og vision.

- Det er ikke så ofte, at man i Danmark bruger mursten i lange formater. Vores mursten i langt format er 495 x 100 x 38 mm, hvor de mursten, der oftest bruges herhjemme er 228 x 108 x 54 mm. Det stiller naturligvis nogle andre krav til særligt de udførende, men åbner samtidig op for mange flere muligheder for arkitekterne i forhold til det unikke visuelle udtryk, som man ønsker at frembringe, fortæller Egernsund Wienerbergers arkitekt- og entreprenørkonsulent øst, René Lemming.

Mursten - Sort Rustik LF - Frederiksbro, Hillerød

Privat badehus for beboerne med eksklusiviteten i top

Det elegante udtryk er også med til at understrege bygningens formål. Det er ikke en offentlig svømmehal med hvide klinker, men derimod et supermoderne anlæg med lange flotte sorte mursten udelukkende for de af Frederiksbros beboere, der ønsker at betale kontingent.

- Netop badepavillonens eksklusive udstråling og udtryk er essentiel, da der er ikke tale om en lille svømmehal med udspring fra vipper og plasken i vandet, men derimod et faktisk badehus, hvor beboere kan svømme i idylliske og rolige omstændigheder hele året rundt. Bygningen indgår i et elegant samspil med udsigten til Svanesøen, Frederiksbro Parken og de fredede naturområder i Bøllemosen, udtaler Jan Moxness.

Der ansættes naturligvis alt fra rengøringspersonale til livreddere, og der er installeret en maskine, der selv producerer klor og holder klorindholdet i vandet i det 10x25 meter bassin på et minimum. Derudover har man mulighed for at bruge tagterrassen på badepavillonens flade top, hvorfra man kan skue ud over de smukke omkringliggende naturområder.

- Det er et state-of-the-art anlæg med de bedst tænkelige faciliteter og omgivelser. Oven på badepavillonen har vi endda lavet en stor tagterrasse, hvor beboerne kan gå op og sole sig – alt imens de kan nyde områdets natur samt Svanesøen. På mange måder bliver badepavillonen en lille oase i udkanten af Frederiksbro, hvilket Egernsund Wienerbergers mursten – Sort rustik special – i langt format har en stor andel i.
Frederiksbro badepavillon skal efter planen stå færdigt til foråret 2022, hvorefter beboere har mulighed for at tilkøbe sig adgang til faciliteterne via et kontingent.


Information om Frederiksbro badepavillon

Projektets navn: Frederiksbro i Hillerød
Arkitekt: Mangor og Nagel
Produkt: Sort rustik special mursten i langt format (LF)
Opført: 2022

 

__________

 

Ønsker du inspiration i din indbakke?

Modtag vores nyhedsbrev og bliv inspireret af vores referencer og produkter.

Tilmeld dig

Mursten til dit næste byggeprojekt?

Har du brug for sparring om mursten til et byggeri med meget konkrete udfordringer?

Kontakt vores salgsafdeling


 

Seneste artikler

0Resultater


 

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker