Arkitektoniske finesser på kanalhuse med murstensfacade

Mursten - EW0109 Hvid Marmor- Sivholmen,

 

Boligøen Sivholm er en del af Engholmene - en ny kanalby ved den sydlige del af Københavns Inderhavn. Vi har leveret mursten til Sivholms 43 nye byhuse, der er tegnet af Danielsen Architecture. Boligerne er beliggende i vandkanten, hvor de lyse murstensfacader i marmor-look spiller smukt sammen med bølgeskvulp.

 

Det arkitektoniske byggeri på Sivholm er opført som rækkehusstokke med facader i blødstrøgne mursten. Bygningerne på den nye boligø fremstår som en byarkitektonisk helhed med en stor variation i de lyse mursten kombineret med et enkelt formsprog i arkitekturen.

De individuelle enheder fremhæves ud mod vandet ved lange facader med skiftene højder og forskydninger i facadelinjerne. Facadelinjens forskydning suppleres yderligere med store teglbeklædte karnapper i en eller to etager.

Husene på Sivholm er opført med vores mursten EW0109 Hvid Marmor, der er en hvid blødstrøgen mursten med grålige nuancer. Hvid Marmor er med sin silkematte overflade og rolige spil i hvide og grå nuancer en elegant mursten, der passer perfekt til de nye eksklusive boliger ved Engholmene.

Hvid mursten giver elegance til boligø

De store vinduespartier ud til vandet er omkranset af den marmorlignende mursten, som skaber et varmt udtryk i synergi med den træbeklædte nedgang til havnen. Den lyse farve fra murstenene giver associationer til syden og inviterer til at nyde solen ved det eksklusive havneområde.

Når solen rammer de forskellige dybder i byggeriet, dannes der skygger, som i løbet af dagen danser hen over murstenen. Interaktionen mellem det skiftende lys og forskellige grålige nuancer i de hvide mursten giver husene en livlig fremtoning.

     


 


Den lyse farve fra murstenene giver associationer til syden og inviterer til at nyde solen ved det eksklusive havneområde.
 

     

Moderne byggeri i smukke omgivelser

Med vandet som nabo er byhusene på Sivholm omgærdet af en privat stemning til trods for deres centrale beliggenhed. De store vinduer giver udkig til kanalerne, der også kan nydes helt tæt på fra alle boligernes egne rummelige stenterrasser. Herfra kan beboerne tilgå vandet i fred og ro fra de tilhørende flydende træterrasser.

På den modsatte side af bygningen har alle byhusene adgang til en privat have, der vender ud mod et grønt fællesareal. Huset har også egen tagterrasse, der ligger mere privat grundet bygningens forskellige etagehøjder.

Arkitektonisk ønske om kvalitet og funktionalisme

Byggeriet er lavet ud fra et ønske om at kombinere kvalitet og funktionalisme, der går op i en højere enhed i arkitekturens enkle stil. Bygningerne har en elegant fremtoning udadtil, som fortsætter, når man træder ind i husene. De er nemlig stilfuldt indrettet med materialer af højeste kvalitet, der er med til at skabe en luksuriøs fornemmelse.

De 43 rækkehuse er alle helt unikke, og de har varierende størrelser fra 137 til 195 kvadratmeter fordelt på to eller tre etager. Der medfølger desuden en kælder på 45-63 kvadratmeter, hvor der kan indrettes praktiske eller rekreative rum efter behov. Alle husene har desuden et stort køkkenalrum og stue, der fungerer som hjemmets naturlige samlingspunkt, og hvorfra man kan nyde udsyn til vandet.

Sivholm og Engholmene tilbyder en enestående kombination af naturlig ro og pulserende byliv med sin lokation ved vandet helt tæt på København. Selvom man er tæt på byen og dens mange tilbud, har det lille øparadis også sit eget attraktive lokalmiljø.

 

Fakta om projektet:

Projektets navn: Sivholm
Arkitekt: Danielsen Architecture
Produkt: EW0109 Hvid Marmor
Opført: 2020


 

Mursten: EW2445 Persa | Rhododendron Hus, Grønttorvet


 

Mursten til dit næste byggeprojekt?

Har du brug for sparring om mursten til et byggeri med meget konkrete udfordringer?
 

Kontakt vores salgsafdeling

Bestil vores 3-i-1 til arkitekten

Inspiration, kollektion og skitsedel i én bog.
Bliv inspireret til mønstermurværk med et væld af farver, udtryk og nuancer af mursten.

Bestil 3-i-1 til arkitekten

Inspiration direkte i din indbakke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration om produkter, projekter og øvrige tiltag direkte i din indbakke.
 

Tilmeld dig her

     


 

Seneste artikler

0Resultater


 

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker