Kobber-mursten forbinder nyt og gammelt på Prins Henriks Skole

Mursten: EW0466 Kobber | Prins Henriks Skole, København

© Egernsund Wienerberger | Arkitekt: Holscher Norberg Architecture and Planning | 3D rendering: Vismo

 

Den særlige Frederiksberg-ånd er en naturlig del af bydelens nye Prins Henriks Skole, der bygges omkring en ældre, bevaringsværdig bygning. Her spiller vores røde mursten Kobber en hovedrolle i forhold til at forene det moderne skolebyggeri med de nostalgiske omgivelser.

 

Der er gode udearealer og legende arkitektur på skoleskemaet i Frederiksberg, hvor Prins Henriks Skole er under opførelse. Den 11.200 kvadratmeter store skole, der har hovedindgang ud mod Rolighedsvej, er tegnet af Holscher Nordberg Architecture and Planning og har Prins Henriks Skoles Ejendomsfond som bygherre.

Prins Henriks Skole er designet til at forene nyt og gammelt, da den bygges omkring og integreres med en karakteristisk og bevaringsværdig bygning af ældre dato. Arkitekten har til det moderne skolebyggeri udpeget vores blødstrøgne mursten EW0466 Kobber, fordi den på én gang skiller sig ud og passer ind i omgivelserne. Den rødlige Kobber-mursten er nemlig inspireret af bybilledets ældre bygninger i klassiske røde mursten.

Frederiksberg-ånd giver genklang

Den bevaringsværdige bygning, der indgår som en integreret del af det nye skolebyggeri, er kendetegnet ved gule mursten. Udover at den er med til at give skolebyggeriet identitet, bidrager den til at understrege den særlige historiske atmosfære, der præger Frederiksberg.

De nye bygninger er skabt i tæt samarbejde med Frederiksberg Kommunen stadsarkitekt, Claus Sivager, med fokus på gode materialer, detaljerigdom og smuk patinering. Nils Holscher, der er partner og arkitekt hos Holscher Nordberg Architecture and Planning, fortæller:

- Det er ikke ofte, at en ny skole opføres i en tæt bykontekst. Af hensyn til placeringen har det ikke bare været vigtigt at lade skolebyggeriet falde flot ind i omgivelserne, men i høj grad også at sikre gode, rumlige forhold for de kommende elever, centreret omkring basen, der sammenbinder det nye med det eksisterende byggeri.

- Også gode udearealer har været i fokus. Derfor er der skabt et varieret og grønt bevægelseslandskab, der spiller sammen med de bevaringsværdige træer på grunden, samtidig med at en del af tagfladen tages i brug til ophold.

"Vi ønskede at skabe modspil til den bevaringsværdige bygning ved at vælge en sten i rødlige toner, og her var Kobber oplagt, da den samtidig skaber et sammenhængende og ensartet facadeudtryk."

Nils Holscher
Partner og arkitekt hos
Holscher Nordberg Architecture and Planning

Mursten skiller sig ud og passer ind

Flere murstensvarianter var oppe at vende, før valget til sidst faldt på den rødlige Kobber, der skaber kontrast til den eksisterende bygnings gule mursten. I stedet for en gul variant valgte arkitekten dermed en rød sten, der matcher den stoflighed, man genfinder i bybilledets typer af klassiske tegl.

- Kobber er valgt, fordi den på én gang formår at adskille sig og samle området. Den eksisterende bygning, der er godt og vel 100 år gammel, er patineret gennem tiden. Vi ønskede at skabe modspil til den bevaringsværdige bygning ved at vælge en sten i rødlige toner, og her var Kobber oplagt, da den samtidig skaber et sammenhængende og ensartet facadeudtryk.

Sådan lyder det fra Nils Holscher om valget af mursten, der får det moderne skolebyggeri til at gå hånd i hånd med den klassiske arkitektur og bydelens oprindelige bygninger, der er præget af røde mursten og smukke detaljer.

Et sammenhængende og legende udtryk

Vi har også leveret overliggere i en mørkere murstensvariant, der indgår som rulleskift omkring vinduerne som reces. Resultatet er et mere legende udtryk, der er en skole værdigt.

- Det er desuden værd at bemærke fugen, der fremstår i en antracit-nuance og dermed er mørkere end standarden. Det skaber et mere afdæmpet look og er med til at understrege facadens sammenhængende udtryk, fortæller Nils Holscher. 

Den mørkere mursten, der er anvendt ved tilbagetrækninger og omkring vinduesrammerne, markerer vinduerne på flot vis.

Nybyg i en ældre kontekst

Faktisk er Kobber-murstenen udviklet til at matche teglfacaderne på ældre ejendomme, når der skal bygges nyt i eksisterende kontekster. Derfor er vi helt enige i, at den er et godt valg til den nye skole.

Vores arkitekt- og entreprenørkonsulent René Lemming afrunder:

- Når man ser Prins Henriks Skole, er det tydeligt, hvor fint vores mursten Kobber passer ind i en mere nostalgisk sammenhæng. Overfladen er nuanceret af sort forstøvning, og dermed minder den os om røde, klassiske mursten, der med tiden har optaget sod. Sidst, men ikke mindst, er det med til at tilføre facaden et patineret udtryk, hvor ikke to mursten er ens.

 

Information om Prins Henriks Skole

Projektets navn: Prins Henriks Skole
Arkitekt: Holscher Norberg Architecture and Planning
Produkt: Mursten EW0466 Kobber
Opført: 2021-2023


 


 

Mulighederne er mange, når der skal vælges mursten

Her får du overblik over vores udvalg af mursten med forskellige farver og overflader.

Læs mere

På udkig efter inspiration?

Gå på opdagelse i spændende referenceprojekter, der er udført med mursten fra Egernsund Wienerberger.

Se mere

Modtager du vores nyhedsbrev?

Hvis ikke, så tilmeld dig her og få inspiration fra vores spændende referencer of projekter direkte i indbakken.

Tilmeld dig her

     


 

Seneste artikler

0Resultater


 

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker