Grønttorvet og dets mursten blev startskuddet til løbende projektsamarbejde med Ingcon

Projektstyring - Grønttorvet

 

I Valby er Grønttorvet forvandlet til et blomstrende boligområde med stor variation i byggestil og i facaderne. Fælles er, at alle de nye byggerier er opført med mursten fra Egernsund Wienerberger.

Det har været et meget givende og vellykket samarbejde med Ingcon, som har stået for rådgivning, projektering og byggestyring af Grønttorvet.  

 

 

Hvis du slår et smut forbi Grønttorvet i københavnerbydelen Valby, kan du med egne øjne opleve det nye boligområde. Det historiske Grønttorv er forvandlet og har fået en opblomstring med 3.000 boliger, grønne omgivelser og en masse spændende detaljer i facaderne.

De nye boliger er opført af Ingcon og FB Gruppen. Egernsund Wienerberger har leveret knap otte millioner mursten til Grønttorvet og kan se tilbage på et vellykket samarbejde med Ingcon og FB Gruppen.

Her kan du læse mere om projektsamarbejdet, der blev startskuddet til rollen som leverandør til alle Ingcons fremtidige projekter.

 

Ingcon: ”Det er et samarbejde fremfor en leverance”

Ifølge Jacob Bidstrup, der er partner i Ingcon, giver samarbejdet med Egernsund Wienerberger stor værdi:

- Vi lægger stor vægt på, at Egernsund Wienerberger altid får det til at lykkes, og at vi kan trække på deres specialistviden. Denne rådgivning hjælper os til at træffe de rette beslutninger, der er med til at optimere vores projekter. Kort sagt ser vi hinanden som samarbejdspartnere mere end som to parter, og derfor er der fra begge sider stor respekt og lyst til at få alle ender til at mødes.

Hos Egernsund Wienerberger vækker samarbejdet med Ingcon især også begejstring hos Henriette Christiansen, vores projektleder på Grønttorvet, og vores arkitekt- og entreprenørrådgiver Janus Steenberg:

- Man kan ikke undgå at møde udfordringer på et projekt af denne karakter og størrelse, men vi får dem altid løst takket være tillidsfuld dialog og gensidig respekt. Hos Egernsund Wienerberger sætter vi en ære i hurtigt at løse de udfordringer, der måtte dukke op - for eksempel i form af speciallavede løsninger og tilpasninger, fortæller Henriette Christiansen, og Janus Steenberg uddyber:

- Det er rart at være på banen som samarbejdspartner og ikke blot leverandør. Det er utroligt givende, at vi med god dialog kan få forskellige perspektiver til at mødes. Jeg tror på, at vi lærer, når vi deler viden og indsigter med hinanden, uddyber vores arkitekt- og entreprenørrådgiver Janus Steenberg.

 

Samarbejdet med Ingcon fortsætter med nye projekter

Med flere nye projekter på vej kommer vi fortsat til at følges ad med Ingcon, da de har valgt at anvende vores mursten og overliggere til deres fremtidige projekter.

- Vi har valgt at indgå denne aftale med Egernsund Wienerberger, fordi de har en bred vifte af interessante mursten, som er med til at skabe levende facader og giver uendeligt mange muligheder, forklarer Jacob Bidstrup.

Han fortæller desuden, at den CO2-besparende mursten LESS får en afgørende rolle i det fremtidige samarbejde:

- Ud fra et grønt perspektiv vil vi gerne vælge LESS-murstenen alle de steder, det går op i en højere enhed. Med denne mulighed gør Egernsund Wienerberger det mere enkelt at bygge grønnere, og takket være vores gode aftale er det nemmere at få gavn af murstenens miljøvenlige fordele.

I øjeblikket er samarbejdet mellem Ingcon og Egernsund Wienerberger i fuld gang på de to nye boligprojekter Holbæk Have og Nærheden, som tilsammen er omtrent lige så store som Grønttorvet. Dertil er der endnu et projekt på tegnebrættet, Baltorpplænen, som er under udvikling.

 

Murværksdetaljer skaber levende facader

Den nye grønne bydel i Valby, der er udviklet og skabt på kort tid, omfatter såvel leje-, andels- og ejerboliger som alment byggeri og seniorboliger.

- Arkitekterne på Grønttorvet har arbejdet med nyfortolkninger af murværksdetaljer, der giver nogle levende facader med mange forskellige udtryk og spændende detaljer. Det er noget af det, der virkelig gør bydelen et besøg værd, fortæller Jacob Bidstrup.

Boligernes facader inviterer til at gå på opdagelse i de forskellige udtryk, bekræfter Janus Steenberg:

- Grønttorvet er et godt eksempel på, at Ingcon står bag byggerier med masser af variation og detaljer. I den nye bydel er der blevet lagt vægt på at skille sig ud, og det har holdet bag virkelig haft succes med.

 

En grøn bydel bygget af røde mursten

Med de flotte mønstermurværk på byggeriernes facader kommer murstenene virkelig til deres ret:

- På Grønttorvet kan man opleve vores mursten i alle mulige forskellige konstellationer. Det er primært håndstrøgne og rustikke mursten, der er valgt til området, men de er også kombineret med almindelige blødstrøgne mursten. Det er eksempelvis mursten som Red Shade, Red Castle og Safari, der pryder boligerne, siger Janus Steenberg.

Safari-murstenen, en gulrød hånd- og sandstrøget mursten med et spil af sort og rosa, pryder blandt andet det præmierede Grønttorvsbyggeri Amaryllis Hus. Det er et fint eksempel på et af områdets bemærkelsesværdige byggerier. Boligbyggeriet, der er tegnet af Mangor & Nagel og Tegnestuen Lokal, løb blandt andet med publikumsprisen ved Københavns Kommunes årlige bygningspræmiering i 2019.

 

Seneste artikler

0Resultater

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker