Strandholmen udført med en CO2-besparende, lys murstensfacade

Brick: EW0109 Hvid Marmor | Strandholmen, Norway

 

Boligprojektet Strandholmen i Norge tilbyder havudsigt, komfort og rolige omgivelser og er udført med et bæredygtigt og CO2-besparende murstensmateriale, der passer godt sammen med området. Efter en grundig proces endte Adapt Arkitekter med at vælge en lys tegltype, som skaber en rolig enkelhed i facaden. Ud over murstenens traditionelle egenskaber er CO2-udslippet for LESS-tegltypen reduceret markant.

 

Boligprojektet Strandholmen består af tre bygninger, placeret idyllisk langs vandkanten i Holmestrand med gåafstand til strand, kaj, Holmestrand Station og alle byens faciliteter. Det er Adapt Arkitekter, som har tegnet bygningerne på vegne af opdragsgiver og bygherre Seltor Bolig AS og Bane Nor Eiendom.

Lys murstensfacade med roligt farvespil

Under udformningen af facaderne ønskede Adapt Arkitekter at anvende et solidt materiale i facaden, og de var på adskillige ekspeditioner, inden de fandt det rigtige materiale. Efter en grundig proces endte de med at vælge mursten som hovedmateriale i facaden.

– Både vi og bygherren havde et ønske om at bygge med mursten. Det er et rigtig godt materiale, der fremstår solidt og flot, og som hænger godt sammen med omgivelserne ud mod havet og den kendte, dominerende bjergvæg i baggrunden. Desuden ønskede vi, at de tre forskellige bygninger skulle opleves som en helhed, fortæller Roar Svendsen, daglig leder hos Adapt Arkitekter. Han tilføjer:

– Vi er meget tilfredse med at kunne vælge mursten, fordi det er et så robust materiale, som kan klare at stå ubehandlet år efter år. 

Da Adapt Arkitekter skulle vælge den perfekte tegltype var det vigtigt at finde den rette farvebalance i udtrykket. 

– Vi ønskede tre lyse bygninger, som ikke var for lyse og kolde, men heller ikke for grå og dominerende. Derfor var det vigtigt at finde en tegltype, som havde et lidt varmt farvespil i sig, og vi endte så med at vælge tegltypen Hvid marmor fra Egernsund Wienerberger, siger Roar Svendsen.

EW0109 Hvid marmor er en lys blødstrøgen mursten, som har en silkemat overflade og et roligt farvespil i hvide og grå nuancer, som gør den til en elegant mursten.

   

"Det er meget positivt, at tegltypen, vi ønskede os, har disse CO2-besparende egenskaber. Det er et meget vigtigt bidrag, at Egernsund Wienerberger kan tilbyde et mere CO2-besparende murstensalternativ, uden at det går ud over æstetik og egenskaber."

Roar Svendsen
Daglig leder hos Adapt Arkitekter

   

Opført med vores CO2-besparende serie af LESS-mursten

Ud over tegltypens æstetiske egenskaber har Hvid marmor, som en del af vores serie med LESS-mursten, en række CO2-besparende egenskaber. Tove Narvestad, vores tekniske chef, fortæller, hvorfor denne mursten er helt speciel:

– Denne tegltype er en del af vores CO2-besparende mursten, der brændes med biogas og benytter grøn strøm, samtidig med at den giver et reduceret materialeforbrug. Stenen har præcist samme format og udseende som en traditionel blødstrøgen mursten – den eneste forskel er, at CO2-udslippet i produktionen af LESS reduceres markant.

Adapt Arkitekter går op i at bygge bæredygtige bygninger med lang levetid. At tegltypen har et reduceret CO2-aftryk er derfor en stor fordel. 

– Det er meget positivt, at tegltypen, vi ønskede os, har disse CO2-besparende egenskaber. Det er et meget vigtigt bidrag, at Egernsund Wienerberger kan tilbyde et mere CO2-besparende murstensalternativ, uden at det går ud over æstetik og egenskaber, siger Roar Svendsen.

Brick: EW0109 Hvid Marmor | Strandholmen, Norway
Brick: EW0109 Hvid Marmor | Strandholmen, Norway
Brick: EW0109 Hvid Marmor | Strandholmen, Norway

Enkelhed i facaden

De lyse murstensfacader er muret med en matchende lys fuge, som giver et rent helhedsindtryk. Adapt Arkitekter har arbejdet med at skabe en enkelhed i murstensfacaden, for at samspillet mellem de andre materialer skal harmonere godt.

– Det har været vigtigt med en enkelhed i facaden, fordi der er så meget andet i facaderne, der skal komme frem. Facaderne består af både altaner i glas, områder med træbeklædning og forskellige vinduesformater. Den rolige og lyse murstensfacade gør, at alle materialerne passer rigtig godt sammen på en naturlig måde og skaber en fin kontrast, fortæller Roar Svendsen. 

Alle altaner og tagterrasser er udført i glas, der bidrager til, at mest muligt lys og udsigt over fjorden slippes ind. De øverste etager er beklædt i træ som facademateriale.

– Mange af dem, der flytter ind i Strandholmen, kommer fra enfamilieshuse, som er bygget i træ. At bruge træbeklædning aktivt i samspil med mursten giver en ekstra blødhed og tilhørsforhold for beboerne.

 

FAKTA

Projektets navn: Strandholmen i Holmestrand
Arkitekt:Adapt Arkitekter
Ejer og bygherre: Seltor Bolig AS og Bane Nor Eiendom
Produkt: EW0109 Hvid Marmor LESS
Udførelse: Efterår 2023/forår 2024

 

 LESS. CO2-besparende mursten til fremtidens byggeri.

Ved at reducere materialeforbruget med 15% og brænde med certificeret biogas reducerer vi CO2-udledningen i produktionen med 70-90%. CO2-besparelsen i produktionen af LESS dækker fase A3 i EPD'en.

Mursten til nybyggeri?

Har du brug for sparring om mursten, som er udviklet specielt til nybyggeri og andre projekter med særlige krav til farvespil og æstetik?
 

Vil du have inspiration direkte i indbakken?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på vores produkter, referencer og meget andet.

 

   

 

 

Seneste artikler

0ResultaterVisualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker