Naturrød tagsten på prisvindende byrumsprojekt

Tagsten - Datura Naturrød - Oluf Bagers Plads

 

Opgraderingen af byrummet på Oluf Bagers Plads i hjertet af Odense bygger bro mellem byens fortid og nutid. Praksis Arkitekter har slået stregerne til det prisbelønnede projekt, der byder på et levende bytorv og to nye ejendomme. Egernsund Wienerberger har både forsynet de markante tage med moderne tagsten i en klassisk rød farve og leveret mursten til facaderne.

 

Efter en omfattende renovering blev Oluf Bagers Plads i det centrale Odense indviet i foråret 2019. Byrumsprojektet er en del af byplansprojektet Thomas B. Thriges Gade, hvor nye bygninger er skudt op, og hvor en firesporet vej er blevet nedlagt.

Med det er der skabt et både grønt og levende bytorv midt i Odense, der er omkranset af såvel historisk arkitektur som moderne nybyggeri. Vi har leveret både mursten og tagsten til projektet, der har Realdania By & Byg som bygherre og er tegnet af Praksis Arkitekter. Dermed får vi lov til at sætte vores præg på den nye plads, der er et glimrende eksempel på, når nyt og gammelt går hånd i hånd takket være gennemtænkt arkitektur og velvalgte materialer.

     

     

Tagsten forener moderne og klassisk

Praksis Arkitekter har designet to nye byhuse med spændende facader og markante tage, der er kendetegnet ved skarpe hældninger og et asymmetrisk udtryk. Det er vores moderne tegltagsten Datura i farven Naturrød+, der pryder tagene på pladsens nye bygninger. 

Datura er en tagsten med en smuk overflade, som giver taget en tydelig horisontal linjeføring, der er yderst velegnet til moderne arkitektur. Derfor er den et oplagt valg til bygningerne på Oluf Bagers Plads, hvor den sikrer et både stilrent og karakterfuldt tag.

Med en fladere profil passer tegltagstenen godt til bygningskroppenes særlige vinkler. Det fortæller Mette Tony fra Praktis Arkitekter om det røde tag i en artikel i Horsens Folkeblad:

- Det giver et flot og moderne islæt på et klassiske hus, lyder det fra arkitekten.

Det moderne får modspil med farvevalget, da den naturrøde farve er et både klassisk og sikkert valg. Vi kender i høj grad den varme nuance fra bybilledets oprindelige arkitektur, og derfor blender Datura Naturrød+ flot ind i historiske miljøer, hvor man ønsker en traditionel arkitektur. 

Samtidig er endnu en fordel, at de klassiske røde farver er smukke og aktuelle mange år ind i fremtiden. Med tiden vil den uglaserede tagsten blive påvirket af omgivelser, vejr og vind og få en varm patina.

     

     

Gulrød mursten giver farvespil i facaden

Facaderne på pladsens nye byhuse er præget af store vinduespartier og ikke mindst spændende murværksdetaljer, der giver odenseanere og besøgende en smuk udsigt.

Vores mursten EW3370 Gulrød med spil er med til at puste liv i facaderne med hjælp fra det rolige farvespil i sarte gyldne og rosa nuancer.

Den hånd- og sandstrøgede mursten tilfører desuden byggerierne et rustikt udtryk og spiller sammen med bytorvets grønne træer og planter.

   

   

Odenses nye plads modtager pris

Renoveringen af Oluf Bagers Plads er foretaget med initiativ, virkelyst, økonomisk offervilje og sans for kvalitet. I hvert fald er Realdania og Praksis Arkitekter blevet tildelt Odin-prisen, der uddeles af Byforeningen for Odense, når de traditionen tro årligt hædrer særlig vellykket arkitektur i Odense.

Begrundelsen lyder, at der i arbejdet med pladsen er eksperimenteret med byggeteknikker og materialer. I en pressemeddelelse skriver byforeningen blandt andet:

- Med Realdania By & Byg som bygherre og Praksis Arkitekter som formgivere har Odense fået et karakterfuldt, poetisk og smukt detaljeret nyt byrum, som er en brik i samarbejdet mellem foreningen Realdania og Odense Kommune om det store byomdannelsesområde "Fra Gade til By", hvor Thomas B. Thriges Gade omdannes til en ny central bydel. Oluf Bagers Plads skal fungere som en port til den nye bydel og som bindeled mellem den gamle og den nye bydel.

Hos Egernsund Wienerberger er vi stolte af at være blevet valgt til at være med til at forskønne byrummet i det centrale Odense i et prisbelønnet projekt.

   

Fakta:

Projektets navn: Oluf Bagers Plads 
Arkitekt: Praksis Arkitekter 
Produkt: Tagstenen Datura Naturrød+ og murstenen EW3370 Gulrød med spil 
Opført: 2016-2019

   

Bestil vores bog om mursten - "Én mursten ad gangen"

Et opslagsværk med inspiration, sortiment og viden i én og samme bog – til arkitekten.

Én mursten ad gangen - bogen om mursten | Egernsund Wienerberger A/S


 


 

Tagsten til dit næste byggeprojekt?

Her finder du hele vores sortiment af tagsten med forskellige farver og overflader.

 

Download vores tagstenskatalog her

Bliv inspireret i et utal af farver, former og overflader, som på forskellig vis skaber kønne skygge- og lyseffekter afhængig af geometrien på tagstenen.
 

Besøg vores showroom

Du er mere end velkommen til at besøge vores showroom, hvor du kan gå på opdagelse i vores produkter til facaden.

 

     


 

Seneste artikler

0Resultater

   

Campaign handmade bricks

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om produkter, inspirerende projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.

   

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker