Trendende røde mursten tager os tilbage til rødderne

Kanonhuset, Entasis Arkitekter, Roed bloedstroegen

 

Den klassiske røde mursten pryder bybilledets oprindelige arkitektur, og nu er de rødlige toner også tilbage i nybyg, hvor de vækker nostalgi og udstråler varme.

Vi giver dig her et indblik i trends inden for mursten anno 2021. 

Rød er ikke bare rød. Heller ikke når det kommer til vores mursten, som vi tilbyder i en bred vifte af forskellige røde nuancer – lige fra rustrød og lys terracotta med brunlige undertoner til varme og dybe røde næsten violette toner, der leder tankerne hen på lava.

Den klassiske, røde mursten forbinder vi med noget oprindeligt, da den har været anvendt i byggeriet i mange år. Vi ser den dog ikke bare i bybilledets eksisterende bygninger, for i øjeblikket er den atter i høj kurs, også når der skal bygges nyt.

Her kan du blive klogere på tidens store trend inden for mursten, når vores Head of Product Development og arkitekt Rikke Ask giver et indblik i mursten-trenden.

 

Nostalgiske mursten til nybyggeri

Der er ingen tvivl om, at de nostalgiske mursten er tilbage i stor stil. Det mærker vi tydeligt hos Egernsund Wienerberger, hvor efterspørgslen efter den røde mursten har fået et godt nøk opad gennem den seneste tid.

- Kunderne vil tilbage til de røde mursten. Udover at vi ser det sort på hvidt i vores salgstal, understreges det af vores dygtige sælgere, der altid har fingeren på pulsen i forhold til, hvilke projekter der rører på sig, og hvilken type mursten der er bud efter, forklarer Rikke Ask.

På den måde er vi helt tæt på – og i dialog med - markedet hele tiden. Med denne viden kan vi have fokus på at hjælpe vores kunder med at skabe spændende og moderne arkitektur i rødlige nuancer, der tager os tilbage i tiden. 

 

Single-family house, Multiroed
Project Munch Brygge -04, brick Linnaeus Betula Munch
Facade Brick, Forest
© Egernsund Wienerberger A/S

 

 

Røde mursten giver autenticitet til byggeriet

Men hvad bunder trenden i? Hvad kan de røde mursten? Og hvad forbinder vi dem med?

Det handler kort og godt om, at vi mennesker er optaget af at søge tilbage til noget oprindeligt, lyder det fra Rikke Ask:

- Når vi i dag vælger at bygge med den røde mursten, tager det os tilbage til rødderne og dermed tilbage til, hvordan det plejede at være. Vi ser den røde mursten som ærlig og oprindelig og som et vidnesbyrd om materiale og forarbejdning.

Med andre ord minder den røde tegl os om den klassiske arkitektur.

At trenden peger tilbage i tiden betyder ikke mindst, at de nybyggede projekter, der er baseret på mursten i røde nuancer, lægger sig i smuk forlængelse af byens klassiske bygninger, så nyt og gammelt går hånd i hånd.

     

Employee Egermsund

 

 

 

 

" Når vi i dag vælger at bygge med den røde mursten, tager det os tilbage til rødderne og dermed tilbage til, hvordan det plejede at være. Vi ser den røde mursten som ærlig og oprindelig og som et vidnesbyrd om materiale og forarbejdning."

Rikke Ask
Head of Product Development og arkitekt maa
Egernsund Wienerberger
EW0465 Rød nuanceret - lejlighedskompleks
Apartment building, Kongegaarden, Roed nuanceret

 

En hilsen til den klassiske arkitektur

Nybyggede projekter med røde mursten har derfor stort potentiale til at blende flot ind i bybilledets eksisterende arkitektur.

Det skyldes, at de klassiske, røde mursten er et velkendt syn, når vi bevæger os ned ad de københavnske gader og i bybilledet generelt i hele landet.

- Det er i byerne og i de bynære projekter, at de rødlige og brunlige mursten er. Vi ser dem i alle former for byggeprojekter. Det kan være boligbyggerier, men også større kontordomiciler, fortæller Rikke Ask.

 

Hvilken rød mursten skal du vælge?

Nu tilbage til pointen om, at rød ikke bare er rød. Trenden tager os tilbage til rødderne, og derfor er det ikke tilfældigt, hvilke røde sten der primært hitter i 2021:

- Det må gerne ligne mursten og føles som mursten. Vi oplever stor efterspørgsel på de håndstrøgne mursten, der er rustikke i deres udtryk. Det kan for eksempel være røde mursten med sorte aftegninger af kul, fortæller Rikke Ask. Hun fortsætter:

- Uanset om vi vælger røde, brune eller næsten sorte nuancer, er det mursten med dybde og med masser af varme.

 

Den røde mursten er kommet for at blive

Spørger man vores Head of Product Development, hvilket af vores murstensprodukter der er værd at fremhæve, lyder det således:

- Der er stigende efterspørgsel efter en mursten som vores EW0466 Kobber, der er en klassisk rød blødstrøget mursten med et pust af naturlige sorte pigmenter. Murstenens nuancerede farvespil giver liv til facaden på en naturlig måde.

Desuden tyder alt på, at de røde mursten vil blive bygget ind i facaden i mange år fremover. Rikke Ask runder af:

- Udover at vi kommer til at se denne trend i stor stil i fremtiden, vil vi også komme til at se de rødlige og brunlige mursten i flere forskellige variationer, hvor man i højere grad vil blande og kombinere de røde nuancer lige fra de mørkere til de lysere toner.

Apartment building, Groenttorvet, Syren Hus, Blauwrood og Rust
Sportcenter in Malmö

 

 

 

______

Nysgerrig på EW0466 Kobber?

Sammensæt murstenen med op til 10 forskellige fugefarver og download teksturen. 

Prøv MurDesigneren her.

Hvilken rød mursten passer til dit projekt?

Gå på opdagelse i alle vores mursten i røde nuancer og bliv en del af trenden.

Se vores røde mursten her.

 

_____

 

Seneste nyt

0Resultater

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker