Moderne ungdomsboliger formgives med respekt for historien

Mursten: EW2207 Rød mørk | Englandsvej 51, Amager

 

På Englandsvej 51 på Amager skyder 173 nye ungdomsboliger op over de kommende år. Visionerne og stregerne er tegnet af arkitekterne Holscher Nordberg, og det første spadestik til et anderledes og detaljerigt boligbyggeri blev taget i oktober 2022. Vores blødstrøgne mursten Rød Mørk anvendes til bygningens imponerende facader.

 

Det er et markant femetagers boligbyggeri med spændende tagkonstruktioner og flot elaboreret murværk, som nu bliver opført på hjørnet af Englandsvej og Irlandsvej på Amager. Byggeriet udføres af Skou Gruppen og kommer fra begyndelsen af 2024 til at huse unge studerende.

Facaden beklædes med vores blødstrøgne mursten EW2207 Rød Mørk. De blødstrøgne mursten er med til at skabe det rette autentiske udtryk i samspil med de øvrige facadematerialer og områdets ældre bygningskultur.

Fra biler til betagende boliger med recesmurværk

Bebyggelsen på Englandsvej har i rigtig mange år huset en BMW-forhandler, men om et års tid vil området summe af liv og unge mennesker frem for funklende biler.

- Det særlige ved området er kontrasten mellem karrébyen mod vest og villakvarteret mod øst. Englandsvejs egenart og skala står i skarp kontrast til villakvarteret på modsatte side af grunden. Visionen med projektet har været at skabe et møde mellem de to, fortæller Mette Bang Pedersen, der er projektchef hos arkitekterne Holscher Nordberg.

Naboerne til de 173 ungdomsboliger er ældre murermester- og Patriciavillaer, og det kommer stilmæssigt til udtryk i kvarterets murværk, som det nye boligbyggeri lader sig inspirere af.

Englandsvej 51 er et byggeri, der i sin konstruktion samt facade- og materialebearbejdning forholder sig til sin tid, men bygningen interagerer med og forholder sig samtidigt til den omgivende arkitektur.  

- Det nye byggeri er omgivet af ældre karreer. Det er i det hele taget et kvarter, som er præget af håndværksmæssig kvalitet, gesimser og detaljer. Det har vi haft for øje med det nye byggeri. Murværket bygges op i dobbelthalvstensforbandt, som er en metode, man oftest ser i ældre murværk. På Englandsvej får metoden et tvist, siger Mette Bang Pedersen og forklarer videre:

- Vi har tolket på det her, så vi stabler to sten for hver skiftegang. Det giver et særligt forbandt på huset. På udvalgte facader skaber vi desuden relief i forbandtet ved at trække dobbelte løberender ud i et fast defineret mønster. Når man øger detaljeringen af murværket på denne måde, nedbringes skalaen særligt mod villakvarteret på Vatnavej.

    

"Vi har kigget på bygningerne i området omkring Englandsvej og har fundet, at særligt gavlmotiverne giver området sit særpræg. Dette har vi fortolket, og ved de triangulerede tagflader, opstår der spændende nyfortolkede gavlmotiver hele vejen rundt om bygningen."

Mette Bang Pedersen
Projektchef hos arkiterne Holscher Nordberg

    

Mursten skaber rammerne

Det changerende spil i vores mursten Rød Mørk, hvor de dybrøde nuancer brydes med mørkere skygger, er med til at skabe et levende facadeudtryk og et samspil med byggeriets øvrige elementer.

De dybrøde mursten anvendes også som murede rammer omkring vinduerne for at trække yderligere tråde til de murede dyder fra de gamle københavnerkarréer, der har en højere detaljegrad. Rammerne laves af bredsten, som også var mere udbredt i muret byggeri for 50 år siden. De tilfører byggeriet et tungt muret udtryk og en volumen med indbydende huller og åbninger.

Udover murværket har Mette Bang Pedersen og Holscher Nordberg leget med tagkonstruktionen, hvilket tilføjer byggeriet yderligere liv. 

- Vi har kigget på bygningerne i området omkring Englandsvej og har fundet, at særligt gavlmotiverne giver området sit særpræg. Dette har vi fortolket, og ved de triangulerede tagflader, opstår der spændende nyfortolkede gavlmotiver hele vejen rundt om bygningen, siger Mette Bang Pedersen.

Mursten: EW2207 Rød mørk | Englandsvej 51, Amager

Ambitiøs bygherre

De unge mennesker flytter ind i lejligheder, der alle er unikke, og som fordeler sig på mellem 32 og 50 kvadratmeter, hvoraf enkelte er i to plan. Det glæder Mette Bang Pedersen, at tegnestuen har haft relativt frie rammer i projektet.

- Vi har en ambitiøs bygherre, som ønsker, at byggeriet skal fremstå flot, og der er ikke sparret på noget.

Bygherres ambitioner kommer også til udtryk i indretningen af bygningen. For eksempel vil boligerne i deres varierende størrelser tiltale en bred skare af unge mennesker. Tanken har været, at variationen er med til at sikre, at der er plads til alle.

Der bliver desuden et urbant miljø i gårdområdet, hvor hævede planteøer giver gårdrummet et grønt islæt. Belægningen i gårdrummet er røde belægningsklinker, som vil matche facaderne.

 

Information om Englandsvej 51, Amager:

Projektets navn: Englandsvej 51, Amager
Bygherre: Bonum Development
Totalentreprenør: Skou Gruppen
Arkitekt: Holscher Nordberg
Produkt: EW2207 Rød mørk
Forventes færdigt: Begyndelsen af 2024
 

Vil du vide mere om vores dybrøde mursten Rød Mørk?

Tag et kig, og læs mere om murstenen her.
 

Læs mere

Overvejer du, hvilken mursten dit næste byggeprojekt skal opføres i?

Se nærmere på vores store udvalg af mursten her.

Vores murstenskollektion

Modtag vores nyhedsbrev

og få inspiration direkte i indbakken.
 

Tilmeld dig her

   

    

Seneste artikler

0Resultater


 

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker