Vrangvendt mursten giver rustik struktur

Brick: EW2414 Patina | Lavetten, Denmark

 

I Ørestad Syd ligger Lavetten med 241 boliger i et samlet byggeri. Byggeriet, der har facader i mursten, vender så at sige vrangen ud, for murstenene er en såkaldt vrangvendt Patina-mursten, som giver et mere rustikt udseende. Mønstre i murene og løbende bånd er detaljer, som giver et spændende spil i murværket.

 

Smukke indmurede kvadratiske mønstre, løbende bånd i murværket, høje indgangspartier, og ikke mindst den unikke måde at anvende vores flotte vrangvendte Patina-mursten på, er med til at understrege kvaliteten i det spændende byggeri, som skråner fra otte etager i det ene hjørne, til 4 etager i det diagonalt modsatte hjørne.

EW2414 Patina

En rødbrun blødstrøgen mursten med mørkere nuancer. Patina har en varm rødbrun grundfarve og et markeret spil i mørkere brændte brune nuancer. Kombinér Patina med andre brune mursten fra vores sortiment f.eks. EW112 Brun Valmue for et gedigent stofligt udtryk.

Den skrånende arkitektur er karakteristisk for ejendommen. Bygningskroppen er opført med 8 etager i den nordøstlige del og 4 etager i den sydvestlige del. Den skrånende arkitektur gør, at der kommer sollys ind i gårdrummet, samtidig med at beboerne får en optimal udsigt over de grønne omgivelser. Et andet karaktertræk ved Lavetten er de høje porte, der skærer karréen op i fire bygningsdele. De store porte gør, at de omkringliggende udearealer bindes sammen med Lavettens gårdrum.

Murværk byder op til dans

Når man kommer til byggeriet, lægger man mærke til det specielle spil i murstenen, og man bemærker de kvadratiske murede mønstre, der er mellem vinduespartierne, og man ser også de løbende bånd, som er med til at bryde den store facade.

Mønstrene, båndene og spillet i murstenene er med til at bryde de ellers meget store facadepartier. Byggeriet er brudt op i fire af nogle meget høje indgangspartier, som udover at give adgang også forbinder de ydre arealer med gårdmiljøet.

Den skrånende arkitektur giver også muligheder for højere lofter i mange af lejlighederne, og der er langt bedre udsyn fra lejlighederne, samtidig med at der kommer meget mere lys ind i gårdmiljøet.

Smuk arkitektonisk ejendom

Lavetten er således en smuk arkitektonisk ejendom med en unik beliggenhed lige ved den storslåede natur og det spændende byliv. Ejendommen kendetegnes udover den skrånende arkitektur, også af grønne tagflader, som sikrer et optimalt lysindfald i gårdrummet og boligerne. De grønne tagflader, skaber en flot, visuel overgang fra Fælledens smukke natur til ejendommens grønne gårdmiljø. Gårdmiljøet byder på legeområder til familiens mindste samt rolige opholdszoner, hvor du kan nyde en kop kaffe med naboerne.

Lavetten er opført i 2019 og er tegnet af den prisvindende tegnestue Danielsen Architecture, som har ladet sig inspirere af de klassiske københavnske brokvarterer i rødbrune jordtoner.

Svensk ejendomsselskab

Bag Lavetten står Balder Danmark, som er den danske gren af det svenske ejendomsselskab Fastighets AB Balder. Sjælsø Management har stået for byggestyringen, og Danielsen Architecture har slået stregerne til byggeriet, der tæller 241 lejeboliger. Lejlighederne varierer i størrelse fra 1-5 værelser, fordelt på 49-176 kvm.

Sjælsø Management, Danielsen Architecture, Sweco er blandt samarbejdspartnere, der har medvirket til realiseringen af Lavetten.

  

Teamet bag Lavetten:

Bygherre: Balder Danmark A/S
Styringsentreprenør: Sjælsø Management ApS
Ingeniør: Sweco Danmark A/S
Arkitekt: Danielsen Architecture A/S
Landskabsarkitekt: Danielsen Urban Landscape ApS
Produkt: EW2414 Patina


 


 

Få inspiration til belægningstegl

Download vores nye brochure og få inspiration, viden samt 5 grunde til at vælge tegl til belægning.

 

Dyk ned i vores sortiment af mursten

Egernsund Wienerberger tilbyder en lang række mursten med varierende overfladestrukturer og i et væld af farver.

 

Upcyclede mursten

Vi samarbejder med Gamle Mursten, som er førende indenfor rensning og gensalg af brugte mursten.

 

   

   

Seneste artikler

0Resultater

   

Campaign handmade bricks

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om produkter, inspirerende projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.

   

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker