Vores vrangvendte mursten pryder Regionshospitalet Gødstrup

Mursten: Projektsten (Grundsten: EW2410 Strato) | Gødstrup Hospital

 

Specialudviklede mursten og overliggere fra Egernsund Wienerberger er valgt til Danmarks nye supersygehus i det midtjyske, som nu er taget i brug. Murstenen er muret med lægtesiden ud på det moderne hospital, der er designet til at fremstå trygt og imødekommende for besøgende.

 

Patienter, pårørende og personale, der lægger vejen forbi landets nye hospital i Gødstrup, bliver mødt af et prægtigt hospitalsbyggeri på 148.000 kvadratmeter, der er beklædt med vores mursten.

Det er Arkitema Architects og AART Architects, som er arkitekterne bag den første etape af Regionshospitalet Gødstrup, der også er kendt som DNV Gødstrup. Det nybyggede supersygehus nordvest for Herning blev officielt indviet af dronningen den 22. april 2022, men har været i drift siden 13. februar 2022.

Hospitalet er designet med henblik på at sikre effektive arbejdsgange ved at skabe tæt kontakt mellem hospitalets afdelinger og faglige specialister. Samtidig skal arkitekturen og atmosfæren virke både tryg og imødekommende for alle hospitalets brugere. Det skriver AART architects på deres hjemmeside.

Jagten på den rette mursten

Det har krævet stor omhu at finde frem til den ideelle mursten, der uden at sprænge budgetrammen kunne indfri de designmæssige visioner til projektet. Derfor var processen lang, dialogen med arkitekterne tæt, og i sidste ende faldt valget på en specialudviklet udgave af vores mursten EW2412 Strato

Det fortæller vores arkitekt- og entreprenørkonsulent i vest Søren Henrichsen:

- Regionshospitalet Gødstrup er et bemærkelsesværdigt og omfangsrigt projekt, som derfor kaldte på en ganske særlig mursten. Hospitalet er beklædt med en projektsten, der er udviklet specielt til det nye hospital med afsæt i vores mursten Strato, der er en brun blødstrøgen mursten med et på én gang levende og afdæmpet farvespil.

Vrangvendte mursten skaber råt udtryk

Som resultat har det nybyggede hospital fået sit helt eget udtryk med projektstenen, der er tilpasset med henblik på at tilføre Strato et hint af røde nuancer:

- Den valgte projektsten er en anelse mere rødlig i sit udtryk end den oprindelige Strato-mursten, der er kendetegnet af et spil af dybe brune nuancer, fortæller Søren Henrichsen og tilføjer:

- Alle murstenene er også muret med lægtesiden ud. Det vrangvendte murværk tilfører facaden et mere råt udtryk og dermed lidt mere kant, fordi murstenene har mærker fra de lægter, de har stået på under produktionen på vores teglværk Helligsø.

Med det rå udtryk og de jordfarvede nuancer spiller murstenen flot sammen med de grønne omgivelser, som hospitalet er beliggende i, og som i kraft af materialerne inviteres ind i arkitekturen. Her er murstenen med til at skabe en tryg atmosfære, der står i kontrast til, hvad man normalt vil forbinde med et klinisk hospitalsmiljø.

     

 

 

"Hospitalet er beklædt med en projektsten, der er udviklet specielt til det nye hospital med afsæt i vores mursten Strato, der er en brun blødstrøgen mursten med et på én gang levende og afdæmpet farvespil."

Søren Henrichsen
Arkitekt- og entreprenørkonsulent hos Egernsund Wienerberger

6,6 kilometer overliggere

Med projektets omfang in mente siger det sig selv, at der ligger et kæmpe murerarbejde bag Gødstrups nye hospital. Hos Egernsund Wienerberger har vi ikke bare leveret mere end 2,5 millioner mursten til projektet, men også hvad der svarer til 6,6 kilometer overliggere, som vi selv har produceret til projektet.

- Som en del af vores leverance til Regionshospitalet Gødstrup har vi sørget for overliggere til byggeriets vinduesåbninger og døre. Det har på alle måder været et fantastisk projekt at være en del af, og resultatet taler helt for sig selv.

Det fortæller Søren Henrichsen afrundende om vores leverance til Regionshospitalet Gødstrup, der er nomineret til Årets Sundhedsbyggeri 2022. Med denne pris hylder Norhcon innovative arkitektoniske løsninger, der gør en forskel for borgerne og deres sundhed.

Her kan du læse mere om vores tegloverliggere.

 

Information om Regionshospitalet Gødstrup

Projektets navn: Regionshospitalet Gødstrup
Arkitekt: AART architects og Arkitema Architects
Produkt: En specialudviklet variant af EW2412 Strato og overliggere
Opført: 2012 - 2022


 


 

Ønsker du inspiration direkte i indbakken?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag input og nyheder fra vores side.
 

Tilmeld dig her

Vil du læse om flere projekter med vores mursten?

Gå på opdagelse i vores nyhedsarkiv, hvor du kan læse artikler om udvalgte projekter, vi har leveret mursten og andre teglprodukter til.

Find artiklerne her

På udkig efter den helt rette mursten?

Dyk ned i vores kæmpe sortiment af mursten i forskellige nuancer og bliv inspireret til dit næste projekt.
 

Se vores murstenskollektion her

     


 

Seneste artikler

0Resultater


 

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker