Murstensinspiration for december

Bricks: Dodenkop & Cinnober


Cinnober – farvet af historien

Til årets sidste murstensinspiration har jeg valgt en af vores helt nye mursten EW2287 Cinnober, som er udviklet med afsæt i den klassiske røde mursten og er inspireret af farvepigmenter med en lang tradition i byggeriet. 

Med et bredt spektrum af farver og nuancer byder den nye røde mursten Cinnober op til flere andre stentyper for en visuel forsoning eller en sammenhængende forskellighed, der for eksempel kan lande karrébyggeri i en stærk harmoni. 

Vores arkitekt- og entreprenørkonsulent René Lemming viser her, hvordan du med fordel kan kombinere den blødstrøgne mursten Cinnober med vores øvrige sortiment.


 

Variation i farver tilfører arkitektonisk frihed

Centreret for december måneds inspiration står vores helt nye røde og blødstrøgne mursten, EW2287 Cinnober, som valget af de andre mursten er bygget op omkring.

Murstenen er udviklet med afsæt i det klassiske røde ler, der har fået tilført lidt mere spark. En solid bund med varme og tyngde, hvorpå farvespil og brænding slår tonen an. Den nye mursten er også inspireret af og opkaldt efter farvepigmenter med en lang tradition i byggeriet. Her er Cinnober kendt for sin dybe, røde og intense farve. 

EW2287 Cinnober er en rød mursten med gyldne og violette nuancer og har et rigt glødende spil, som betyder, at murstenen kan stå alene, men med fordel også kan kombineres med andre sten.

Cinnober giver foruden arkitektonisk frihed også god mening i et klimaperspektiv, da den nye mursten kun fås som LESS, der er vores CO2-besparende serie af mursten.

Hvilke mursten komplementerer Cinnober?

Øverst har vi vores håndstrøgne sten Blauwrood, hvor der her skabes både en strukturforskel og en mørk kontrast. Fællesnævneren er den violette blommefarve, men også den metalliske nuance, som går igen ved både Blauwrood og Cinnober.


 

Til venstre for Cinnober har jeg gået med vores populære og kontrastfyldte EW2284 Terracotta, som omfavner den lyse engobering i Cinnober stenen og dermed skaber relationen i facaden. Hvis der skulle etableres mere spil, kunne også vores EW2294 Terracotta Coal med fordel vælges.

Brick: EW2287 Cinnober - EW2286 Karmin - EW0465 Rød nuanceret - EW2284 Terracotta - Blauwrood


 

Til højre for Cinnober har jeg valgt vores EW2286 Karmin, som vi lancerede i foråret. Karmin kan med sit rolige spil af en rød grundstensfarve og en svag blommefarvet engobering give Cinnober den fornødne plads, som skaber en samlet rolig facade.

 

Nederst har jeg foreslået vores EW0465 Rød Nuanceret, som imødekommer Cinnober med sin helt traditionelle røde farve, som dog har et lille efterspil i facaden grundet den svage variation i den røde farve.  
Både Karmin og Rød Nuanceret ville være en fin stentype i forhold til opbygning af et grid med Cinnober som den feltbestemmende og karakterskabende udsmykning til den samlede facade.


 


 

Skal vi mødes i vores showroom?

Book et møde med mig i vores showroom på Frederiksberg. Jeg viser dig gerne vores verden af tegl.
 

Mulighederne er mange, når der skal vælges mursten

Her får du overblik over vores udvalg af mursten med forskellige farver og overflader.
 

LESS. En mursten til fremtidens byggeri.

Ved at reducere materialeforbruget med 15% og brænde med certificeret biogas reducerer vi CO2-udledningen i produktionen med 70-90%.

Sådan har vi skabt fremtidens CO2-besparende mursten. 
 

    


 

Seneste artikler

0Resultater


 

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker