Kløverhaven opnår elegant facadeudtryk med lys mursten og relief

Brick: EW2162 Avignon | Kløverhaven Kolding, Denmark

 

Koldings fire nye boligtårne byder på en kombination af lyse mursten, enkelt reliefmurværk og grønne altaner, vinduer og murkroner. Vores blødstrøgne mursten Avignon er med til at understrege balancen mellem byliv og natur, som er bærende for Kløverhavens arkitektur.

 

På Kløvervej 46 i Kolding spirer fire boligtårne frem på henholdsvis syv og 12 etager tæt på byens centrum, fjorden og naturskønne områder. Det nye boligbyggeri har fået navnet Kløverhaven. De to syvetagers boligtårne er allerede skudt i vejret, og når de to højeste tårne på 12 etager følger med, og hele det nye boligbyggeri står klar, kommer det til at rumme 152 lejligheder i alt.

Nærheden til naturen har været en vigtig faktor for Tegnestuen Mejeriet, der i designet af Kløverhaven har haft fokus på at lade arkitekturen indgå i perfekt balance med det omkringliggende landskab. Bygherre er Heimstaden Danmark / Develop Nord.

Mens Kløverhavens altaner, vinduesrammer og murkroner er kendetegnet ved en sart lysegrøn nuance, er facaderne udført med vores lyse mursten EW2162 Avignon. Den gule, blødstrøgne mursten med de hvide nuancer er en del af vores franske serie af mursten, som er opkaldt efter franske byer og med de blide nuancer er inspireret af det sydfranske ferielandskab.

Arkitektur, der omfavner by og natur

Kløverhaven er på samme tid beliggende tæt på by og natur, og her sikrer det enkle materialevalg, at de fire bygninger står skarpt i det omkringliggende landskab.

- Byggeriet er placeret tæt på byens centrum og i smukke, grønne omgivelser med udsigt til fjorden. Mødet mellem by og natur har været en vigtig faktor i arkitekturen. Derfor har vi ladet os inspirere af omgivelserne, så facaderne både henviser til bylivet og de smukke grønne omgivelser.

Det fortæller Daniel F.C. Rodrigues, der er arkitekt MAA og partner hos Tegnestuen Mejeriet. Han fortsætter:

- I arkitekturen har vi desuden haft fokus på at skabe en balance, så bygningerne hverken fremstår for kompakte eller for urbane. Af den årsag har vi hele vejen rundt valgt materialer i lyse farver, der skaber et let og elegant udtryk.

   

"Byggeriets ellers enkle overflade brydes op med relief. Det kommer til udtryk på den nederste del af byggeriet og ikke mindst under bygningernes vinduer, hvor rækker af mursten er trukket tilbage for at give et mere vertikalt udtryk."

Daniel F. C. Rodrigues
Arkitekt MAA og partner hos Tegnestuen Mejeriet

   

Rolig facade tilføres relief

De forskellige facadeelementer holder sig således inden for en farvepalette af lyse nuancer, lyder det uddybende fra arkitekten:

- Vinduernes og altanernes bløde grønne farve er en metafor til vandet i den nærliggende fjord. Den grønne nuance spiller godt sammen med den lyse mursten, der er matchet med en lys grå fuge. Resultatet er en rolig og lys komposition, som skal sikre, at man ikke føler sig overvældet af byggeriets store volumener.

De rolige facader byder desuden på et smukt, men simpelt mønster i murværket:

- Byggeriets ellers enkle overflade brydes op med relief. Det kommer til udtryk på den nederste del af byggeriet og ikke mindst under bygningernes vinduer, hvor rækker af mursten er trukket tilbage for at give et mere vertikalt udtryk, fortæller Daniel F.C. Rodrigues.

En rolig og levende mursten

Den valgte mursten er ikke bare med til at skabe et tilhørsforhold på tværs af de fire boligtårne. Vores Avignon-mursten er nemlig valgt, fordi den i høj grad understøtter ønsket om et roligt, men også varmt, facadeudtryk.

- Vi valgte den smukke mursten Avignon, fordi den har en flot sandfarvet karakter og et naturligt udtryk som en kalksten, der passer til vand, jord og den omgivende natur. Desuden har murstenen en varm undertone, som giver en flot effekt på facaden, lyder det fra arkitekten.

Kløverhavens facader ændrer karakter i løbet af dagen i takt med, at sollyset ændrer sig, og det er med til at skabe en levende facade. Daniel F.C. Rodrigues afslutter:

- Vi har arbejdet med at skabe en så rolig facade som muligt, men hvor de små nuanceforskelle i murstenen tilfører liv på en elegant måde. Det giver på samme tid mulighed for at opleve, hvordan facadens udtryk stille og roligt forvandles, når solen kommer frem og giver små farveforskelle.

 

Information om Kløverhaven

Projektets navn: Kløverhaven 
Arkitekt: Tegnestuen Mejeriet 
Produkt: Mursten: EW2162 Avignon 
Opført: 2021-2023


 


 

På udkig efter den perfekte mursten til dit næste projekt?

Så kan du her gå på opdagelse i vores sortiment af mursten i mange forskellige farver og former.

Se vores murstenskollektion her

Inspiration direkte i indbakken?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få masser af inspiration og nyheder direkte i indbakken.
 

Tilmeld dig her

Hos Egernsund Wienerberger tilbyder vi individuelle løsninger til dit byggeri

Få overblik over de mange muligheder og fordele ved mursten her.

Læs mere

   


 

Seneste artikler

0Resultater


 

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker