Lyse tegl spejler naturen og giver stoflighed til Skolecenter Jetsmark

Brick: EW2169 Cold Hawaii | Skolecenter Jetsmark, Denmark

 

I Jammerbugt Kommune finder du Skolecenter Jetsmark: en multifunktionel skole, der både byder på topklasse faciliteter for leg og læring i dagtimerne og kultur- og foreningsliv i eftermiddags- og aftentimerne. Vores lyse tegl i differentierede forbandter pryder skolens facade, der ligesom de øvrige materialer passer til naturens nuancer.

 

I naturskønne Jammerbugt Kommune har man opført Jetsmark Skolecenter, der er samlet skole- og kulturcenter for byerne Moseby, Pandrup og Kaas i Jammerbugt Kommune.

Skolen danner nu optimale rammer for forskellige aktiviteter og arrangementer i løbet af undervisningen, og det lokale kultur- og foreningsliv drager også fordel af skolens faciliteter. Jetsmark Skolecenter er en fleksibel og multianvendelig skole, hvor både ude- og indearealer kan anvendes til så mange formål som muligt.

Hos Egernsund Wienerberger er vi stolte af at have bidraget med vores blødstrøgne mursten: EW2169 Cold Hawaii i hvide og grå nuancer til det omfattende skolebyggeri på hele 8500 kvm.

Norconsult Danmark er totalrådgiver på projektet mens NCC Danmark varetager hovedentreprisen. Norconsult og Nordic Office of Achitecture er arkitekterne bag det imponerende skolecenter.

Murstensfacader bidrager med stoflighed og levende atmosfære

Den nye skole er markant og identitetsskabende for hele lokalområdet omkring Jetsmark, hvilket også afspejler sig i materialevalget, der er nøje udvalgt til at give byggeriet taktilitet og menneskelig skala. Det fortæller afdelingsleder hos Norconsult Denmark, Brian Mumgård:

- Valget af materialer og farver er grundlaget for at skabe struktur og taktile elementer i bygningen. Vi stræber efter, at udtrykket og proportionerne opnår en indbydende menneskelig skala. Derfor integrerer vi også hyggelige sidde-nicher i den murede facade, der inviterer til ophold og leg.

Han uddyber:

- Ligesom det øvrige materialevalg har vi også haft fokus på at udvælge tegl, der går godt i spænd med de omkringliggende naturomgivelser for at skabe en harmonisk integration. Her viste Egernsund Wienerbergers lyse Cold Hawaii mursten at være det helt rigtige valg.

   

"Vi opnår den ønskede dybde i murværket ved at arbejde med en lys tegl, der mures i differentierede forbandter og danner et mønster."

Brian Mumgård
Afdelingsleder hos Norconsult Denmark

   

Differentierede forbandter understreger forbindelsen til landskabet

I facaderne er der arbejdet med såkaldte recesser og skyggedannelser, der giver bygningen dybde og relief:

- Vi opnår den ønskede dybde i murværket ved at arbejde med en lys tegl, der mures i differentierede forbandter og danner et mønster.

Det understreger samtidig de landskabelige bånd, som er husets bærende arkitektoniske element, beskriver Brian Mumgård.

Husets design tilpasser sig brugerne, både børn og voksne, ved at tilføje og fjerne elementer, samtidig med at det står ud i det flade landskab:

- Den nye bygning præsenterer sig åbent og indbydende for både tilfældige forbipasserende og dem, der bruger huset. De lyse teglvægge stiger op som naturlige forlængelser af landskabet, arrangeret med tydelige og karakteristiske former, fortæller Brian Mumgård og runder af:

- Bygningsvolumenerne afsluttes med flade tage og tag-teknikhuse. Det er et væsentligt element at taghusene fremstår som en del af det murede element for at underbygge fortællingen om det homogene hus, der vokser ud af landskabet.

Skolen stod færdig i 2021 og rummer tre spor med i alt 700 elever, 100 lærere og en SFO-afdeling.

   

Info om projektet:

Projektets navn: Skolecenter Jetsmark
Bygherre: Jammerbugt Kommune
Totalrådgiver: Norconsult Danmark A/S
Arkitekt: Norconsult Danmark A/S og Nordic Office of Achitecture
Landskabsarkitekt: Ark-plan
Hovedentreprenør: NCC Danmark
Byggeperiode: Q1 2021 – Q2 2023
Mursten: EW2169 Cold Hawaii


 


 

Lad dig inspirere af recesmurværk

Recesmurværk giver et smukt skyggespil i murværket og danner forskydninger i uendelige variationer.

 

LESS. CO2-besparende mursten til fremtidens byggeri.

Ved at reducere materialeforbruget med 15% og brænde med certificeret biogas reducerer vi CO2-udledningen i produktionen med 70-90%. CO2-besparelsen i produktionen af LESS dækker fase A3 i EPD'en.

   

    

Seneste artikler

0Resultater

   

Campaign handmade bricks

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om produkter, inspirerende projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.

   

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker