Danske murertalenter samles igen i år for at konkurrere under DM i Skills

Skills 24

 

Hvert år samler skillsDenmark landets mest talentfulde unge fagfolk til DM i Skills. Det gør de også i år, hvor de unge fra 47 ud af landets 78 repræsenterede erhvervsuddannelser dyster om Danmarksmesterskabet og om at blive landet bedste inden for netop deres fag. Igen i år er Egernsund wienerberger hovedsponsor for murerfaget og de bidrager som noget særligt med 5.000 LESS-mursten. DM i Skills i år finder sted på Dyrskuepladsen i Roskilde d. 18.-20. april.

 

DM i Skills har til formål at eksponere erhvervsuddannelserne på en positiv måde ved at fremvise de mest talentfulde EUD-elever, der i konkurrencer kæmper om at vinde inden for deres specifikke fagområde. Gennem deres deltagelse kan de måske blive Danmarks – og på sigt måske endda verdens bedste faglærte inden for netop deres fag.

Vi er stolt sponsor af årets konkurrence, da vi ønsker at sætte fokus på positiv eksponering af branchen.

– Årets konkurrence byder vanen tro på opgaver med en høj sværhedsgrad, og vi ser frem til at se vores LESS-mursten i hænderne på de unge talenter for 19. år i streg. Det er vigtigt for os at sponsorere  begivenheder som DM i Skills, da vi gerne vil være med til at understøtte talentudvikling og eksponere murerfaget positivt, udtaler Line Helmark, der er Managing Director hos Egernsund wienerberger.

   

   

Fokus på CO2-besparende materialer præger DM i Skills

Et af skillsDenmarks primære fokuspunkter i år er at fremme de CO2-besparende materialer, der anvendes af deltagerne i konkurrencerne. Et afgørende skidt i denne retning er samarbejdet med Egernsund wienerberger, som har sponsoreret 5.000 LESS-mursten.

LESS-murstenen er særlig, fordi den består af mindre råmateriale og desuden brændes på certificeret biogas. Det resulterer i en betydelig reduktion af CO2-udledning i forhold til traditionelle mursten, som vi kender dem.

– Udover LESS-murstenen, som vi er meget glade for at få lov at arbejde med, så eksperimenterer vi i år også med en kalkmørtel, der muliggør genbrug af murstenene, som bliver brugt. Tidligere har vi anvendt en funktionsmørtel, der desværre har vist sig at være så hård, at det har været umuligt at adskille murstenene uden at beskadige dem, fortæller Erik Fog Larsen, Projektkonsulent hos DM i Skills og fortsætter:

–  Vi mener, at vi hos skillsDenmark har et ansvar for at udstikke retningen mod et mere bæredygtigt byggeri og for at inspirere de unge, som deltager i konkurrencerne. Derfor er et at vores primære fokuspunkter i år at fremme CO2-besparende materialer i de mange konkurrencer. 

   

   

Spændende og udfordrende mureropgave ved årets Skills-konkurrence

Som optakt til DM i Skills vil der være intro- og træningsgade og som noget helt nyt i år vil der være en åbningsceremoni, der finder sted allerede onsdag aften d. 17. april.

Opgaven inden for bygningsmurerfaget er opdelt i to moduler, hvor hver del kræver forskellige færdigheder og tilgange. Den første del af opgaven omhandler Roskilde Domkirke, en historisk og arkitektonisk perle, der kræver præcision og respekt for detaljer.

Den anden del omhandler den karakteristiske Orange Scene, der er symbolet på musik, kultur og feststemning på Roskilde Festival. Blandt de fem unge, som kæmper om at blive den bedste inden for bygningsmurerfaget, er Emma Nielsen en af dem. Hun deltager for første gang i DM i Skills.

- Vi har fået tildelt den opgave, der omhandler Roskilde Domkirke. Under en af vores træningsuger har jeg faktisk allerede arbejdet med en kirke, og jeg ved, at der er mange komplekse skæringer involveret i sådan en opgave. Det bliver virkelig spændende og udfordrende, fortæller Emma, der uddyber, hvorfor valget er faldet på murerfaget som karrierevej:

- Hele min familie er gået den vej, og alle havde egentlig sagt til mig, at det skulle jeg hvert fald ikke blive, fordi det er for hårdt. Og her kom Rasmus Modsat op i mig; jeg tænkte, at det skal jeg da bare være, og jeg er rigtig glad for valget og glæder mig helt vildt til at deltage i DM i Skills.

Med en tidsramme på 22 timer, der strækker sig over flere dage, vil deltagerne starte arbejdet onsdag med det endelige resultat forventet lørdag, hvor en vinder inden for hvert fag vil blive kåret.

- Den intense tidsplan sætter pres på deltagerne og kræver omhyggelig planlægning og udførelse af deres arbejde, og igen i år vil konkurrencen være ekstrem hård, siger Erik Fog Larsen.

Han runder af:

- Deltagerne er blevet udvalgt gennem regionsmesterskaber, og det er kun de bedste af de bedste, der går videre fra de lokale mesterskaber. Der er hård konkurrence, og vi vil selvfølgelig gerne finde de helt rigtige vindere, så vi kan stille op med nogle dygtige unge i europa- og verdensmesterskaberne.

DM i Skills afholdes i år på Dyrskuepladsen i Roskilde, hvor der vil være gratis adgang.

LESS. CO2-besparende mursten til fremtidens byggeri.

Ved at reducere materialeforbruget med 15% og brænde med certificeret biogas reducerer vi CO2-udledningen i produktionen med 70-90%. CO2-besparelsen i produktionen af LESS dækker fase A3 i EPD'en.

Dyk ned i vores sortiment af mursten

Egernsund Wienerberger tilbyder en lang række mursten med varierende overfladestrukturer og i et væld af farver.

 

Vi indgår værdifuldt samarbejde med Gamle Mursten

Når gamle bygninger rives ned, skal murstenen renses og genbruges fremfor at sendes til deponi.

 

  

   

Seneste artikler

0Resultater

  

Campaign handmade bricks

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om produkter, inspirerende projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.

  

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker