Mursten understreger arkitektur i kontorbyggeri

Mursten - EW-2448 Willems Forest - Plinten, Kolding

 

I kontorbyggeriet ”Plinten” i Kolding, taler murstenene deres eget sprog, og understreger en stringent og funktionel arkitektur med murværk af meget høj detaljegrad

 

Et kontorbyggeri på 6.000 kvm midt i Kolding by, har med sin rolige og stringente fremtoning slået rødder. Her af udtrykket ”Plinten”, fordi bygningen er opført på en plint, der giver flere funktioner. Den er både en passage, et opholdsrum, trappe- og parkeringsanlæg.

Det er Daugaard Pedersen A/S, der har udviklet og bygget kontorhuset, sammen med Andersen Partners Advokatfirma, der er udlejet til Nykredit, Global Evolution og Andersen Partners Advokatfirma.

Der er fra arkitekten, Jesper Thyge Brøgger og fra bygherrens side lagt vægt på at skabe en klassisk og langtidsholdbar bygning. Derfor er valgt teglsten, muret op med en helt særegen detaljegrad, der får stenene til at fremstå meget forskelligt, selvom der faktisk er tale om den samme klassiske mursten ”Forest” fra Egernsund Wienerberg, der går igen hele vejen i projektet.

Rolig tyngde

Bygningen fremstår med en rolig tyngde, i en moderne klassisk arkitektur, der giver nye input til sanserne, når man kommer tættere på, og får øje på detaljerne.

Hos bygherren siger projektchef, Michael Bernard Riiese om byggeriet:

- Det har været spændende og udfordrende at finde løsninger på de detaljer, der er på byggeriet. Hvis vi for eksempel ser søjlerne nederst i huset, så måtte vi finde en løsning med at kombinere hele sten ud mod facaden, og at skjule betonsøjler på den indre side med skalmursten. På den måde fremstår hele byggeriet som et murstensbyggeri, fortæller han.

Selve murværket tog lidt længere tid at udføre end beregnet, men byggeriet er afleveret til tiden.


 

     

Alt er muret in situ

Al murværk er lavet på stedet. Det gælder også lofterne i søjlegangen, så når man bevæger sig ind under søjlerne og kigger op, så er loftet man går ind under, også muret i teglsten.

- Det giver et anderledes udtryk, og det er spændende at kigge på, når man går der, siger han.

Facaden har kvadratiske felter, hvor fugen er lysere. Disse felter ser nærmest ud som om, de er muret af en anden type sten, men det er bare fugen, der giver det lysere indtryk. Det giver en spænding i byggeriet, som løser op for den stramme arkitektur.

- Det er utroligt, hvor meget en lysere fuge kan variere det indtryk en mursten giver. De lysere felter er med til at understrege søjlerne i byggeriet, siger projektchefen.

Tagløsningen er også helt speciel, da den også er muret. En tagterrasse er indrammet af murede bjælker med åbninger, så man kan kigge ud over byen fra 7. etage.

Leg med fugefarver i vores HusDesigner her

Synligt i byen

Huset ligger relativt højt og med sine 7 etager, kan bygningen ses fra alle sider. Den vil give et varieret indtryk, der afhænger af betragtningsvinklen, men med en arkitektur, der giver tyngde og sammenhængskraft.

Det flotte murværk kommer også til sin ret inde i bygningen, hvor murene en række steder står blottet med den lyse fuge, så det fremstår i harmoni med omgivelserne.

 

Fakta om byggeriet

Kontor: 5980 m2
Parkeringskælder: 1409 m2
P-pladser: 68
Etager: 7
Belægninger: 800 m2
Beliggenhed: Kolding
Bygherre: Daugaard Pedersen A/S & Andersen Partners A/S
Lejere: Nykredit, Andersen Partners og Global Evolution
Produkt: EW2448 Willems Forest
 

Mursten til dit næste byggeprojekt?

Har du brug for sparring om mursten til et byggeri med meget konkrete udfordringer?

Kontakt vores salgsafdeling

Ønsker du inspiration i din indbakke?

Modtag vores nyhedsbrev og bliv inspireret af vores referencer og produkter.

Tilmeld dig

Gratis: 3-i-1 til arkitekten om mursten

En bog om mursten med inspiration, kollektion og skitsedel i én og samme bog.. 
 

Hent den gratis her.

     


 

Seneste artikler

0Resultater


 

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker