Murstensproducent finder ny Managing Director blandt egne rækker

Line Helmark, MD - Country Manager | Egernsund Wienerberger A/S

 

 

Hos nordens største murstensproducent Egernsund Wienerberger har vi taget hul på 2024 med en udnævnelse af ny Managing Director. Line Helmark bliver, med sin nye titel, ansvarlig for den danske murstensforretning og produktionen i Danmark. Et ansvar, der indtil 1. januar i år, har ligget under Henrik Dietrichsen, der skal fokusere yderligere på det overordnede nordiske ansvar.

 

Vi hviler ikke på laurbærrene hos Egernsund Wienerberger, selvom markedet og prognoserne for 2024 ser svære ud i byggebranchen. Pr. 1. januar er Line Helmark, der tidligere var Nordisk Marketing Director, nemlig tiltrådt som landeansvarlig for Danmark. Før udnævnelsen var Henrik Dietrichsen Managing Director for både det danske og de Nordiske markeder, der også inkluderer Baltikum. Skiftet sker for at styrke organisationen og indfri de store vækstambitioner.

- Der har været opkøb og Egernsund Wienerberger er vokset. For at indfri regionens ambitiøse vækststrategi, overlader jeg derfor den danske murstensforretning og produktionen i Danmark til Line Helmark, mens jeg fremover vil have det, overordnede regionale ansvar, som ud over de nordiske lande også vil inkludere Baltikum samt Komproment, beretter Henrik Dietrichsen, Nordisk Direktør.

Line Helmark har været i Egernsund Wienerberger i tre år. Hun har i den periode stået for udvikling af den nordiske marketingindsats, product management og udarbejdelse af bæredygtighedsstrategi.

- Line er dygtig og yderst ambitiøs. Det afslører hendes indsats de seneste år. Jeg er derfor også overbevist om, at Line i sin nye rolle vil styrke vores danske organisation, udtaler Henrik Dietrichsen.

Ifølge vores Nordiske Direktør er det, under Line Helmarks ansvar, lykkedes at løfte Egernsund Wienerbergers position i markedet, så virksomheden i dag opfattes som et ledende murstensmærke med fokus på bæredygtighed.

   

"Vi kommer ikke udenom, at omdrejningspunktet for os såvel som resten af branchen er bæredygtighed. Selvom vi går et marked i møde med et lavere aktivitetsniveau end vi oplevede under corona, ændrer det ikke den rejse, som Egernsund Wienerberger for længst har taget hul på. Vi holder snuden i CO2-sporet og arbejder målrettet med flere forskellige tiltag inden for området for bæredygtighed. Vi skal reducere CO2 i produktionen yderligere gennem optimering og nye teknologier og så kommer vi også til at kigge på de traditionelle murstensformater – kan vi fx arbejde med smallere sten."

Line Helmark
MD / Landeansvarlig, Egernsund Wienerberger A/S

   

Med bæredygtighed som omdrejningspunkt

Et hurtigt tilbageblik på året, vi har lagt bag os, vidner i stor stil om, at vi er en virksomhed med klare vækst- og klimaambitioner. Egernsund Wienerberger brugte blandt andet 2023 på opkøb af konkurrenten Strøjer Tegl og Støvring-virksomheden Komproment, der sælger tag og facadeløsninger. Derudover præsenterede vi vores optimerede LESS-mursten, og året blev på fornemmeste vis afsluttet med at ansættelse af bæredygtighedschef Kristian Knorr Svane.

Bæredygtighed bliver også et altoverskyggende tema i den nye Managing Directors rolle.

- Vi kommer ikke udenom, at omdrejningspunktet for os såvel som resten af branchen er bæredygtighed, siger Line Helmark og uddyber:

- Selvom vi går et marked i møde med et lavere aktivitetsniveau end vi oplevede under corona, ændrer det ikke den rejse, som Egernsund Wienerberger for længst har taget hul på. Vi holder snuden i CO2-sporet og arbejdet målrettet med flere forskellige tiltag inden for området for bæredygtighed. Vi skal reducere CO2 i produktionen yderligere gennem optimering og nye teknologier og så kommer vi også til at kigge på de traditionelle murstensformater – kan vi fx arbejde med smallere sten.

Fremtidssikring af murstenen er i gang

Line Helmark udtrykker stor glæde over udnævnelsen og ser, udover flere bæredygtighedstiltag, frem til at styrke Egernsund Wienerbergers position på det danske marked yderligere.

- Det er naturligvis et enormt skulderklap, og jeg ser meget frem til de nye karrieremæssige udfordringer, som rollen indebærer. Selvom Danmark traditionelt er et murstensland, og vores største nordiske marked, så ligger der en stor opgave foran os ift. at sikre, at mursten også i fremtiden skal være danskernes foretrukne klimaskærm. Vi kommer altså ikke til at læne os tilbage. Heldigvis står Egernsund Wienerberger stærkere end nogensinde. Det er der momentum og muligheder i, afslutter Line Helmark.

Hun har 20 års erfaring fra byggebranchen med ansættelser hos RIAS, Rockfon og i dag Egernsund Wienerberger. Siden 2023 har Line Helmark desuden siddet i bestyrelsen i Danske Tegl.


 


 

LESS. CO2-besparende mursten til fremtidens byggeri.

Ved at reducere materialeforbruget med 15% og brænde med certificeret biogas reducerer vi CO2-udledningen i produktionen med 70-90%. CO2-besparelsen i produktionen af LESS dækker fase A3 i EPD'en.

  

   

Seneste artikler

0Resultater

   

Campaign handmade bricks

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om grønne produkter, bæredygtige projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.

  

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker