På Midtermolen i Nyborg Havn bidrager mursten til det historiske havneudtryk

Mursten: EW2136 Light Coal - EW0445 Hvede | Midtermolen, Nyborg Havn

 

Ved et gammelt færgeleje på Nyborg Havn finder vi boligbyggeriet Midtermolen. Som navnet antyder, er boligerne placeret midt på havnemolen, og danner således rammerne om livet helt tæt på havet. Vi har leveret over 100.000 mursten til det moderne havnebyggeri, som skala architecture har været arkitektrådgiver på.

 

Ved DSB's tidligere færgeleje i Nyborg har et nyt, attraktivt boligbyggeri taget form. Byggeriet hedder Midtermolen, er udformet i skandinavisk bådhusstil og rummer 60 boliger med havudsigt.

På Fyn er Nyborg den kommune med størst årlig befolkningstilvækst, og derfor rummer netop havneområdet et stort potentiale som ny, attraktiv bydel. Midtermolen er det første i rækken af byggerier på de havnearealer, som blev ledige, da Storebæltsbroen erstattede færgeforbindelsen imellem Fyn og Sjælland. 

Egernsund Wienerberger har leveret over 120.000 blødstrøgne mursten i to klassiske, gule nuancer til projekt Midtermolen: 106.080 mursten: EW2136 Light Coal og 17.600 mursten: EW0445 Hvede.

   

EW2136 Light Coal

En sandfarvet blødstrøget mursten med hvide nuancer og kulpåbrændinger. Light Coal er med sit naturlige udtryk og bløde farvespil hurtigt blevet en moderne klassiker. Opmur Light Coal med en matchende lys skrabet fuge for et elegant stofligt udtryk.

EW0445 Hvede

En sandfarvet blødstrøgen mursten med hvide nuancer. Hvede er en let anvendelig mursten med et harmonisk lyst udtryk. Hvede er et par toner lysere EW0447 Flint og de to mursten kan med fordel kombineres..

   

Arkitekturen afspejler havnens historie

Byggeriet på Nyborg Havns Midtermole består af to bygningskroppe, der er omringet af havnebassin på tre sider. Som en repetitiv rytme ligger de 60 boliger side om side i fire etager. Disponeringen af bygningerne giver alle beboerne tilhørsforhold samt en naturlig adgang til vandet.

Udover at være arkitektrådgiver på projektet, står skala architecture også bag boligbyggeriets karakteristiske arkitektoniske greb som de gentagne gavlhusstrukturer, der henviser til de traditionelle skandinaviske havnehuse.

Kreativ chef, partner og arkitekt hos skala architecture, Julie Ankjær, fortæller:

- Visionen har været at skabe et nyt boligbyggeri på Nyborg Havn, som indskriver sig respektfuldt i den eksisterende havnekontekst og understøtter havneområdets fortælling gennem sit maritime udtryk og en høj arkitektonisk kvalitet.

   

"Vi har valgt mursten i gule nuancer, da de er med til at forstærke husenes nordiske udtryk – og så bidrager de til, at de fremstår moderne og imødekommende."

Julie Ankjær
Kreativ chef, partner og arkitekt hos skala architecture

   

Murstensfacader og materialevalg i skandinavisk bådhusstil

Havneboligerne er opført i enkle, stoflige materialer. Glas mod vandet og gullige/hvide på facaden som udføres i vrangvendte teglsten ved ankomstpartiet. Murstenene bidrager til den klassisk nordiske havnearkitektur:

- Havnehusenes facader fremstår i gule mursten og med varm, grå aluminium på inddækninger, vinduer og andre detaljer. Vi har valgt mursten i gule nuancer, da de er med til at forstærke husenes nordiske udtryk – og så bidrager de til, at de fremstår moderne og imødekommende, siger Julie Ankjær og fortsætter: 

- Det arkitektoniske greb refererer til de skandinaviske havnehuse, der oprindeligt havde til formål at opbevare sejlbåde og havnemateriel. Byggeriets repetitive gavle er således en nyfortolkning af det klassiske bådhusmotiv.

Boligerne er opført på et ca. 4.900 m² stort areal og består af to boliglænger med hhv. 30 boliger i hver. Boligerne findes i tre typer, som placerer sig omkring en trappekerne i midten. Alle boliger har overdækkede altaner mod vest og stueplan ligger hævet på en plint for at mindske indkig.

   

Fakta om Midtermolen, Nyborg Havn

Beliggenhed: Nyborg Havn
Bygherre: Heimstaden
Samarbejdspartnere: Heimstaden som bygherre, CJ A/S som entreprenør
Arkitektrådgiver: skala achitecture
Produkt: EW2136 Light Coal og EW0445 Hvede
Færdigopført: Sommer 2023


 Dyk ned i vores sortiment af mursten

Egernsund Wienerberger tilbyder en lang række mursten med varierende overfladestrukturer og i et væld af farver.

 

Besøg vores showroom

Du er mere end velkommen til at besøge vores showroom, hvor du kan gå på opdagelse i vores produkter til facaden.

 

   

   

Seneste artikler

0Resultater

   

Campaign handmade bricks

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om produkter, inspirerende projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.

   

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker