Nyt samarbejde med KALK A/S skal sætte fokus på genanvendelse

Rasmus Jørgensen, Direktør | KALK

 

Det er ikke længere ubetydeligt, hvilken mørtel vi benytter mellem murstenene, når vi bygger og renoverer. Særligt med blikket rettet mod det bæredygtige byggeri, hvor dokumentation, genbrug og genanvendelse for alvor har indtaget scenen. 

Vi kan med fordel i langt højere grad anvende kalkmørtel, der gør genanvendelse af gamle mursten lettere. Derfor har vi indgået et nyt partnerskab med KALK.

 

Muligheden for at kunne adskille materialer og produkter fra hinanden er en forudsætning for den cirkulære omstilling i byggeriet. Fra tilblivelsen af byggeriet omstiller man forbruget af ressourcer i en mere cirkulær retning, hvor ressourcerne bevarer deres værdi længst muligt.

Vi oplever en stigende efterspørgsel på kalkmørtel, der er udviklet til at kunne adskilles fra murværket efter endt levetid. Adskillelsen understreger muligheden for at genanvende gamle mursten. Derfor har vi indgået et nyt partnerskab med KALK, der producerer kalkmørtel

- I en byggebranche, der kæmper med at nedbringe emissioner og minimere brug af naturens ressourcer, håber vi sammen med KALK at sætte endnu mere fokus på de cirkulære muligheder. Det er et strategisk partnerskab, som passer godt ind i vores øvrige grønne omstilling, mål og ambitioner om at tilbyde miljøvenlige løsninger, fortæller Peter Høffner Thomsen, kommerciel direktør hos Egernsund Wienerberger.

Han tilføjer: 

- Vi kombinerer vores styrker og vil sammen stå stærkere i et marked, hvor efterspørgslen på mere bæredygtige produkter fylder mere og mere. Mørtel og mursten hænger sammen, og det giver mening, at vi kan tilbyde vores kunder en samlet løsning med fuld dokumentation.

    

Kalkmørtel til det murede byggeri

Læs mere om kalkmørtel og fordelene ved produktet.

    

Genanvendeligt murværk og et sundt indeklima med kalkmørtel

For at gøre adskillelsen af mursten og mørtel så smidig som muligt kan kalkmørtel være vejen frem.

- Kalkbaseret mørtel er en blanding af sand og hydraulisk eller brændt kalk. Den er let at arbejde med for mureren, og derudover kan den nemt adskilles fra murstenene, så de efter nedtag kan indgå i nyt byggeri, forklarer Rasmus Jørgensen, ejer og direktør hos KALK. 

Kalkmørtlen bidrager også til et sundt og behageligt indeklima, fordi fugt og damp kan slippe ud gennem murværket.

- De åbne porer i kalken tillader muren at ånde, og med kalkmørtel mindskes risikoen for grimme dilatationsfuger, da mørtlen er elastisk og lader murværket arbejde, når bygningen sætter sig, understreger Rasmus Jørgensen.   

Hos KALK har de mere end 40 års erfaring med at bygge med kalkmørtel. Alle produkter har fuld dokumentation i form af tredjeparts-verificerede EPD’er.

EDP mockup white background


 


 

Rasmus Jørgensen, Direktør | KALK
Rasmus Jørgensen, Direktør | KALK
"Vores produkter hænger uløseligt sammen og med fælles visioner for et mere cirkulært byggeri tror jeg fuldt og fast på, at vi kan supplere hinanden i dette parløb til gavn for bygherrer og arkitekter, der i langt højere grad efterspørger de miljøvenlige produkter."

Rasmus Jørgensen
Ejer og direktør hos KALK

   


 

Mursten og mørtel hænger uløseligt sammen

Samarbejdet med Egernsund Wienerberger er KALKs første, men det til trods er forventningerne store, og ejer Rasmus Jørgensen ser samarbejdet som en naturlig udvikling for begge virksomheder.

- Vi glæder os til at komme i gang og til at udbygge og udfordre den bæredygtighedsplatform i branchen, som vi allerede står på sammen med Egernsund Wienerberger, udtaler Rasmus Jørgensen og fortsætter: 

- Vores produkter hænger uløseligt sammen og med fælles visioner for et mere cirkulært byggeri tror jeg fuldt og fast på, at vi kan supplere hinanden i dette parløb til gavn for bygherrer og arkitekter, der i langt højere grad efterspørger de miljøvenlige produkter.

Og forventningerne er gengældte:

- Det er ret simpelt. Genanvendelse i byggeriet er et vigtigt parameter, og derfor ser jeg samarbejdet med KALK som et vigtigt skridt for os og for den grønne omstilling, og vi ser meget frem til at kunne tilbyde hele pakken af veldokumenterede produkter, afslutter Peter Høffner Thomsen.


 

Leder du efter den perfekte mursten?

Gå på opdagelse i vores sortiment af mursten i forskellige farver og med varierende overfladestrukturer.

 

Besøg vores showroom

Du er mere end velkommen til at besøge vores showroom, hvor du kan gå på opdagelse i vores produkter til facaden.

 


 

Seneste artikler

0Resultater

 

 

Campaign handmade bricks

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om produkter, inspirerende projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.

 

 

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker