Autentisk tegl spiller sammen på Falens tag, facade og belægning

Brick: EW2260 Red coal - Roofing: Sinus Naturrød+ - Pavers: Rügen | Palen, Odense

 

En rød tråd af tegl kommer til udtryk i boligprojektet Falen, hvor vi leverer tagsten, mursten og belægningsklinker. Odenses 10 nye dobbelthuse er tegnet af LOOP Architects, der har bragt skorstensmotiver og lækre murværksdetaljer ind i arkitekturen.

 

Klassisk rød tegl, detaljer i murværket og karakteristiske gavle med skorstensmotiver er med til at definere de 20 nye familieboliger, der er under opførelse på Falen i hjertet af Odense. Bebyggelsen opføres som 10 dobbelthuse i halvanden etage.

LOOP Architects har designet projektet, hvor tegl fra Egernsund Wienerberger har fundet vej til tag, facade og belægning. Det har været vigtigt, at de nye boliger er tilpasset omgivelserne, og derfor har arkitekterne valgt tegl med et patineret udtryk og et smukt samspil. 

Taget beklædes med vores klassiske røde tagsten Sinus naturrød+, facaden med vores røde blødstrøgne mursten EW2260 Red Coal med spil og kulpåbrændinger og belægningen med vores gule belægningsklinke Rügen, som har et spil i mørkere gyldne og brune nuancer.

Moderne boliger med respekt for historien

Odenses nye dobbelthuse er nabo til Gerthasminde, der er kendt som byens engelske kvarter, og hvis arkitektur giver genklang i Falen:

- De karakteristiske skorstensmotiver i Falens gavle er inspireret af engelske skorstene og tilfører ikke bare en særlig identitet til bebyggelsen, men skjuler også tekniske udtag. Samtidig er de nye huses facader og tage beklædt med rød tegl, så de falder flot ind i området, der byder på omkringliggende karrébebyggelser i klassiske røde mursten.

Det fortæller Morten Nymann, der er arkitekt, partner og direktør hos LOOP Architects. Han tilføjer:

- På den måde taler Falen sammen med sine omgivelser. Mens den røde tegl er en hilsen til fortiden, peger de moderne boliger også frem i tiden. Derudover er boligerne grupperet som mindre klynger og udformet med forskydninger, der skaber en privatsfære for hver enkelt bolig.

En rød tråd af tegl

De røde tage og facader bidrager dermed til at kæde området sammen. Morten Nymann løfter sløret for overvejelserne bag valget af tegl:

- Vi har først og fremmest haft stort fokus på at udvælge tegl, der spiller godt sammen på tværs af tag, facade og belægning. Dét fandt vi i Egernsund Wienerbergers sortiment. Desuden skulle teglen have en grad af patina, og her er for eksempel murstenens rustikke udtryk med til at tilføre byggeriet tyngde.

De blødstrøgne mursten, der har været brugt i århundreder, er på den måde med til at skabe det rette autentiske udtryk.

- Den gule belægning taler sammen med de gule fortovsklinker, som er karakteristiske for bybilledet i Odense. Dermed bevæger man sig fra den gule, klassiske Odense klinke over i den røde tegl på Falens facader og tage, fortæller Morten Nymann.

     

"Vi har først og fremmest haft stort fokus på at udvælge tegl, der spiller godt sammen på tværs af tag, facade og belægning. Dét fandt vi i Egernsund Wienerbergers sortiment. Desuden skulle teglen have en grad af patina, og her er for eksempel murstenens rustikke udtryk med til at tilføre byggeriet tyngde."

Morten Nymann Nielsen
Arkitekt MAA, partner og direktør hos LOOP Architects

     

Murværksdetaljer og vinduer skaber relief

Det changerende spil i vores mursten Red Coal, hvor de røde nuancer brydes med mørkere skygger, er med til at skabe et levende facadeudtryk. Dette understreges med relieffer i murværket på Falens nye dobbelthuse:

- Vi har arbejdet med at skabe relief på facaden med gavlenes vinduer, der ligger dybt, men også med mønstrene i murværket. På facaderne er førstesalen markeret med et vandret bånd af mursten, der er trukket ind for at få husene til at syne mindre høje. På den nederste del af husene skabes der i murværket felter med fremtrukne kopper, hvilket også bryder facaden op og tilfører liv, forklarer Morten Nymann.

Da de 10 nye dobbelthuse mures i krydsforbandt, producerer vi halvdelen af murstenene med en snydefuge. Det sparer mureren både tid og materialer, som slipper for at tildanne murstenene til kopper. Vores Key Account Manager Lars Kirk fortæller:

- Der er ingen tvivl om, at Falen er et ganske særligt projekt for os. Ikke bare fordi man her vil kunne opleve vores tegl, uanset om man kigger op, lige ud eller ned, men også fordi vi har haft et supergodt teamwork på sagen. Sidst, men ikke mindst, byder arkitekturen på nogle utroligt fine murværksdetaljer, der virkelig lader materialet komme til sin ret.

Bæredygtige boliger med grønt fællesskab

De grønne omgivelser og materialevalget er med til at understøtte en tilgang til bæredygtighed, hvor kvalitet og holdbarhed er i højsædet.

- Vi har ikke mindst valgt at anvende tegl, fordi materialet holder længe og på den måde er et bæredygtigt materiale. Projektet er skabt med udgangspunkt i tanken om, at arkitektur, der holder og får lov til at stå længe, ikke bare er mere klimavenligt, men også mere økonomisk bæredygtigt, fortæller Morten Nymann og afrunder:

- Samtidig er det fælles, grønne gårdrum og orangeriet med til at understøtte den sociale bæredygtighed. Vi har inviteret så meget natur ind i Falen som muligt, hvor det grønne haverum omfatter regnvandshåndtering, som er et vigtigt element for at gøre det til et interessant sted at bo.

 

Information om Falen

Projektets navn: Falen
Arkitekt: LOOP Architects
Produkt: Mursten: EW2260 Red Coal, tagsten: Sinus naturrød+ og belægningsklinker: Rügen
Opført: 2020 - november 2023

     


 


 

På udkig efter den perfekte mursten til dit næste projekt?

Her får du overblik over vores udvalg af mursten med forskellige farver og overflader.

Se vores murstenskollektion

Inspiration til belægningsklinker?

Se et udvalg af spændende referencer og dyk ned i vores produktsortiment her.
 

Læs mere

Modtager du vores nyhedsbrev?

Hvis ikke, så tilmeld dig her og få inspiration, nyheder og spændende referencer direkte i indbakken.
 

Tilmeld dig her

     


 

Seneste artikler

0Resultater

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker