Kreativitet, håndværk og innovation forenes, når The Loop by Vectura vokser frem

Brick: EW0105 Ingefär | The Loop, Sweden

3D: Vectura

 

I hjertet af Science Village i Lund i Sverige tager det unikke og imponerende kontorkompleks The Loop form. Med den hensigt at skabe en kontrast til de omgivende bygninger har man forsøgt at forene det gamle og det nye og samtidigt integrere håndværk i facaderne. Til bygningen, der desuden er klassificeret som netto nul-energihus, valgte man derfor vores CO2-reducerende mursten LESS.

 

The Loop opføres i umiddelbar forlængelse af de verdensførende forskningscentre i bydelen Brunnshög i Lund. På et 10.500 kvadratmeter stort areal vil dette innovative centrum fungere som et kreativt mødested, hvor idéer udformes og bliver til virkelighed. For Vectura, der overtog ejendommen fra Skanska i 2022, var The Loop et interessant projekt i kraft af det særlige miljø.

– Som ejendomsselskab investerer vi gerne i bygninger og projekter med miljøer som her i Brunnshög. Tech-fokuserede miljøer, hvor vi kan være mere end bare ejere og kan bidrage med en dybere forståelse af den type lejere. Det gælder også for dette projekt. Vi kalder The Loop for en innovationsarena, og vi ønsker, at bygningen efterlader et indtryk hos både dem, der arbejder i den, og dem, der besøger den, siger Daniel Fex, Business Developer hos Vectura og tilføjer:

– Denne vision afspejles også i arkitekturen. Vi vil have en udfordrende arkitektur, hvor designet emmer af innovation og nytænkning. Ved at kombinere mursten fra Egernsund Wienerberger med metal og glas har vi kunnet bibringe en følelse af leg og kreativitet i facaderne, hvilket fortsætter ind i bygningen.

The Loop er desuden et netto nul-energihus, hvilket indebærer, at huset skal producere lige så meget energi, som det bruger. Det sikres blandt andet ved at bruge det lavtempererede fjernvarmenetværk, investere i solceller både på taget og ved eksterne anlæg samt med gennemtænkt design og smarte materialevalg, såsom f.eks. vores LESS mursten  – en mursten, der mindsker CO2-udslippene i produktionen med 70 til 90 procent.

   

"Vi vil have en udfordrende arkitektur, hvor designet emmer af innovation og nytænkning. Ved at kombinere mursten fra Egernsund Wienerberger med metal og glas har vi kunnet bibringe en følelse af leg og kreativitet i facaderne."

Daniel Fex
Business Developer hos Vectura 

   

Et tegn på mennesker

For at skabe en kontrast til de moderne udtryk på de omgivende bygninger valgte arkitekterne hos White Arkitekter at udforske, hvordan en bygning kunne udformes, så den giver indtryk af at have stået på stedet gennem længere tid. Målet var at lave en bygning, der er vokset naturligt frem på stedet. Med den vision i baghovedet valgte man vores mursten til de nederste etager i bygningen.

– Uden for The Loops døre finder man moderne, nybyggede kontorbygninger, boliger og forskningscentre. Men lige udenfor findes en gammel mølle. Det affødte tanken om at lave et hus, der virker, som om det er vokset frem gennem tiden, og som udstråler en tilgængelig og åben følelse. Den idé ville vi også forstærke i vores materialevalg, og derfor passede Egernsund Wienerbergers tegl perfekt. Tegl giver en følelse af bestandighed og kommer med en lang historie. Hvis man ønsker at formidle indtrykket af en bygning, der har stået længe, er tegl det åbenlyse valg, fortæller James Reader, arkitekt hos White Arkitekter, og fortsætter:

– Ved at bruge tegl på de nederste etager og metal og glas højere oppe nedbryder vi husets skala. Vi vil ikke have, at det opleves som en stor kolos. Men vi har valgt at holde teglen tæt på menneskerne, så man kan værdsætte det smukke håndværk med indskudte partier og udtrukne kopper. Teglen og håndværket bag bliver en slags tegn på mennesker. Vi har også overvejet farverne nøje. Kigger man ud mod horisonten, er området omringet af marker. Med en lys tegl i gulgrøn nuance forstærkes følelsen af, at bygningen er vokset organisk ud af stedet.

Brick: EW0105 Ingefär | The Loop, Sweden
3D: Vectura
Brick: EW0105 Ingefär | The Loop, Sweden

Mere end bare en kontorbygning

Ud over moderne, fleksible kontorlokaler og laboratorium vil The Loop bestå af et stort atrium og en restaurant – designet til at fremme møder og samarbejde. Desuden bygges en stor event-sal med kapacitet til op imod 1000 personer, hvilket er unikt for en bygning af denne type. James Reader uddyber:

– The Loop er et ekstraordinært projekt, hvor den store event-sal står i centrum. Det er sjældent, man får lov at designe sådan en bygning, og der findes ikke noget lignende i området. Vi håber at kunne skabe et forsamlingspunkt, der byder på andet end bare arbejdsarealer. Det bliver virkelig spændende at se bygningen, når alt står klart.

Han suppleres af Daniel Fex, der afslutter:

– Udover at fungere som en inspirerende arbejdsplads vil The Loop også huse Lunds største og bedste konferencefaciliteter. Her vil der ikke bare blive afholdt store konferencer og udstillinger, men også offentlige events, koncerter og teaterforestillinger.


 

Information om The Loop:

Projektets navn: The Loop
Bygherre: Vectura Fastigheter
Arkitekt: WHITE
Produkt: EW0105 Ingefær LESS
Står færdigt: Efteråret 2023


 


 

Lad dig inspirere af recesmurværk

Recesmurværk giver et smukt skyggespil i murværket og danner forskydninger i uendelige variationer.

 

LESS. CO2-besparende mursten til fremtidens byggeri.

Ved at reducere materialeforbruget med 15% og brænde med certificeret biogas reducerer vi CO2-udledningen i produktionen med 70-90%. CO2-besparelsen i produktionen af LESS dækker fase A3 i EPD'en.

Leder du efter den perfekte mursten?

Gå på opdagelse i vores sortiment af mursten i forskellige farver og med varierende overfladestrukturer.

 

   


 

Seneste artikler

0Resultater


 

Campaign handmade bricks

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om produkter, inspirerende projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker