Boligprojektet Silkeføret udføres med moderne og fleksibelt facademateriale

Beklædningstegl: URBAN Christianshavn | Silkeføret, Norge

 

Trods nærhed til skov og mark ønskede TAG arkitekter at skabe et urbant udtryk i boligprojektet Silkeføret i Lørenskog. URBAN beklædningstegl blev derfor hovedmaterialet på facaden – et moderne facademateriale, som er blevet mere og mere populært blandt arkitekter og entreprenører.

 

Silkeføret er et boligprojekt placeret idyllisk ud til skovkanten ved Lørenskog stationsby i Norge. Der er gjort et stort arbejde for at skabe en harmonisk kombination af bymiljø og natur. Det er TAG arkitekter, som har tegnet de fem boligbyggerier på vegne af bygherren Selvaag Bolig. Kruse Smith er udførende entreprenør, mens Oslo Tegl og Puss har haft ansvaret for monteringen af facaden af beklædningstegl.

Et moderne og fleksibelt materiale med traditionel varme

I udformningen af Silkeføret har TAG arkitekter været optaget af at skabe et urbant udtryk med gode lysforhold. Beklædningstegl fra Egernsund Wienerberger er et materiale, TAG arkitekter har erfaring med, og som de ønskede at benytte på Silkeføret. Luca Ganguzza fra TAG arkitekter har været projektleder og ansvarlig for arkitekturen. Han mener URBAN beklædningstegl er et moderne og fleksibelt materiale med varme fra den traditionelle farvepalet. 

- URBAN Christianshavn i U-profil er et særligt materiale, som er tilpasset en ventileret facade. Materialet giver et lettere udtryk sammenlignet med traditionel mursten, samtidig med vi får den urbane og varme følelse, vi var på jagt efter. U-profilen giver en dybere materialitet, som bidrager til at give et spændende skyggespil i overfladen. Desuden brydes facaden op af felter med træværk, grå plader og store glasoverflader på altanerne, fortæller Ganguzza.

URBAN beklædningstegl er et relativt nyt facademateriale på markedet. Egernsund Wienerberger oplever, at flere og flere arkitekter efterspørger tegltypen. 

- Vi ønskede at udvikle noget nyt og innovativt til markedet i tråd med vores målsætning. URBAN Christianshavn i U-profil med rødlige toner er den beklædningstegl, vi sælger mest af. Den klassiske teglrøde farve præger i høj grad bybilledets oprindelige arkitektur, og vi ser nu stadig oftere, at de rødlige toner vender tilbage i nybyggeri. Det er en klassisk trend, som vækker nostalgi og udstråler varme, fortæller Per Ivar Ødegaard, produktchef hos Egernsund Wienerberger.


 

"URBAN Christianshavn i U-profil er et særligt materiale, som er tilpasset en ventileret facade. Materialet giver et lettere udtryk sammenlignet med traditionel mursten, samtidig med vi får den urbane og varme følelse, vi var på jagt efter."

Luca Ganguzza
Seniorarkitekt og projektleder fra TAG Arkitekter
 

Enkel og effektiv montering

Ud over beklædningsteglens æstetiske egenskaber er facadematerialet også blevet taget godt imod af entreprenørerne. 

- Vi har haft vældig god erfaring med monteringen af URBAN beklædningstegl på Silkeføret. Jeg er oprindeligt murer, men det er meget lettere at montere denne tegltype end en traditionel murstensfacade. Her slap vi for alle komponenterne med muring og mørtel, og vi skulle bare skrue pladerne fast til monteringsophænget. Det gjorde arbejdet lettere og var mere effektivt, fortæller Peter Hjertson fra Oslo Tegl og Puss og tilføjer: 

- Jeg vil også fremhæve fordelen med, at det er meget enklere at gå tilbage og justere og ændre i monteringen af beklædningsteglen.

Bæredygtigt materiale med lang levetid

URBAN beklædningstegl har også innovative egenskaber, som imødekommer de aktuelle standarder for facadematerialer.

- Vi ser en helt klar trend med, at arkitekter og bygherrer ønsker bæredygtige materialer med lang levetid, som tilfører noget nyt og spændende til facaden og som samtidig tager højde for æstetik og funktionalitet gennem hele levetiden. Bæredygtighed, genbrug og cirkulær økonomi er nøgleord, som virkelig passer på dette produkt. Hvis behovet skulle opstå, kan URBAN beklædningstegl tages ned fra muren og monteres på en ny facade. Når livscyklussen engang er forbi, kan teglproduktet også kasseres som rene masser, knuses ned og benyttes som tilslag til jordforbedring eller bruges som fyldmasse, afslutter Ødegaard.

 

FAKTA om Silkeføret:

Projektets navn: Silkeføret
Arkitekt: TAG arkitekter
Beklædningstegl: URBAN U Christianshavn (komproment.dk)
Opført: 2022

 

 


 

Nysgerrig på beklædningstegl?

Beklædningstegl er en løsning, der giver nye arkitektoniske muligheder med et smukt og innovativt look Vores søsterselskab Komproment specialiserer sig i facadebeklædning i tegl og skifer.

Brug for input til valg af teglprodukter?

Så er du velkommen til at kontakte vores medarbejdere, der står klar med rådgivning og inspiration.

 

     

   

Seneste artikler

0Resultater

   

Campaign handmade bricks

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt om produkter, inspirerende projekter, dokumentation, genanvendelse, biodiversitet og meget mere.

   

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker