Vesterled Teglværk skal inspirere verdens energiministre

Vesterled Brickworks - seen from abovve

 

Som den eneste leverandør af byggematerialer er vi på listen over casevirksomheder, som kan byde verdens energiministre indenfor i anledning af IEA’s internationale konference om energieffektivisering. Når Sønderborg i juni er årets værtsby, inviterer vi nemlig bag facaden på et af Danmarks mest energieffektive teglværker.

 

 

 

Med målet om at tage aktiv del i den grønne omstilling har vi blandt andet genopfundet den traditionelle mursten og lagt grundstenen til en mere miljøvenlig teglproduktion

Det er ikke gået ubemærket hen. Vi er blandt de 10 udvalgte danske casevirksomheder, som energiministre, embedsmænd og beslutningstagere fra hele verden kan aflægge et visit, når Det Internationale Energiagenturs (IEA) konference om energieffektivisering løber af stablen den 7.-9. juni 2022 i Sønderborg.

- Vi er både stolte og ydmyge over at være blevet peget på som en interessant casevirksomhed og ser meget frem til at byde velkommen til såvel ministre som andre, der er nysgerrige på at få et indblik i, hvordan vi de seneste 30 år har arbejdet målrettet og fokuseret med energieffektivisering på vores teglværk i Sønderborg, siger vores Regional Operation Director, Andreas Christensen.

Toneangivende teglværk baner vejen

Vores sønderjyske teglværk Vesterled danner rammen om et af Danmarks mest energieffektive teglproduktioner. De seneste 20 år har teglværket reduceret energiforbruget med 29% og CO2-udledningen med 36%. Det fortæller Andreas Christensen:

- På Vesterled har vi med en fokuseret indsats reduceret energiforbrug og CO2-udledning gennem teknologisk innovation, procesoptimering og ordentlige investeringer. Teglen brændes i ovne ved temperaturer på op til 1000 grader, og her har vi på Vesterled gjort meget ud af at udnytte overskudsvarmen. En udskiftning af forældede ovne har gjort det muligt at optimere vores processer samt genanvende overskudsvarmen til blandt andet tørringsprocessen. Dertil kommer 65% af energien fra certificeret biogas på teglværket, hvor elektriciteten i øvrigt stammer udelukkende fra vindkraft. Han tilføjer:

- Vi sætter naturligvis pris på, at der bliver lagt mærke til vores indsats, og at vi med IEA’s internationale konference får mulighed for at fortælle om vores bæredygtige initiativer. Specielt hvis det kan være med til at inspirere andre industri- og produktionsvirksomheder.

    


 





"Som teglvirksomhed er vi meget bevidste om vores ansvar, men også om potentialet for at gøre en mærkbar forskel for byggeriets CO2-udslip, hvor tegl har stor udbredelse. Tegl er ikke uden grund et traditionsrigt byggemateriale, der skaber smukke og langtidsholdbare bygninger, som kræver minimal vedligeholdelse."

Andreas Christensen
Regional Operation Director

     

    

Potentiale for at sænke CO2 i byggeriet

Det faktum, at teglbranchen historisk set er blandt de mere energitunge industrier, har langt fra fået os til at skrue ned for de grønne ambitioner. Tværtimod. Her har Vesterled Teglværk spillet en central rolle, hvad angår udviklingen af innovative teglprodukter med mindre klimaaftryk.

Som en del af vores klimastrategi introducerede vi i 2020 murstenen LESS, som er en mere klimavenlig pendant til den traditionelle blødstrøgne mursten. LESS-murstenen med de tre huller reducerer nemlig CO2-udledningen fra produktionen markant, idet tørring og brænding forkortes, når der fjernes ler fra kernen af murstenen. 

- Som teglvirksomhed er vi meget bevidste om vores ansvar, men også om potentialet for at gøre en mærkbar forskel for byggeriets CO2-udslip, hvor tegl har stor udbredelse. Tegl er ikke uden grund et traditionsrigt byggemateriale, der skaber smukke og langtidsholdbare bygninger, som kræver minimal vedligeholdelse. Derfor har vi set så meget desto større grund til at sætte alle sejl til for at energieffektivisere, hvilket vi glæder os til at dele med omverdenen, når vi inviterer inden for på Vesterled til juni, afslutter Andreas Christensen.

For yderligere information kontakt vores presseafdeling.


 

Biodiversitet - Stenstrup lergrav


 

LESS. En mursten til fremtidens byggeri.

Ved at reducere materialeforbruget med 15% og brænde med certificeret biogas reducerer vi CO2-udledningen i produktionen med 70-90%.

Sådan har vi skabt fremtidens CO2-reducerende mursten.
 

Ønsker du inspiration i din indbakke?

Modtag vores nyhedsbrev og bliv inspireret af vores produkter og referencer.

    


 

Seneste artikler

0Resultater


 

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker