Danmarks honorære konsuler fra hele verden besøgte Vesterled Teglværk

Konsulkonference

 

Vores største teglværk, Vesterled Teglværk i Sønderborg, tog den 12. juni 2023 imod 50 honorære konsuler fra hele verden for at fortælle om og demonstrere, hvordan vi arbejder med og omsætter grønne ambitioner til virkelighed. Det skete i forbindelse med et stort konsulmøde, der blev afholdt for Danmarks knap 300 honorærkonsuler i København og – for første gang nogensinde – i Sønderborg. Den grønne omstilling var på agendaen.

 

For 10. gang siden 1955 samlede Udenrigsministeriet Danmarks honorære konsuler samt deres ægtefæller i Danmark. Det skete den 12.-14. juni, hvor de mange honorærkonsuler fra hele verden besøgte Sønderborg. Landets klimaambassadør, Tomas Anker Christensen, og aktørerne bag Project Zero introducerede konsulerne for Danmarks og Sønderborgs klimamål.

Grøn omstilling var nemlig hovedtema for konsulmødet, og den 12. juni besøgte 50 af konsulerne Vesterled Teglværk i Sønderborg. Andreas Christensen, vores Regional Director Operation, tog konsulerne med rundt på vores teglværk og gennem teglværkets grønne rejse.

- Vi er meget begejstrede over at være blevet peget på som en interessant virksomhed i forbindelse med konsulbesøget. Det har været en fantastisk mulighed for at udbrede historien om Vesterled Teglværk og vores omstilling til et af landets mest klimavenlige teglværk, udtaler Andreas Christensen.

Vesterled Teglværk har vist vejen i 20 år

Vesterled danner rammen om et af Danmarks mest energieffektive teglproduktioner. De seneste 20 år har vi på teglværket reduceret energiforbruget med 29 procent og CO2-udledningen med 36 procent. Andreas Christensen uddyber:

- På Vesterled har vi reduceret energiforbrug og CO2-udledning gennem teknologisk innovation, procesoptimering og ordentlige investeringer. Teglen brændes i ovne ved temperaturer på over 1000 grader, og på Vesterled har vi gjort meget ud af at udnytte overskudsvarmen. Udskiftning af forældede ovne har gjort det muligt at optimere vores processer og genanvende overskudsvarmen til blandt andet tørringsprocessen.

På Vesterled har vi også taget flere syvmileskridt, fortæller han:

- Fra den 1. maj i år overgik Vesterled til udelukkende at producere LESS, der er vores CO2-besparende mursten med 15 procent mindre råmateriale. Den produceres udelukkende på certificeret biogas og reducerer dermed CO2-udledningen i produktionen med 70-90 procent sammenlignet med en traditionel mursten brændt på naturgas.


 

Vesterled Brickworks - seen from abovve

Fra den 1. maj i år overgik Vesterled til udelukkende at producere LESS, der er vores CO2-besparende mursten med 15 procent mindre råmateriale. Den produceres udelukkende på certificeret biogas og reducerer dermed CO2-udledningen i produktionen med 70-90 procent sammenlignet med en traditionel mursten brændt på naturgas.


 

Inspiration til at sænke CO2 i byggeriet

Hos Egernsund Wienerberger sætter vi naturligvis pris på, at der bliver lagt mærke til vores klimaindsats, og at Vesterleds klimavenlige initiativer potentielt bæres videre ud i verden og kan være med til at inspirere andre industri- og produktionsvirksomheder.

- Som teglvirksomhed er vi meget bevidste om vores ansvar, men også om potentialet for at gøre en mærkbar forskel for byggeriets CO2-udslip. Tegl er ikke uden grund et traditionsrigt byggemateriale, der skaber smukke og langtidsholdbare bygninger, som kræver minimal vedligeholdelse. Derfor var det også en stor oplevelse at få lov til at dele ud af vores erfaringer og grønne initiativer til de mange nysgerrige konsuler, afslutter Andreas Christensen.

Konsulmødet blev afholdt som påskønnelse for konsulernes store indsats for Danmark. Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen var vært for konsulmødet, og Hans Kongelig Højhed Kronprins Frederik var protektor for mødet, hvor 265 konsuler deltog. Fordelt over 129 lande gør i alt 340 honorære konsuler tjeneste for Danmark.

LESS mursten

LESS

En CO2-besparende mursten til fremtidens byggeri

Byg med vores CO2-besparende serie af mursten kaldet LESS og opnå CO2-reduktion.

Ved at reducere materialeforbruget med 15% og brænde med certificeret biogas reducerer vi CO2-udledningen i produktionen med 70-90%. CO2-besparelsen i produktionen af LESS dækker fase A3 i EPD'en.

Murstenen har stadig nøjagtig samme mål, kvalitet og udtryk som en traditionel dansk blødstrøgen mursten og kommer i mange flotte farvevarianter.

 

 

 

 

Vil du have inspiration direkte i indbakken?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på vores produkter, referencer og meget andet.

 

   

 

 

Seneste artikler

0Resultater

 

 

Visualisering

Generér tekstur og BIM her

Download

Download brochurer og produktdokumentation

Produkter

En verden af teglprodukter inden for mursten, beklædningstegl, tagsten og belægningsklinker